پخش زنده
امروز: -
واحدهای تولیدی گل و گیاه زینتی برای مقابله با سرما ، مسایل فنی در حفاظت از گل ها را با پوشش های مناسب فراهم کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران از باغداران استان خواست تا از سرمای زمستانی برای آفتزدایی از باغهایشان به منظور کاهش میزان استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در فصل باردهی درختان استفاده کنند
عبدالرحمان زاغی افزود: شفیرهها و مگسهای مدیریترانهای بشدت نسبت به سرما حساس هستند و زود از بین میروند، با پا بیل کردن سایه انداز درختان به عمق حدود ۱۰ سانتی متر، آفتهای احتمالی روی خاک میآید و در شبهای سرد و یخبندان زمستان از بین میروند.
وی تصریح کرد: باغداران با انجام شخم سطحی یا پابیل کردن سایه انداز درختان سیاه ریشه و همچنین با هرس شاخههای آلوده میتوانند آفات زمستان گذران را بدون هزینه از بین ببرند چرا که این دو روش تلفیقی نیمی از روشهای مقابله با آفت محسوب میشود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: بررسیها نشان میدهد که تداوم گرما، رطوبت بالا و وجود انواع میوههای تابستانی به عنوان میزبان، خطر گسترش نسل آفات مگس میوه مدیترانهای را در باغهای مرکبات مازندران دوچندان کرده بود تا جایی که مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان نسبت به طغیان این آفت همزمان با برداشت مرکبات بویژه نارنگیهای زودرس هشدار داد.
به گفته زاغی آفت مگس میوه مدیترانهای سابقه حدود چهار دههای در مازندران دارد و تقریبا بومی استان شده است، بنا بر اظهارات کارشناسان حفظ نباتات مازندران، هر مگس ماده روزانه یک تا ۳۰ عدد تخم رها میکند و در شرایط مناسب این توان را دارد که در یک دوره زندگی تعدادش را به میانگین ۳۰۰ و حداکثر یک هزار عدد برساند.
وی توضیح داد: از آن جایی که باغهای سیاه ریشه از جمله گردو، سیب، گلابی و حتی کیوی که در خواب زمستانی هستند، کاهش دمای هوا تا ۱۰ درجه زیر صفر نه تنها صدمه ای به درختان باغها نمیزند، بلکه بسیار مفید نیز است.
وی با اظهار این نکته که یخبندان و دمای چهار تا پنج درجه زیر صفر برای نهالهای کم سن در دشت و جلگه از جمله مرکبات استان آسیب زننده است، گفت: اگرچه باغداران پیش از سرما نکات فنی پیشگیری را برای این نوع باغها رعایت کرده اند از طرفی هنوز دمای هوا در دشت به ۲ درجه زیر صفر نرسیده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان این که تاکنون گزارشی از خسارت ناشی از سرما و یخبندان به باغهای استان نداشته ایم، گفت: سرما و یخبندان برای مقابله با همه آفات کشاورزی در فصل زمستان یک فرصت استثنایی محسوب میشود که طی چهار سال اخیر کمتر شاهد آن بودیم.
وی بر لزوم رعایت مسایل فنی در حراست از گل و گیاه زینتی در مازندران تاکید کرد و گفت: پوشش واحدهای تولیدی گل و گیاه زینتی برای مقابله با سرما ضروری است.
بر اساس آمار مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران، ۱۶۰ هزار هکتار باغ در استان وجود دارد که ۲۰ هزار هکتار آن در مناطق کوهستانی و شیب دار است. سیب، هلو، شلیل، گردو، آلبالو و گیلاس از عمدهترین درختان سیاه ریشه مناطق کوهستانی استان مازندران است.
۱۱۰ هزار هکتار از باغات مازندران را مرکبات به ویژه درختان پرتقال تشکیل میدهد.
طبق اعلام مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران حدود ۹۰ درصد محصول مرکبات استان برداشت شده است.