پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت گفت: ساختار پیشنهادی طرح جامع شبکه مجازی قرآن پس از همافزایی مجموعههای مختلف و طی کردن مسیر قانونی، تقدیم کمیسیون تبلیغ و ترویج میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمد انجمشعاع گفت: در دورهای برای تشکیل جلسات کارگروه قرآن و فضای مجازی وقفه افتاد اما در آخرین نشست کمیسیون تبلیغ و ترویج انگیزهای برای شکلگیری مجدد کارگروه قرآن و فعالیتهای مردمی به وجود آمد که با توجه به ارائه کلیات موضوع و ضرورتهای کارگروه، مدیریت آن به اتحادیه کشوری (به دلیل ساختار مردمنهاد آن) واگذار شد.
وی اضافه کرد: مهمترین موضوعی که طی آن نشست بحث شد «نحوه مشارکت و استفاده از ظرفیتهای مؤسسات قرآنی در حوزه تبلیغی، ترویجی و فضای مجازی در سطح کشور» بود و مقرر شد که اعضای کارگروه نظرات و پیشنهادات خود را به دبیرخانه این کارگروه ارسال کنند.
مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات قرآنی با اشاره به تشکیل جلسه چهارم این کارگروه در دی ماه و مصوبات آن، اظهار کرد: طی این نشست قرار شد که مجموعههای مردمی و کنشگران قرآنی، فارغ از ساختار مؤسسات قرآنی که در بستر فضای مجازی فعال هستند، پیشنهادهای خود را برای بهرهمندی بهتر و بیشتر از فضای مجازی ارائه کنند.
انجمشعاع گفت: ساختار پیشنهادی شبکه قرآن و فضای مجازی که از سوی اتحادیه کشوری طراحی شده است، این ساختار هفته آینده برای اظهار نظر و دریافت دیدگاههای مدیران مؤسسات قرآنی استانها، در سامانه و کانالهای ارتباطی مربوط به اتحادیههای استانی بارگذاری میشود.
وی افزود: در کنار سه هزار مؤسسه قرآنی و بخشی از کنشگران قرآنی که در فضای مجازی فعال هستند، مقرر شد به صورت تجمیعی پیشنهادت خود را ارائه دهیم و پس از اخذ نظرات استانها و پیشنهادات آنها، موضوع در دو کمیته طرح و برنامه و کمیته تبلیغ و ترویج ستاد اتحادیه، که اعضای هیئت مدیره هم عضو آن کارگروه هستند، ارائه میشود.
مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات قرآنی تصریح کرد: در این زمینه مجموعههایی که دارای شبکه قرآن و فضای مجازی هستند با تشکیل نشست های مشترک به ارتقای ساختار پیشنهادی کمک خواهند کرد تا پس از طی کردن مسیر قانونی، این طرح و ساختار تصویب و سپس به صورت جامع تقدیم کمیسیون تبلیغ و ترویج شود.
انجم شعاع ادامه داد: در نشست اخیر این کارگروه مهمترین بحث در زمینه «مسجد، پایگاه محوری قرآن» بود، متأسفانه پس از ماه مبارک رمضان نتوانستیم به طرح جامعی دست پیدا کنیم. البته به اذعان شورای توسعه فعالیتهای قرآنی، این موضوع به حجتالاسلام سیدمصطفی حسینی، عضو حقیقی شورا، واگذار شده است و از آنجا که تکلیف این طرح در شورا مشخص نشده است، ما به عنوان ساختار مردمی و مخاطب اصلی فرمایش مقام معظم رهبری، این امر را در کارگروه مطرح میکنیم تا بتوانیم از ظرفیت مردم نهاد استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: باید شبکه گسترده سایبری خود را تعریف کنیم و این شبکه محصور به اتحادیه کشوری نباشد و از ظرفیت بسیج، مجموعه کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد و حتی جامعه عصر استفاده خواهیم کرد تا با این همافزایی به ظرفیت بزرگی از قرآن و فضای مجازی، چه در حوزه آفند و پدافند و چه در حوزه تبیین و ابهامزدایی، دسترسی داشته باشیم و بتوانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم.
مدیرعامل اتحادیه کشوری مؤسسات قرآنی درباره روند تشکیل جلسات این کارگروه گفت: زمانبندی روشنی برای این کارگروه وجود ندارد، اما با توجه به موضوعاتی که اعضای کارگروه در جلسه مطرح کردند، در کمتر از یک ماه باید این جلسه را برگزار کنیم.
گفتنی است کارگروه «قرآن و فعالیتهای مردمی» یکی از کارگروههای مصوب کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی است که با مدیریت اتحادیه کشوری و حضور نمایندگانی از سازمان دارالقرآن الکریم، مرکز مدیریت حوزههای علمیه برادران، مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، اتحادیه کشوری موسسات و تشکلهای قرآن و عترت، مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و شهرداری تهران جلسات خود را برگزار میکنند.