پخش زنده
امروز: -
بعد از ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، نماینده امریکا در سازمان ملل اتهامی جدید دال بر بررسی موشکهای بالستیک به روسیه مطرح کرده است.
ادعا و اتهام جدید امریکا تلاشی برای توجیه تحویل سامانه پاتریوت به اوکراین است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد با طرح ادعای بی اساس گفت ایران در حال بررسی فروش موشکهای بالستیک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین است. وی که در نشست شورای امنیت صحبت میکرد، مدعی شد که ارزیابیهای آمریکا نشان میدهد که ایران اکنون در حال بررسی فروش صدها موشک بالستیک به روسیه و همچنین نقض قطعنامههای شورای امنیت است.
گرینفیلد با اعلام این که از تداوم و گسترش همکاریهای نظامی ایران و روسیه نگران است، گفت که از تهران میخواهیم در تصمیم برای فروش موشکهای بالستیک به روسیه تجدیدنظر کند. وی از جامعه بینالمللی خواست در راستای حمایت از صلح جهانی، خواستار توقف حمایت نظامی ایران از روسیه شوند.
ادعای امریکا بعد از آن مطرح شد که در جریان سفر اخیر ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به امریکا و دیدار با بایدن امریکا با کنار گذاشتن ملاحظات گذشته برای پرهیز از رویارویی مستقیم با روسیه در جنگ اوکراین با انتقال سامانههای دفاع موشکی پاتریوت به اوکراین در قالب یک کمک نظامی جدید ۱.۸۵ میلیارد دلاری موافقت کرد.
پیش از این، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود که ایالات متحده، سامانههای دفاع موشکی پاتریوت را در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد، زیرا چنین اقداماتی ایالات متحده را مجبور به اعزام نیرو به اوکراین میکند.
اقدام امریکا در تحویل سامانههای دفاع هوایی پاتریوت، گرچه رضایت دولت زلنسکی را به همراه داشت، اما با نگرانیهایی در داخل امریکا و حتی در میان برخی از متحدان امریکا در ناتو همراه شد.
اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی بازنشسته تفنگداران دریایی ایالات متحده با غیرممکن خواندن ادغام سامانه دفاع هوایی پاتریوت در سیستم دفاع هوایی اوکراین تصریح کرد که این سامانهها به اهدافی آسان برای نیروهای مسلح روسیه تبدیل خواهند شد.
توبیاس لیندنر، مقام ارشد پارلمانی وزارت امور خارجه آلمان در مصاحبه با صدای امریکا گفت، موشکهای پاتریوت بخشی از "سیستم دفاع دستهجمعی" ائتلاف ناتو محسوب میشوند. برلین دارای موشکهای پاتریوتی که بتواند به سادگی به یک طرف ثالث همچون اوکراین تحویل دهد، نبوده و لذا آلمان به جای آن، پیشنهاد تقویت امنیت لهستان از طریق ارسال سامانههای دفاعی به جناح شرقی ناتو را داد.
اتهام فروش موشکهای بالستیک ایران به روسیه تلاشی برای توجیه تحویل تسلیحات و سامانههای اسرائیلی به اوکراین
با وجود اینکه در ابتدای پیروزی نتانیاهو در انتخابات رژیم صهیونیستی و اغاز به کار دولت جدید وی این تصور شکل گرفته بود که این رژیم موضع جانبدارانه خود را در جنگ اوکراین تعدیل خواهد کرد، اما شواهد موجود حاکی از این است که گویا نتانیاهو نیز در انتخاب میان روسیه و امریکا اولویت را به غرب و ناتو داده است.
سفیر اوکراین در تل آویو اعلام کرد، اسرائیل در آیندهای نزدیک سیستمهای هشدار دهنده پیشرفته در برابر پهپاد و موشک را در اختیار اوکراین قرار میدهد. اوگنی کورنیچوک، سفیر اوکراین در تلآویو در اظهارات مطبوعاتی که روزنامه بیت المقدس پست آن را منتشر کرد، گفت، اقدامات برای ارسال سیستمهای هشدار دهنده پیشرفته اسرائیلی در برابر پهپاد و موشک به اوکراین در حال انجام است. وی با بیان اینکه اسرائیل تمایل دارد از بحث در مورد کمکهای نظامی و فناوری خود به کشورهای خارجی خودداری کند، افزود، پروژههای زیادی وجود دارد که اجازه اظهارنظر عمومی درباره آنها وجود ندارد.
گفتنی است از زمان جنگ اوکراین و صف آرایی غرب در برابر روسیه به سرکردگی آمریکا، رژیم صهیونیستی بر سر یک دو راهی قرار گرفت.این رژیم در آغاز موضع محتاطانهای در قبال جنگ اوکراین و روسیه گرفت و تلاش کرد تا به نوعی خود را از این مناقشه دور نگه دارد، اما هرچه از آغاز جنگ گذشت، مجبور شد تا مواضع خود را به آمریکا به عنوان متحد راهبردی خود نزدیکتر کند. این وضعیت به نوبه خود باعث بروز تنش در روابط تل آویو و مسکو شد که اولین نشانههای آن در تعطیلی دفتر آژانس یهود در روسیه خود را نشان داد.
درمقابل، یائیر لاپید نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی خواستار اتخاذ تدابیری از جمله توقف انتقال مالکیت زمین کلیسای «الکساندر نوسکی» در قدس اشغالی به روسیه، افزایش کمک به اوکراین و فراخواندن سفیراز مسکو برای مشورت شد.
این تنش در روابط بین مسکو و تل آویو با توجه به موقعیت روسیه در منطقه بویژه حضور در سوریه و وجود جمعیت روس تبارها در فلسطین اشغالی باعث اختلاف نظرهایی در بین سران رژیم صهیونیستی در ارتباط با مدیریت بحران بین روسیه و غرب بر سر اوکراین شد و به دنبال آن تنش لفظی مقامهای رژیم صهیونیستی درباره روابط با روسیه بالا گرفت و «بنیامین نتانیاهو» رهبر حزب لیکود پیش از انتخابات پارلمانی اخیر، اظهارات ضد روسی لاپید نخست وزیر وقت این رژیم را عامل تخریب روابط تلآویو - مسکو دانست.
با این حال، همچنانکه ازاظهارات سفیر اوکراین در تل آویو برمی آید خود نتانیاهو در عمل همان رویکرد لاپید را در پیش گرفته و همزمان با افزایش کمکهای تسلیحاتی ناتو از اوکراین در جنگ با روسیه از قافله عقب نمانده و به ارسال تسلیحات و سامانههای ضد هوایی همانند امریکا دست زده است.
با این دلایل کاملا مشخص میشود که هدف از اتهام سازی جدید نماینده امریکا در سازمان ملل علیه ایران برای فروش موشکهای بالتسیک به روسیه اقدامی پیشدستانه برای توجیه ارسال سامانههای دفاع هوایی امریکا و رژیم صهیونیستی به اوکراین است که بی تردید خشم و واکنش روسیه را به همراه خواهد داشت. احمد کاظم زاده