پخش زنده
امروز: -
رئیس آکادمی علوم تاجیکستان به اتفاق هییتی با معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در این دیدار، با اشاره به اشتراکات نزدیک دو کشور که مهمترین آن زبان فارسی است گفت: باید از این ظرفیت همزبانی و فرهنگی در موضوعات اقتصادی و علمی و فناوری استفاده کنیم.
وی افزود: همکاریهای تاجیکستان با روسیه و چین در حوزههای علم و فناوری برای ما هم بسیار جذاب است و تمایل داریم همکاری چهارجانبه در این بخش داشته باشیم.
دهقانی گفت: در حوزههای علمی هم ما مایل به همکاری هستیم و تصمیم جمهوری اسلامی ایران در سالهای پیش رو مبنی بر تقویت علمی و اثرگذاری علمی در زمینههایی است که برای کشور ما ارزش آفرین است که نمونههای آن در حوزه علوم پایه مثل فیزیک شیمی و علوم انسانی است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: ما برای سال آینده اعتبارات خوبی را در همین زمینه تعریف کرده ایم که بتوانیم از بیش از ۱۰۰ نفر از دانشمندانمان حمایت کنیم.
آقای دهقانی فیروزآبادی گفت: ما تمایل داریم دانشمندان دو کشور طرحهای مشترکی را در آزمایشگاههای دو کشور انجام دهند تا محصول علمی مشترکی داشته باشیم.
وی گفت:در حوزه فناوری هم به دنبال توسعه روابط باید باشیم که این روابط میتواند در مباحثی از جمله معادن، حوزه سلامت، بهداشت دارو و غذا و گیاهان دارویی توسعه پیدا کند. دهقانی فیروزآبادی گفت در حوزه پالایشگاههای گیاهان دارویی ما برنامه خوبی داریم که در این خصوص هم میتوانیم با تاجیکستان همکاری داشته باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: با وجود تحریمهایی که داریم باورهای ما همچنان مستحکم است و داشتن شرکای راهبردی به تاجیکستان میتواند به ما کمک کند که در امور پیشرفت داشته باشیم.
دهقانی گفت: همچنین در حوزه هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال هم همکاریهای خوبی میتوانیم داشته باشیم.
آقای فرهاد رحیمی رئیس آکادمی علوم تاجیکستان هم در این دیدار گفت: جامعه جهانی از دستاوردهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران با خبر است و ما پیشرفتهای ایران را تبریک میگوییم.
وی افزود: ما در بخشهای داروسازی، کشاورزی، گیاه درمانی، کشاورزی، ادبیات، جامعه شناسی و فلسفه میتوانیم همکاریهای خوبی داشته باشیم.
رئیس آکادمی علوم تاجیکستان به دستاوردها و ظرفیتهای کشور تاجیکستان در زمینه رصد خانهها و دستاوردهای فضایی اشاره کرد و گفت: در خصوص تحقیقات مربوط به زمین لرزه هم پیشرفتهای خوبی داریم که میتوانیم آن را در اختیار ایران بگذاریم.
فرهاد رحیمی گفت: تاجیکستان سرشار از گیاهان شفابخش است که ما میتوانیم در این زمینه همکاریهایی با ایران داشته باشیم.
در این جلسه همچنین بر تولیدات مشترک در زمینه پویانمایی و بازیهای رایانهای تاکید شد.
مسئولان آکادمی تاجیکستان از مسئولان کشورمان درخواست کردند که برای انعقاد تفاهم نامههایی در زمینه توسعه روابط علمی و فناوری کشور به تاجیکستان سفر کنتد.