پخش زنده
امروز: -
دکتر علی سلاجقه: محیط بانان تنها در مناطق طبیعی نیستند؛ با بسیاری از آنها که قصد ورود به حوزه صنایع آلاینده را دارند، حتی برخورد فیزیکی هم می کنند؛ در حالی که محیط بانان ضابط قضایی هم هستند.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه بازدید از یک پاسگاه محیط بانی، درخصوص کمیّت نیروی انسانی و کیفیت تجهیزات محیط بانی کشور، توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای سلاجقه درخصوص تأمین بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز محیط بانی گفت: امور مربوط به استخدام ۲۵۰ الی ۳۰۰ نفر برای سال ۱۴۰۱، در حال نهایی شدن است و با هماهنگی با سازمان امور اداری استخدامی کشور، حداکثر تا یک ماه آینده فراخوان آن انجام میشود.
ایشان پیرامون وضعیت وسایل نقلیه موتوری در اختیار پاسگاههای محیط بانی گفت: از نظر در اختیار داشتن موتورسیکلت، در شرایط خوبی هستیم و امسال در سراسر کشور به هر پاسگاه، چند دستگاه موتورسیکلت صفر کیلومتر GPS دار تولید داخل تحویل دادیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به مشکلات مرتبط با خودروهای در اختیار این سازمان، تصریح کرد: خودروهای سازمان فرسوده هستند و میانگین عمر آنها به بیش از ۱۵ سال میرسد.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: ما در قالب یک لایحه این موضوع را مطرح و به کمیسیون زیربنایی دولت ارائه کردیم و در این کمیسیون توانستیم مجوز دریافت ۱۰۰۰ دستگاه خودروی ساخت داخل را بگیریم و وزیر صمت نیز قول دادند که طراحی مد نظر ما بر روی این خودروها پیاده شود و کیفیت آنها به سطحی برسد که ما میخواهیم.
دکتر سلاجقه یادآور شد: ما مجوز تحویل ۱۰۰ دستگاه خودروی وارداتی را هم گرفته ایم که اگرچه بیش از ۶۰۰ پاسگاه در سراسر کشور داریم، اما باز هم هر استان میتواند دو یا سه دستگاه از این خودروها را در اختیار داشته داشته باشد.
رئیس سازمان محیط زیست در مورد تعداد محیط بانان کشور توضیح داد: در کل کشور تعداد ۳۷۵۰ محیط بان داریم؛ به عبارتی بیش از ۵۰ درصد نیروی انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، محیط بان هستند.
ایشان تأکید کرد: این رقم نسبت به مساحت کشور و معیارهای جهانی، عدد ناچیزی است؛ درواقع از نظر تعداد محیط بان به طور میانگین، یک هشتم بسیاری از کشورهایی هستیم که حتی از لحاظ اقتصادی در سطح بالایی نیستند.
دکتر سلاجقه درخصوص فرآیند جذب محیط بان گفت: سعی داریم محیط بانان را حتماً از روستاهایی انتخاب کنیم که در مناطق مدنظر یا همجوار آن قرار داشته باشند.
معاون رئیس جمهور در زمینه مضایق سازمان محیط زیست بیان داشت: اگرچه در کشور بیش از ۶۰۰ پاسگاه محیط بانی وجود دارد، اما با این کمیّت نیرو و تعداد وسایط نقلیه، بسیاری از پاسگاهها خالی هستند؛ در صورتی که یک منطقه حفاظت شده با مساحت بیش از صد هزار هکتار باید دارای چند پاسگاه باشد و با توجه به توپوگرافی و پستی بلندی ها، باید مرتباً دید جامعی وجود داشته باشد تا تمام متعرضین و متخلفین پایش شوند، اما در حال حاضر چنین بضاعتی نداریم.
ایشان در خصوص درباره سختی کار و نحوه عملکرد محیط بانان گفت: اعتقاد دارم محیط بانان ما عاشق هستند و فراتر از وظایف قانونیشان، از محیط زیست کشور پاسداری میکنند.
دکتر سلاجقه اضافه کرد: محیط بانان تنها در مناطق طبیعی نیستند، بلکه با بسیاری از آنها که قصد ورود به حوزه صنایع آلاینده را دارند، حتی برخورد فیزیکی هم میکنند و به آنها اجازه ورود نمیدهند؛ در حالی که محیط بانان ضابط قضایی هم هستند.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: در شرایطی که همه در خانه هایشان احساس آسایش و آرامش میکنند، شرایط سخت طبیعت مثل برف و سرمای طاقت فرسا شکل میگیرد و همکاران بنده (محیط بانان) در چنین شرایطی در محیط کار، در ارتفاعات حاضر میشوند و حیات وحش را تیمار میکنند.
ایشان افزود: حتی در مناطقی که شاید نیروهای نظامی امنیتی هم حضور کمرنگی داشته باشند، معمولاً همکاران بنده حاضر هستند.
دکتر سلاجقه در پایان اظهار امیدواری کرد: در لایحه حمایت از محیط بانان که برای اصلاح به مجلس شورای اسلامی رفته، مسایل مربوط به محیط بانان دیده شود تا هم حق و حقوقشان به طور کامل استیفا گردد و هم با تخصیص اعتبارات لازم، به تجهیزات و فن آوریهای دانش بنیان روز مجهز شوند تا هم از خودشان و هم از طبیعت بتوانند به خوبی محافظت کنند.