پخش زنده
امروز: -
جانشین دبیرعلمی کنگره اندیشههای قرآنی رهبر انقلاب گفت: تاکنون ۳۵۰ چکیده و بیش از ۷۰ مقاله به زبانهای عربی، انگلیسی، فارسی، فرانسه، اردو برای شرکت در این کنگره دریافت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام سیدعیسی مسترحمی در نشست هماندیشی مدیران مراکز و گروههای علمی که در دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه برگزار شد، اظهار کرد: به منظور هر چه بهتر برگزار شدن کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری تاکنون ۲۷ پیش نشست علمی و ۲۴ کارگاه آموزشی مرتبط با محورهای همایش در شهرهای مشهد، گرگان، بندرعباس، اهواز، قم و تهران برگزار شده است و این روال تا سال آینده نیز ادامه دارد.
مدیر گروه قرآن و علوم مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی العالمیه اضافه کرد: در ۲۰ محور ارائه شده کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی آیتالله خامنهای، تاکنون ۳۵۰ چکیده و بیش از ۷۰ مقاله به زبانهای عربی، انگلیسی، فارسی، فرانسه، اردو دریافت شده است.
وی گفت: در یکسال گذشته با همکاری ۷۰ مرکز حوزوی و دانشگاهی چندین هدف عمده را در این کنگره دنبال کرده ایم که عبارتند از؛ «شناخت اندیشههای رهبر معظم انقلاب در مباحث قرآنی و کشف نوآوریهای قرآنی ایشان»، «تبیین شخصیت قرآنی رهبر انقلاب در راستای ترویج فرهنگ قرآنی و تحکیم حکومت اسلامی»، «تبیین نقش اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری در سبک زندگی و ارائه اندیشههای ایشان در مباحث تفسیری، علوم قرآنی، علومانسانی با صبغه قرآنی».
استاد جامعةالمصطفی العالمیه با اشاره به محورهای همایش، بررسی شخصیت و سیره قرآنی آیتالله خامنهای، مرجعیت قرآن، قرآن و اهلبیت (ع)، علوم قرآنی، تفسیر و معارف قرآن، ترجمه، تدبر و انس با قرآن، قرائت و حفظ قرآن، فعالیتهای قرآنی، سبک زندگی قرآنی و قرآن و نظامسازی و تمدنآفرینی را از مهمترین محورهای این کنگره عنوان کرد.
حجت الاسلام مسترحمی ادامه داد: مبانی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، قرآن و انقلاب، دولت و جامعهسازی، مبانی قرآنی حکومتداری و رهبری آیتالله خامنهای، قرآن، هنر، رسانه و فرهنگ، قرآن و علوم طبیعی و انسانی، مبانی قرآنی اندیشههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آیتالله خامنهای، قرآن و مستشرقان و غرب، مبانی قرآنی شعارهای انقلابی و مقاومت در اندیشه آیتالله خامنهای، روششناسی تفسیر و نیز زن و خانواده از دیگر محورهای همایش است.
وی به تشکیل ۱۲ کارگروه تخصصی متناسب با موضوعات کنگره اشاره کرد و افزود: کارگروه اندیشههای قرآنی آیتالله خامنهای، کارگروه تفسیر و علوم قرآن، کارگروه روششناسی تفسیر و تدبر در قرآن، کارگروه قرآن و علوم (مرجعیت علمی و مطالعات میانرشتهای)، کارگروه ترجمه، حفظ، انس و فنون قرائات، کارگروه قرآن و اهلبیت (ع)، کارگروه قرآن و مستشرقان و عرصه بینالملل از جمله کارگروههای تخصصی کنگره اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری است.
جانشین دبیرعلمی کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری اظهار کرد: تاکنون ۵۰۰ ریز موضوع در محورهای همایش در سایت و کانال کنگره ارائه شده است و ۲۰ مجله علمی و ۳۰ مجله ترویجی و تخصصی برای انتشار مقالات منتخب، اعلام آمادگی کردهاند.
حجتالاسلام مسترحمی افزود: کتاب منبع برای شناخت این کنگره در ۸۰۰ صفحه تدوین و بیش از ۱۰۰ کتاب، ۶۰ مقاله، ۲۰ سایت و ۳۰ نرمافزار در راستای محورهای همایش ترسیم شده است و علاقهمندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به نشانی اینترنتی /http://hamayesh.miu.ac.ir/khamenei/fa مراجعه کنند.
وی ادامه داد: از مجموع ۳۵۰ چکیده ارسالی تاکنون بیش از ۷۰ مقاله به زبانهای مختلف در موضوعات «قرآن و علوم»، «مبانی قرآنی شعارهای انقلابی»، «استکبارستیزی و مقاومت»، «آیتالله خامنهای، زن و خانواده»، «سیره و فعالیتهای قرآنی آیتالله خامنهای»، «دولت، نظام و تمدنسازی»، «گام دوم و سبک زندگی» به ترتیب بیشترین فراوانی را داشته اند.
گفتنی است، مهلت ارسال چکیدهها تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ و مهلت ارسال اصل مقالات تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ است، کنگره اندیشههای قرآنی امام خامنهای آبان ۱۴۰۲ در شهرهای قم، تهران و مشهد برگزار خواهد شد.