پخش زنده
امروز: -
کتاب «سیستم شنوایی: آناتومی، فیزیولوژی و ارتباطات بالینی (ویرایش دوم)»توسط مرکز تحقیقات اختلالات شنوایی دانشگاه شهید بهشتی ترجمه و منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، کتاب The Auditory system Anatomy : physiology, and Clinical Correlates Second Edition توسط فرنک ای میوزیک و جین ا. باران نگاشته شده و به همت استادان و پژوهشگران مرکز تحقیقات اختلالات شنوایی در دو جلد و ۱۶ فصل انتشار یافت.
ترجمه این کتاب توسط دکتر علی اصغر پیوندی، دکتر سمیه نیک نظر، دکتر فاطمه حیدری، دکتر شیما ابراهیمی، وحید اهلی خطیبی و زیر نظر دکتر مهیار جان احمدی صورت گرفته است.
در مقدمه این کتاب آمده است؛ مراقبت از گوش و سلامت شنوایی، راههای ارتباطی ما را با افراد جامعه خودمان و جوامع مختلف و در سطوح جهانی در ابعاد مختلف زندگی میسر میسازد. ارزیابی و شناسایی عوامل خطر بروز کم شنوایی و تلاش در راستای کاستن علل مولد آنها، نقش به سزایی در جلوگیری از روند رو به افزایش موارد جدید کم شنوایی دارد.
شنوایی مناسب و برقراری ارتباط مؤثر در تمام مراحل زندگی افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. با اقدامات پیشگیرانه مناسب مانند محافظت شنوایی در برابر اصوات بلند، اجرای اقدامات مراقبتی از سلامت گوش و شنوایی و ایمنسازی افراد در برابر بیماریهای عفونی میتوان از ابتلا به کم شنوایی (و بیماریهای گوشی مربوط به آن) جلوگیری کرد.
بنابراین درک جنبههای بیولوژیکی سیستم شنوایی برای متخصصان حوزه سلامت ضروری است. با درک آناتومی و فیزیولوژی میتوان ارتباط با سایر پزشکان در همان رشتهها و همچنین رشتههای مختلف را افزایش داد. بنابراین برای متخصصان مراقبتهای بهداشتی بسیار مهم است که پایه محکمی در آناتومی و فیزیولوژی داشته باشند تا بتوانند به طور مؤثر مشاوره کنند.
دولتها باید برای ادغام برنامههای مراقبت از گوش و شنوایی در برنامههای ملی سلامت کشور با هدف توسعه پایدار و پوشش جهانی بهداشت اقدام کنند. سرمایهگذاری در مداخلات مراقبتی مقرون به صرفه به نفع افراد کم شنوا خواهد بود و سود مالی موثری را برای کل جامعه به ارمغان خواهد داشت.
با شناسایی به موقع کم شنوایی و بیماریهای گوشی مربوط به آن و دریافت مراقبتهای به موقع و مقتضی، میتوان آن را به خوبی کنترل و از عوارض مربوط به آن جلوگیری کرد. افرادی که در معرض خطر کم شنوایی هستند، باید شنوایی خود را به طور دورهای ارزیابی کنند.
در این کتاب ارتباط بالینی با اصول علوم پایه ارایه شده برجسته شده است و این کتاب کمک میکند تا ارتباط بین ساختار و عملکرد سیستم شنوایی و ارتباطات بالینی خاص که با اصول و مفاهیم اساسی علوم پایه ارایه شده مرتبط است، مشخص شود.
این مجموعه برای پزشکان و دانشجویان بالینی و شنوایی شناسان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که نیاز به درک آناتومی و فیزیولوژی مکانیسم شنوایی انسان دارند مفید است زیرا با شنوایی شناسی بالینی مرتبط است. همچنین برای ارایه منبع مرجع مرتبط به پزشک متخصص نوشته شده است که استفاده از آن آسان باشد.
امید است خواننده این کتاب منجر به ارایه مراقبتهای بهتر و آگاهتر به افراد مبتلا به کمشنوایی و نارساییهای شنوایی شود.