پخش زنده
امروز: -
مدیراجرایی منطقه آزاد سیستان با بیان این که این منطقه ظرفیتهای متعدد طبیعی و زیرساختی مناسب برای توسعه تجارت با کشور افغانستان دارد، از تداوم روند توسعه آن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،به نقل از فرینا، محمدرضا واعظی پور، با اشاره به این که منطقه آزاد سیستان تنها منطقه آزادی است که در شرق کشور و در همسایگی با کشور افغانستان واقع شده است، گفت: منطقه آزاد سیستان ۲۱ هزار هکتار وسعت دارد و بر همین اساس در میان ۷ منطقه آزاد جدید کشور به عنوان دومین منطقه وسیع شناخته میشود.
واعظی پور، بابیان اینکه این منطقه از دو محدوده مستقل تشکیل شده است افزود: یک قسمت از منطقه آزاد سیستان از مرز رسمی میلک آغاز میشود و تا فرودگاه بین المللی زابل امتداد پیدا میکند و قسمت دیگر از دهستان سه کوهه شروع و با در بر گرفتن اراضی شهر جدید رامشار و منطقه ویژه اقتصادی رامشار تا محدوده شهر سوخته با قدمتی پنج هزار ساله ادامه مییابد.
وی گفت: رامشار شهری است که ظرفیتی ۶۰ هزار نفره دارد و علاوه بر این ۳۱ روستا نیز در محدوده منطقه آزاد سیستان هستند.
مدیر اجرایی منطقه آزاد سیستان، با اشاره به همسایگی منطقه آزاد سیستان با کشور افغانستان، وجود فرودگاه با مرز رسمی هوایی در محدوده منطقه آزاد سیستان، راه آهن و بزرگراه چابهار-میلک-سرخس گفت: این زمینه ها، امکان ایجاد پایانه حمل ترکیبی سه وجهی در منطقه را فراهم و ضرورت ایجاد شهر لجستیک در این منطقه را دوچندان میکند.
واعظی پور افزود: البته در سند آمایش لجستیک کشور، مرز میلک به عنوان مرزلجستیکی در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: وجود دو منطقه آزاد در شمال و جنوب استان سیستان و بلوچستان یعنی منطقه آزاد سیستان در شمال و منطقه آزاد چابهار در جنوب بعنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، زمینه مناسب و منحصر بفردی به استان سیستان و بلوچستان برای رشد و توسعه و همچنین شرق کشور را فراهم کرده است.
مدیر اجرایی منطقه آزاد سیستان گفت: در منطقه آزاد سیستان و در مرز رسمی میلک و در حال حاضر علاوه بر استقرار گمرک و مرزبانی و استاندارد و سایر دستگاههای متولی در حوزه صادرات و واردات، بازارچه مرزی نیز فعال بوده و هم اکنون حجم مبادلات قابل توجهی با کشور همسایه دارد.
واعظی پور افزود: اساسنامه منطقه آزاد سیستان در ۱۷ دی ماه ۱۴۰۱ به عنوان منطقه آزاد نسل سوم به تایید شورای نگهبان رسیده و ان شالله پس از ابلاغ و تشکیل سازمان مسئول منطقه آزاد سیستان، امکان صدور مجوزهای لازم برای حضور سرمایه گذاران و تجار و بازرگانان در منطقه فراهم میشود.
وی با بیان اینکه مشاور انجام مطالعات طرح جامع منطقه آزاد سیستان انتخاب و فعالیت خود را شروع کرده است افزود: انتظار داریم در زمان تعیین شده این طرح به عنوان سند اصلی توسعه منطقه آزاد سیستان به تایید شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور برسد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد سیستان، افزود: همزمان انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی منطقه هم در دست اقدام هست تا هرچه سریعتر امکان واگذاری زمین و شروع فعالیتهای اقتصادی و تجاری و انباردادری در منطقه فراهم شود.
واعظی پور با اشاره به مکاتبات و جلسات با ادارات منابع طبیعی و ثبت اسناد و املاک استان برای تعیین تکلیف اراضی ملی منطقه گفت: در حال تهیه صورتجلسه نقل و انتقال و تغییر مالکیت این اراضی هستیم.