پخش زنده
امروز: -
دمنوشهای گیاهی با داشتن مواد موثره قابل ملاحظهای مانند ترکیبات فنلی وآنتی اکسیدانی سیستم ایمنی بدن را تقویت و به کاهش احتمال ابتلا به انفولانزا و سرما خوردگی کمک می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان گفت: روزهای سرد زمستان را میتوان با نوشیدن دمنوشهای گیاهی مناسب این فصل سپری کرد.
حسینی با اشاره به اینکه یکی از دمنوشهای مناسب این ایام دمنوش دارچین است، افزود: دارچین گرم کننده، آرام بخش، ضد اسپاسم و کاهنده التهاب است، التهاب ریهها و گلو را التیام میبخشد، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده و گردش خون را افزایش میدهد.
وی افزود: میتوان دارچین را با سایر گیاهان دارویی مانند زنجبیل، میخک یا زعفران دارویی ترکیب و همچنین از سیب، به و لیمو برای تهیه دمنوشهای زمستانه استفاده کرد.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان گفت: برای دمنوش دارچین بهتر است از چوبهای آن استفاده نمود تا دمنوش کدر و بد رنگ نشود.
حسینی با اشاره به اینکه از زنجبیل نیز برای تولید چای و دمنوشهای زمستانه استفاده میشود، گفت: زنجبیل دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد قارچی، تحریک سیستم ایمنی و ضد میکروبی است.
وی با بیان اینکه مصرف زنجبیل از بروز سرماخوردگی پیشگیری و دردگلو و دردهای ناشی از انواع سرماخوردگیها و آنفولانزا را درمان میکند، افزود: میزان مصرف ریشه زنجبیل، تا ۴ گرم بلامانع است.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان با اشاره به اینکه خواص ضد التهابی و بسیار نرم کننده در اسطوخودوس به کاهش تنشهای عصبی، مشکلات تنفسی و درمان سینوزیت کمک میکند، افزود: اسطوخودوس آرامش بخش و ضدعفونی کننده است که با استرس، اضطراب و افسردگی مقابله میکند.
حسینی گفت: برگ به لیمو خاصیت درمانی دارد که میتواند به رفع تپش قلب، استرس و خستگیهای روحی، بیخوابی، سردرد و سرماخوردگی و سرفه کمک کند.
حسینی گفت: این دمنوش برای مادران باردار و شیرده منع شده است.
وی دمنوش نعناع را موثر در رفع گلودرد و گرفتگی بینی دانست و افزود: این دمنوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان ایجاد میشود، تاثیر بسیار دارد.