حال و روز صنعت ماشین الات سنگین
مدیر کل دفتر تخصصی صنایع ماشین آلات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت گفت: در ۶ ماهه نخست امسال، بیش از ۱۳۰۰ دستگاه انواع ماشین آلات راه سازی و معدنی در کشور ساخته شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد صد در صدی را نشان میدهد.
این گفته مدیر کل دفتر تخصصی صنایع ماشین آلات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت جالب است، زیرا برخی فعالان معدنی به شدت از واردات حمایت میکنند و تولید داخل را ناتوان جلوه میدهند.
راهی یکی از واحدهای تولیدی ماشین آلات راه سازی و معدنی شدم در اطراف تهران. در محوطه کارخانه انواع ماشین آلات سنگین پارک شده است. آقای امین زاده مدیرعامل این واحد تولیدی میگوید در این واحد انواع لودر، بیلهای مکانیکی و حتی دامپ تراک ۶۰ تن تولید میشود. نکته جالب در این واحد استفاده از رباتهای جوشکار است. این رباتها معمولا در خطوط تولیدی پر کار استفاده میشود.
در این واحد ۷۰۰ دستگاه انواع ماشین الات در سال تولید میشود یعنی تقریبا در هر روز دو ماشین از خط تولید خارج میشود.
آقای امین زاده میگوید: سفارشهای ما برای تولید بسیار زیاد است و تا آبان سال آینده محصولات را پیش فروش کرده است.
وی گفت: برای ماشین آلاتی که در داخل کشور تولید نمیشود باید مجوز واردات داده شود و سختگیری نشود، ما هم باید قطعاتی که میتوانیم به راحتی در داخل کشور تولید کنیم را بسازیم و قطعاتی که صرفه اقتصادی ندارد را وارد کنیم مانند موتور و قوای محرکه.
امین زاده گفت: حال و روز تولید بسیار خوب است و وزارت صمت هم باید برای واحدهای تولیدی که خوب کار میکنند فضا را برای رشد بیشترشان فراهم کند.
به سراغ مدیرکل دفتر تخصصی ماشین آلات راه سازی، معدنی و ساختمانی وزارت صمت رفتم. آقای ابوذر جمشیدوند در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما گفت: در ۶ ماهه نخست امسال، بیش از ۱۳۰۰ دستگاه انواع ماشین آلات راه سازی و معدنی در کشور ساخته شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد صد در صدی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر ظرفیت تولید مناسبی در حوزه ماشین آلات ایجاد شده است، گفت: در حال حاضر، امکان تولید بیش از ۸۰ درصد انواع ماشین آلات مورد نیاز معادن در کشور وجود دارد و مهمترین ماموریت دفتر تخصصی ماشین آلات وزارت صمت تامین ماشین آلات مورد نیاز کشور در حوزه کشاورزی، ساختمانی و معادن است.
جمشیدوند ادامه داد: از ابتدای امسال هیچ گونه درخواست و نیازی که در سطح ملی بوده رد نشده و تلاش شده تا ماشین آلات مورد نیاز از طریق تولید یا واردات تامین شود.
مدیرکل دفتر تخصصی ماشین آلات وزارت صمت با بیان اینکه ۲۶ واحد تولید ماشین آلات کشاورزی، ساختمانی و معدنی در کشور وجود دارد، گفت: از این تعداد، ۱۵ واحد تولیدی فعالیت جدی تری دارند و با توجه به ظرفیتی که برای تولید در کشور وجود دارد، لازم است توانمندی تولید در این حوزه توسعه یابد.
گزارش از امیر اصلانخانی - خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما