پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیته علمی چهارمین همایش ملی سواد رسانهای کشور گفت: برای مقابله با اخبار جعلی باید اجازه داد رسانههای مسوول کار خود را به درستی انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، چهارمین همایش ملی سواد رسانهای و اطلاعاتی به همت مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با برگزاری پنلهای تخصصی با حضور اساتید و کنشگران حوزه سواد رسانهای برگزار شد.
اکبر نصرالهی، دبیر کمیته علمی چهارمین همایش ملی سواد رسانهای کشور در همایش اخبار جعلی گفت: نباید فکر کنیم که سواد رسانهای مختص مردم است، این در حالی است که اگر سواد رسانهای آموزش داده و به شاخصهای آن توجه شود، در وهله نخست رسانهها و بعد مسوولان باید سواد رسانهای خود را ارتقا دهند.
او افزود: متاسفانه تابآوری کشور در خصوص اخبار جعلی پایین است در حالی که اگر سواد رسانهای مدیران بالا باشد، قدرت مانور تولیدکنندگان اخبار جعلی کاهش مییابد. راه مقابله با اخبار جعلی این است که از برخورد شعاری با سواد رسانهای بپرهیزیم.
نصرالهی گفت: یکی از علتهای داغ بودن اخبار جعلی این است که مردم به منابع اصلی اعتمادی ندارند و به همین دلیل قدرت مانور افراد و کنشگران سیاسی و اقتصادی و رسانهای در این زمینه بیشتر میشود. این که چرا اخبار جعلی تولید و منتشر میشود به دلیل پایین بودن سواد رسانهای است.
نصرالهی افزود: نباید مقوله مربوط به سواد رسانهای و مقابله با اخبار جعلی را محدود به وزارت خاصی بدانیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به این مساله توجه بیشتری کند، اما اگر مقوله مقابله با اخبار جعلی را محدود به دستگاهی بدانیم اشکال بزرگی است و همه حوزهها باید به این مساله توجه داشته باشند.
به گفته نصراللهی، ۶۳ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده بود که در دور نخست داوری ۱۸ مقاله انتخاب و از این تعداد در دور دوم ۱۰ اثر انتخاب شده که با ۶ مقاله سفارشی صاحب نظران و اساتید این رشته، در مجموع ۱۶ مقاله در چهار پنل ارائه خواهد شد.
موضوعات متنوعی از شناخت اخبار جعلی تا راهکارها و راهبردهای مقابله با اخبار جعلی موضوعات مقالات را شامل میشد که دوپنل صبح و دو پنل دیگر بعد از ظهر امروز برگزار شد.