پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان سنجش کشور گفت: داوطلب هایی که موفق به دریافت کارت ورود به جلسه آزمون نشده اند به شعبه های رفع نقص در هر منطقه مراجعه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر حسن مروتی، سخنگوی محترم سازمان سنجش کشور مهمان برنامه روزنه رادیو گفتگو بود تا در خصوص کنکور سراسری روز جمعه پاسخگوی سئوالات باشند.
سؤال: این دو مرحلهای شدن کنکور آیا فرق زیادی ایجاد کرده است بین گذشته که یکسری نکات را باید رعایت میکردند و یکسری نکات اضافه شده است؟
مروتی: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی همانطوری که استحضار دارید ما دو کنکور برگزار میکنیم. اگر بخواهم صحبت ام را تصحیح کنم باید عرض کنم کنکور دو مرحلهای نیست بلکه دو کنکور مستقل برگزار میکنیم. این اولین فرقی است که ایجاد شده است. دوم اینکه دروس عمومی با سوابق تحصلیی محاسبه میشوند پس بنابراین دروس عمومی در این آزمون نیست و در آزمون تیرماه هم نخواهند بود و سوابق تحصیلی مهمترین تغییری است که ایجاد شده است و ۴۰ درصد تأثیر قطعی دارد این سوابق تحصیلی که آن موقع هم وزارت محترم آموزش و پرورش آماده دارد و اگر هم عزیزی میخواهد معدل اش را ترمیم کند و یا اصلاً کلاً دیپلمهای قدیم هستند و هیچ سوابقی ندارند اینها هم در چندین نوبتی که تا تیرماه آینده ادامه خواهد داشت و آموزش و پرورش برنامه آن را اعلام میکند میروند و ترمیم معدل میکنند و سابقه میسازند و نهایتاً ما آخر تیرماه دو نمره آزمون داریم و یک تفاوت تحصیلی که بالاترین نمره آزمون را میآییم با آن سابقه تحصیلی با همدیگر جمع میکنیم و تبدیل به یک تراز میشود و داوطلب میتواند براساس آن میتواند برود انتخاب رشته کند و در مهرماه سال ۱۴۰۲ وارد مراکز آموزش عالی کشور شود.
سؤال: آنهایی که کارت آزمون شان نیامده است چه بکنند؟
مروتی: ما رسماً از روز یکشنبه ۲۵/۱۰/۱۴۰۱ بر روی درگاه اینترنتی سازمان سنجش میتوانستند عزیزان با وارد کردن مشخصاتی که دارند کارت شان را چاپ کنند. اگر چنانچه عزیزی نتوانسته است این کار انجام دهد، شعبههای رفع نقص داریم که روز چهارشنبه شعبههای نقص در هر منطقهای که هستند آدرس را بگیرند و بروند آنجا و مشکلات شان را حل کنند. بعید میدانم کارتی نیامده باشد، چون قریب به اتفاق آمده است مگر اینکه ایرادی در کارت وجود داشته باشد و خصوصاً اگر ایراد مربوط به عکس باشد حتماً به باجههای رفع نقص مراجعه کنند و مراحل را رسیدگی کنند و عکس خودشان را بزنند. مشکلات دیگر را هم همانجا در سایت میتوانند تغییر دهند مشخصات شناسنامه و اینها را نمیتوانند تغییر دهند، چون اینها را ما از خود ثبت احوال میگیریم.
سؤال: درخصوص دروس تخصصی و عمومی بفرمایید.
مروتی: ما ۴۰ درصد سوابق تحصیلی لحاظ میشوند از این ۴۰ درصد ۲۶ درصد مربوط به دروس عمومی است و ۱۴ درصد مربوط به دروس اختصاصی است. ولی آزمونهای سراسری ما فقط دروس اختصاصی هستند که در هر رشته متفاوت هستند و عزیزان میآیند این دروس را امتحان میدهند نهایتاً این اختصاصی که ما میگیریم کلاً میشود ۶۰ درصد امسال و ۱۴ درصد هم از اختصاصی آموزش و پرورش استفاده میکنیم ۲۶ درصد هم مربوط به دروس عمومی هستند که نهایتاً با همدیگر یک رتبه و نمره را برای فرد میآورند.
سؤال: راجب به نحوه محاسبه سوابق تحصیلی دانش آموزان نظام قدیم و یا فارغ التحصیلان هنرستانیها بفرمایید.
مروتی: نظام قدیم هم باید بیایند سابقه ایجاد کنند آنهایی که سابقه ندارند و عزیزانی هم که پیش دانشگاهی بوده اند ما در اطلاعیه هایمان دقیقاً عرض کردیم که چه دروسی از آنها محاسبه میشود و چه دروسی از آنها برای سال دوازدهم شان حساب میشود و آنهایی که در کل سابقهای ندارند باید بروند و سابقه را ایجاد کنند در برنامهای که وزارت آموزش و پرورش میدهد دقت بفرمایید چنانچه آموزش و پرورش برنامه هایش را اعلام کند که کرده است و افرادی نروند این سابقه را ایجاد کنند در آن مقوله هیچ ضریبی برایشان حساب نمیشود و صفر منظور میشود و در نتیجه میتواند روی رتبه شان خیلی تأثیر بگذارد.
سؤال: اگر داوطلب در آزمون سراسری گروه تجربی در دیماه شرکت کند باید در تیرماه باید در همان گروه آزمایشی شرکت کند یا امکان تغییر است؟
مروتی: خیر آزاد است میتواند در هر کدام از گروهها شرکت کند فقط یک نکته دارد زمان انتخاب رشته باید ما یک سؤال از او بپرسیم و بپرسیم کدامیک را ملاک برایشان قرار دهیم اگر دو تا گروه یکی باشند ما بالاترین نمره را به صورت اتوماتیک قرار میدهیم، اما اگر یکی نباشند باید این را به ما اعلام کنند که کدام را ملاک قرار دهیم.