پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در نشست خبری مسابقات سراسری قرآن در اهواز از پیگیری ثبت ملی استان خوزستان به عنوان پایتخت نغمات دینی در شورای توسعه فرهنگ عمومی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست خبری چهل و پنجمین دوره مسابقات کشوری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران و مراسم رونمایی از پوستر اولین جشنواره مطبوعاتی و عکاسی «قلم قرآن» و «قاب قرآن»، در سالن اجتماعات گیت بوستان برگزار شد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در این نشست گفت: متولی مسابقات، سازمان اوقاف است، اما مسابقات نظام جمهوری اسلامی است و تمام دستگاههای اجرایی در برگزاری آن نقش دارند.
حمید مجیدیمهر درخصوص استفاده نکردن از فضای بقعه «علی بن مهزیار» برای این رویداد ملی گفت: سازمان اوقاف متولی اداره، هدایت و سیاستگذاری در زمینه راهبری و مدیریت امامزادگان و بقاع متبرکه است که این وظیفه با رعایت اسناد بالادستی به خوبی در حال انجام است. از پایان سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۱، نود و یک درصد کل فعالیتهای قرآنی ما در بقاع و امامزادگان برگزار شده است، اما فعالیتهای شاخص مثل مسابقات سراسری قرآن و مسابقات بینالمللی به دلیل اینکه پارامترها و زیرساختهای خاصی را میطلبد در فضاهای دیگری برگزار میشوند.
وی ادامه داد: این مطالبه، درست است، یکی از اهداف ما این است که در جوار امامزادگان، دهکده قرآنی ایجاد کنیم که شامل هتل، استودیو و سالن اجتماعات و امکانات دیگر باشد؛ این از اهداف کلان است که به سمت آن حرکت میکنیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به برگزاری محافل قرآنی از ابتدای دی در استان خوزستان، گفت: یکی از سیاستها در واگذاری میزبانی مسابقات قرآن به استانها، توانمند کردن استانها و شناسایی ظرفیتهاست. امروز در خوزستان، مؤلفهها و نکاتی در باب مسابقات رعایت شده است که امیدوار شدهایم و ستاد مسابقات موفق عمل کرده است؛ این حلقه اول و مهم است.
مجیدی مهر با اشاره به همکاری مجموعههای مختلف در استان خوزستان برای برگزاری مسابقات قرآن، ادامه داد: در خوزستان در دوره استاندار پیشین و فعلی همه مسئولان پای کار آمدهاند. شاید روزی سازمان اوقاف به این نتیجه برسد که مسابقات بینالمللی را در این استان برگزار و امکانات آن را فراهم کند؛ برای مثال در بقعه علی بن مهزیار برای رسیدن به این نقطه، توسعهای ایجاد شود. قطعاً سازمان اوقاف به دنبال چنین اهدافی است و آن را عملیاتی خواهد کرد. خوزستان نشان داده است که در برگزاری مسابقات قرآن در اجرا و زمینه رسانه، استان موفق و فهیمی است.
وی با اشاره به سهمیه شرکتکنندگان خوزستانی در چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن گفت: بر خلاف تصور خوزستانیها در این زمینه نیازی به کمک ما ندارند. چون خودشان بالای جدول هستند، اما، چون قول داده بودیم استان، سهمیه میزبانی داشته باشد در غالب رشتهها، سهمیه میزبانی به استان داده شده است و خوزستان بعد از تهران و خراسان رضوی بیشترین تعداد شرکتکننده را در این مسابقات دارد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف افزود: همچنین به دنبال آن هستیم که در شورای توسعه فرهنگ عمومی، استان خوزستان به عنوان پایتخت نغمات دینی در کشور ثبت ملی شود.
اجرای گروه «تواشیح الانوار»، حائز رتبه نخست رشته مدیحهسرایی مسابقات سراسری قرآن امسال یکی از برنامههای این نشست خبری بود که پس از این اجرا، با اهدای لباس یکدست از آنها قدردانی شد.
یکی از اعضای گروه «تواشیح الانوار» در این نشست درباره سهمیه استخدام فعالان قرآنی و نقش اوقاف در ایجاد این سهمیه سؤالی مطرح کرد و مجیدی مهر در پاسخ گفت: مسئولان حتماً باید پاسخگوی این مطالبه باشند. قرآنیان ما تحصیلات عالیه دارند و باید در اولویت باشند. طرحی تنظیم شده است که در مراحل پایانی است و پس از آن در صحن شورای توسعه فرهنگ قرآن مطرح میشود، چراکه باید امتیاز ویژهای برای استخدام قرآنیان در دستگاههای دولتی اخذ کنیم. در اوقاف در طول پانزده سال اخیر از قرآنیان استخدام داشتهایم، اما باید این را توسعه دهیم.
وی همچنین با اشاره به تحصیل رایگان حافظان و قاریان، بر اساس رتبههایی که کسب کردهاند، اضافه کرد: اوقاف از اول سال تاکنون شهریه دانشگاه حافظان و قاریان برتر را که بیش از ۴ میلیارد است، پرداخت کرده است و پای این کار ایستادهایم.
در ادامه نکات و پیشنهادهایی ازجمله فراهمسازی تمهیدات حملونقل عمومی برای استفاده عموم مردم از مسابقات و همچنین تمدید زمان جشنواره مطبوعاتی قرآن نیز مطرح شد.
همچنین رونمایی از فراخوان اولین جشنواره مطبوعاتی و عکاسی «قلم قرآن» و «قاب قرآن» از دیگر برنامههای نشست بود.
گفتنی است؛ چهل و پنجمین دوره مسابقات کشوری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، از پنجشنبه، ۲۲ دی به مدت یک هفته در اهواز برگزار میشود.