پخش زنده
امروز: -
دو وزیر تندروی کابینه جدید رژیم صهیونیستی تلاش میکنند توافقنامه اوسلو را نابود و شرایط انسانی در کرانه باختری رود اردن را به نوار غزه شبیه کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دو وزیر تندروی کابینه جدید رژیم صهیونیستی تلاش میکنند توافقنامه اوسلو را نابود و شرایط انسانی در کرانه باختری رود اردن را به نوار غزه شبیه کنند.
به گزارش روزنامه القدس العربی، تسوی بارئیل در مقالهای با انتقاد از ایتمار بن گویر و بتسائیل اسموتریچ وزرای تندروی کابینه جدید بنیامین نتانیاهو نوشت، این دو تلاش میکنند شرایط را به عقب برگردانند، ته ماندههای توافقنامه اوسلو را نابود سازند، موجودیت تشکیلات خودگردان را ملغی کنند، به تقسیم اراضی به مناطق الف، ب و جیم پایان دهند، الخلیل را به سلطه اسرائیل بازگردانند و... و شاید پس از ان در پی تعیین حاکمان نظامی برای برخی مناطق باشند تا مجوز تردد، تحصیل و صدور گواهینامههای رانندگی با این حاکمان باشد.
تا حدودی نیت این وزراء برای چنین برنامههایی آشکار شده است، تحریمهای کابینه علیه تشکیلات خودگردان آغاز شد و ۱۳۹ میلیون شیکل (واحد پول اسرائیل) از دارایی تشکیلات خودگردان توقیف شد ضمن اینکه محدودیتهای دیگری نیز بر تشکیلات تحمیل شد تا گامهای اولیه برای نابسامانی شرایط تشکیلات خودگردان برداشته شود به گونهای که تشکیلات قادر به پرداخت حقوق کارکنان نباشد.
اسموتریچ و بن گویر امیدوارند برای تشکیلات خودگردان راهی جز استعفا باقی نماند.
لازم به ذکر است که ناتوانی در پرداخت حقوق کارکنان در نوار غزه از دلایل اساسی درگیریها در اطراف دیوار حائل بود در نتیجه کابینه وقت نتانیاهو برای حل جزئی این مشکل موافقت کرده بود کمکهای مالی قطر به دست جنبش حماس برسد. اسموتریچ و بن گویر به نوعی مدیریت مناطق (کرانه باختری رود اردن) را در اختیار دارند، آنان به سرعت در پی آنند تا این مناطق را به نوار غزهای دیگر تبدیل کنند، در شرایطی که ۱۰۰ هزار فسلطینی با در دست داشتن مجوز در اسرائیل مشغول به کارند، هزاران نفر هم بدون مجوز در اسرائیل کار میکنند، ۲۲ درصد فلسطینیان نیز زیر خط فقر زندگی میکنند و در آمد ماهیانه ۵۰۰ شیکل دارند در شرایطی که حد اقل در آمد ماهیانه در اسرائیل ۲۸۱۱ شیکل است.
تشکیلات خودگردان ۱۳۶ هزار کارمند دارد که نیمی در کرانه باختری و نیمی در غزه به سر میبرند. این افراد ماهها حقوق دریافت نکرده اند یا حقوقشان با تاخیر پرداخت میشود. کابینه لاپید- بنت با درک خطر در نشستی راه کمک به تشکیلات را بررسی کرده بود که افزایش مجوز کار در اسرائیل و تلاش برای ارسال کمکهای خارجی به فلسطینیان از جمله نتایج این نشست بود. در عمل نیز بنی گانتس وزیر دفاع (جنگ) سابق مجوز بیشتری برای کار فلسطینیان صادر کرده بود تا همین موجب شود به شدت مورد انتقاد راستگرایان تندرو از جمله بن گویر قرار بگیرد.
امروز بن گویر در پی آن است تا بار دیگر روند اشغال کرانه باختری را طراحی کند، او ریاست شبه نظامیان ویژهای را در اختیار دارد که مسئولیت امنیت کرانه باختری را بر عهده گرفته اند.
اسموتریچ نیز مدیریت امور غیر نظامی در کرانه باختری را بر عهده گرفت، اما هیچکدام از این دو برای انتفاضهای که ممکن است با سیاستهایشان در این منطقه به راه بیفتد راهکاری ندارند. با سیاست آنان، ارتش مجبور خواهد شد تا بخش زیادی از فرصت خود را به کنترل اوضاع در کرانه باختری اختصاص دهد و تنگناهایی برای ساکنان این بخش در نظر بگیرد، ادامه کشمکش از سوی فلسطینیان و ارتش موجب خواهد شد تا شرایط کرانه باختری نیز مثل نوار غزه شود.