پخش زنده
امروز: -
لیمو عمانی جزو چاشنیهای پرطرفدار و پرکاربردترینها محسوب میشود که دارای فواید بسیار زیادی برای سلامتی است
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، لیموی سیاه یا عمانی که به اصطلاح محلی به آن لومی (loomi) گفته میشود، یک ماده غذایی رایج در بیشتر آشپرخانهها محسوب میشود که دارای فواید فوقالعادهای برای سلامت جسم است.
با جوشاندن لیموی تازه، این گلولههای سیاه به دست میآیند و سپس آن را خشک کرده که نتیجه نهایی یک عطر و طعم منحصر به فرد، ملایم و شیرین با رایحهای غنی از تخمیر است.
لیموی عمانی با التهاب و سرماخوردگی مقابله کرده و باعث افزایش کارآیی در سیستم ایمنی بدن میشود، همچنین از بدن در برابر عفونتهای ویروسی و استرس محافظت میکند.
این گوی سیاه تحرک جسمی را افزایش میدهد، از پوکی استخوان جلوگیری کرده و استخوانها، عضلات و دندانها را تقویت خواهد کرد.
داشتن اسیدفولیک، ویتامین B و اسید آمینه، همراه با ردیابی مواد معدنی مانند؛ کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم که به تولید سلولهای جدید کمک میکند، از دیگر خواص و فواید لیموی عمانی به شمار میروند.
این ماده غذایی حاوی اجزای مفید پتاسیم برای عضلات قلب بسیار عالی است، زیرا پمپاژ خون را تقویت و تنظیم میکند، همچنین باعث کاهش فشار خون و کاهش کلسترول میشود.
لیموی عمانی اسهال و سایر مشکلات معده را درمان و سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و یک پاک کننده طبیعی برای دستگاه گوارش است و یبوست را برطرف و اشتها را باز میکند.
خواص ضد سرطانی لیموی عمانی از تغییر DNA جلوگیری کرده و به دلیل ترکیباتی که گزارش میشود، تقسیم سلول را در بسیاری از ردههای سلول سرطانی متوقف کرده و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی نیز کار میکند.
این لیموی سیاه همچنین با تمیز کردن روده با درصد بالای ویتامین C و خواص ضد باکتری، باکتریهای مضر، مواد زائد و سایر سموم را از بدن خارج میکند.