پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی و بودجه مازندران: سه هزار و ۱۰۰ طرح ملی و استانی به دلیل محدودیت منابع و بودجه بصورت نیمه تمام باقی مانده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، یکی از دغدغههای مهم دولتها در هر کشوری برنامه ریزی برای بودجه سالانه است بودجهها در واقع به چند دسته تقسیم میشوند که از جمله آنها بودجه درامد و مخارج تولید و فروش بازاریابی وو طرح از این دست تعریف شده است.
در یک نگاه کلی هر نوع بودجهای از دو بخش منابع و مصارف تشکیل شده اند که بودجه عمومی کل کشور نیز از این قاعده مستثنی نیست.
در کشورهای مختلف دنیا برحسب نوع نگاه آنها به اقتصاد و میزان مداخله دولت در آن میتوان منابع و مصارف مختلف برای بودجه در نظر گرفت.
در بخش منابع معمولا دولت به روشهای اقدام به درآمدزایی میکند که مهمترین آنها مالیات و عوارضهای گوناگون مانند جرایم راهنمایی و رانندگی است. همین طور واگذاری داراییها سرمایهای مانند فروش نفت، سایر منابع طبیعی، ساختمان و ماشین آلات نیز جز این بخش محسوب میشوند.
دیگر آنکه بودجه به نام هزینه یا مصارف از جمله آنها هزینههای جاری دولت مانند حقوق کارمندان و ملزومات اداری بخش قابل توجهی از آن را شامل میشود.
همچنین تملک داراییهای سرمایهای و مالی وجود دارد که میتوان به ترتیب به انجام طرحهای عمرانی سرمایهای و پرداخت سود سهام واگذار شده اشاره کرد.
بودجه سندی است که دولت در آن درآمد و هزینههای یک کشور را بمدت یکسال معین میکند.
طرحهای نیمه تمام مازندران در گردآب محدودیت منابع و بودجه
رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی و بودجه مازندران در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری این هفته شبکه طبرستان به تعدد طرحها و کمبود اعتبار برای تکمیل این طرحها اشاره کرد و گفت: ۳ هزار و ۱۰۰ طرح ملی و استانی در زمینههای فاضلاب، راه و بیمارستانی در استان نیمه تمام است.
فتح الله پور با بیان اینکه این طرحها در قالب ۳۰۷ طرح استانی و ۶۷ طرح ملی در انتطار اعتبار است تا به مرحله بهره برداری برسد.
او تاکید کرد: محدودیت منابع و بودجه سبب میشود تا طرحهای استانی و ملی در بازده زمانی تعیین شده به بهره برداری نرسد به مرور زمان مشمول افزایش هزینه و نداشتن توجیه اقتصادی میشود.
رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی و بودجه مازندران گفت: ۱۳ طرح ملی امسال با مجموعه اعتبار سه هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان از محل منابع ماده ۵۶ هدف گذاری شده است که امیدواریم این رقم جذب شود.
هدر رفت فرصتهای اشتغالزایی با جذب نشدن سرمایه گذار
نماینده مردم قائمشهر سوادکوه سیمرغ سوادکوه شمالی و جویبار نیز در این برنامه گفت: تامین منابع مالی و جذب سرمایه گذار از دغدغههای نمایندگان استان است و تاکنون در این زمینه موفق عمل نکرده ایم.
علیپور با بیان اینکه ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان سالانه بواسطه جذب سرمایه گذار در استان میتوانیم اشتغالزایی داشته باشیم افزود: با همدلی و اتحاد مسئولان استانی در بخشهای صنعت، گردشگری و کشاورزی میتوانیم به توسعه پایدار اشتغال محور برسیم.
نبود برنامه راهبردی منسجم بودجهای برای فعالان اقتصادی
شمش الدین حسینی رییس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه هم اکنون برنامه راهبردی و منسجمی در اطلاع رسانی به فعالان اقتصادی نداریم گفت: ۹ ماه گذشته حدود ۸۴ درصد بودجه کشور محقق شده است.
نماینده مردم رامسر، تنکابن و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی همچنین ادامه داد: امسال بودجه عمومی کشور از منابع عمومی هزار و ۳۹۴ میلیارد تومان است که پیش بینی میشود هزار و ۳۲۶ میلیارد تومان معادل ۹۵ درصد تحقق یابد.
چرا میان مسئولان استانی برای اجرای طرحهای ملی و استانی اهتمامی وجود ندارد؟
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگوی تلفنی گفت: ساخت سد هزار با کارآیی تامین آب مورد نیاز کشاورزان و آب آشامیدنی شهروندان ۱۳ قبل آغاز شد و تاکنون حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد پیشرفت داشته است.
حاجی پور با اظهار تاسف از روند کندی اجرای این طرح در استان گفت: برای تکمیل نهایی این طرح از جمله جاده بالادست و شبکه پایین دست به حدود سه هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.
او گفت:برای تسریع در روند ساخت این سد در دو سال گذشته حدود ۵۰۰ میلیارد ریال بودجه جذب و هزینه شده است.