پخش زنده
امروز: -
در زایشگاههای چین، تعداد کودکان تازه متولد شده روند رو به کاهشی دارد؛ به طوری که در سال ۲۰۲۲، فقط ۹ میلیون و ۵۶۰ هزار تولد در این کشور به ثبت رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از فرانس ۲۴، گفت: کارشناسان چینی در خصوص کاهش جمعیت و پیامدهای ناشی از آن در این کشور آسیایی هشدار دادند.
چین به زودی، دیگر پر جمعیتترین کشور جهان نخواهد بود. به گفته جمعیت شناس ها، انتظار میرفت در سال ۲۰۲۳، جمعیت هند از جمعیت چین عبور کند.
اداره ملی آمار چین از کاهش بی سابقه جمعیت این کشور خبر داد. در واقع، کاهش تولد و افزایش مرگ و میر موضوعی هست که برای وضعیت چین پیش بینی میشود.
در حال حاضر در زایشگاههای چین، تعداد کودکان تازه متولد شده روند رو به کاهشی دارد؛ به طوری که در سال ۲۰۲۲، فقط ۹ میلیون و ۵۶۰ هزار تولد در این کشور به ثبت رسیده است. این در حالی است که روند کاهشی زاد و ولد در این کشور، از سال ۲۰۱۶ آغاز شد و در فاصله زمانی ۶ سال، تعداد نوزادان به نصف کاهش یافته است که این مسئله نمیتواند مرگ و میر بیش از ده میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ را جبران کند.
این مسئله به این معنی است که جمعیت چین کاهش پیدا کرده است. در حالی که سیاست تک فرزندی از سال ۲۰۱۵ تا کنون در چین لغو شده است، اما آثار این سیاست، همچنان در تفکر مردم این کشور نقش بسته است. هزینه بالای تعلیم و تربیت کودکان و تمایل نه چندان زیاد به فرزند آوری در میان نسل جوان، از دیگر دلایل کاهش جمیت چین به حساب میآیند.
يک زن جوان گفت ترجیح میدم زمان بیشتری رو به خودم اختصاص بدم تا بتوانم چیزهای جدیدی را یاد بگیرم و تواناییهایی خودم رو افزایش بدم. قصد ندارم بچه دار بشم. حتی اگر روزی ازدواج کنم، زندگی من بدون فرزند خواهد بود.
به گفته کارشناسان، کاهش جمعیت تاثیر عمیقی بر اقتصاد چین و رقابت پذیری این کشور در بازار جهانی خواهد داشت. انتظار میرود امسال (سال ۲۰۲۳) هند به لحاظ جمعیتی از چین پیشی بگیرد و به پر جمعیتترین کشور جهان تبدیل شود.