پخش زنده
امروز: -
با توجه به آماده نبودن بخش مالی انگلیس برای کاهش بهای سوخت های فسیلی، احتمال ورشکستگی این بانک ها بسیار زیاد است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ از لندن، براساس گزارش سازمانهای هوادار محیط زیست، از آنجا که بخش مالی انگلیس برای شرایطی همچون سقوط ارزش سوختهای فسیلی آماده نیست، در صورت کاهش شدید بهای نفت و گاز، بحرانی به مراتب بزرگتر از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸، در انتظار بانکهای این کشور است.
بر اساس گزارشی که چندین سازمان هوادار محیط زیست با نام کارزار "وان تو وان" (One to One) در انگلیس منتشر کرده اند، بخش مالی انگلیس، موسوم به سیتی (City)، برای سقوط ناگهانی بهای سوختهای فسیلی آماده نیست. در این گزارش آمده است با توجه به جدی شدن بحران محیط زیست و اعمال قوانین سخت تر، بهای نفت و گاز و زغال سنگ در آینده به سرعت کاهش خواهد یافت.
در این گزارش آمده است اگر بخش مالی انگلیس، برای سقوط بهای سوختهای فسیلی آماده نشود، احتمالا نیم میلیون نفر در این کشور در مدت کوتاهی بیکار خواهند شد و دولت ناچار خواهد شد به منظور پیشگیری از ورشکستگی بانکها ۶۷۴ میلیارد پوند از پول مالیات مردم انگلیس را به انها بپردازد.
این سازمان محیط زیستی اعلام کرده، اگر بهای سوختهای فسیلی در سال ۲۰۳۰ میلادی سقوط کند، برای پیشگیری از ورشکستگی بانکها باید ۴.۹ تریلیارد دلار هزینه کرد که به بیکاری ۱۳.۶ میلیون نفر در آن سال منجر خواهد شد.
سیتی (The City of London)، محلهای در مرکز شهر لندن است که هسته مرکزی پایتخت انگلیس را تشکیل میدهد. این محله که حدود سه کیلومتر مربع وسعت و یازده هزار نفر جمعیت دارد، در قرن نوزدهم میلادی، مرکز مالی جهان به شمار میرفت و در سال ۲۰۰۸ نیز در فهرست مراکز مالی جهان، از دیگر مراکز مالی از قبیل نیویورک، مهمتر ارزیابی شد. روزانه ۳۳۰ هزار نفر در این محله کار میکنند که اغلب آنان در بانک ها، موسسات اعتباری و مراکز پولی و موسسات مالی مشغولند. سیتی را یک موسسه مستقل به ریاست یک شهردار لرد اداره میکند که علاوه بر مالکیت این محله، مواردی همچون شهرداری و پلیس محله را نیز زیر نظر دارد و مستقل از شهرداری لندن کار میکند. چنین سازوکاری به منظور اداره یک محله مالی، ویژه انگلیس است.
روزنامه گاردین نوشت در پی بحران مالی سال ۲۰۰۸ در جهان، شماری از بانکهای انگلیسی از جمله گروه بانکی لویدز (Lloyds Banking Group) و بانک سلطنتی اسکاتلند (Royal Bank of Scotland) ورشکسته شدند و دولت انگلیس ناچار شد حدود ۵۶۰ میلیارد پوند برای پیشگیری از تعطیلی آنها کمک مالی کند. به نوشته این روزنامه، سازمانهای هوادار محیط زیست در انگلیس میگویند با توجه به این که اغلب کشورهای جهان، به سمت صفر کردن تولید آلایندههای هوا، به ویژه کربن حرکت میکنند، بهای سوختهای فسیلی در آینده، به سرعت کم خواهد شد. به نوشته گاردین، در سالهای آینده، مقررات زیست محیطی موجب خواهد شد شرکتهای نفت و گاز در سالهای آینده، به راحتی نتوانند محصولات خود را به مشتریان بفروشند، زیرا هدف دولت ها، انرژی پاک و نوشونده است بنابراین، شرکتهای نفت و گاز، شرکتهای بیمه فعال در سوختهای فسیلی و سهامداران نفت و گاز آینده روشنی ندارند.