سرهایی که بدنشان زیر زمین است
نه هزار سال قبل، مردم «جزیره ایستر»، شروع به ساخت مجسمههای غولپیکر برای خویشاوندان از دسترفته خود با شکل و شمایل عجیب کردند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما،مجسمههای شگفتانگیز جزیره ایستر واقع در کشور شیلی، مدتهاست که نظر کارشناسان را به خود جلب کردهاند، با گذشت زمان، فرسایش خاک، بسیاری از این مجسمهها را تا گردن در زمین مدفون کرده بود. اکنون، باستانشناسان با احتیاط کامل، در حال استخراج این مجسمهها هستند تا بدانند این پیکرهها از سر تا پا به چه شکل هستند.
مجسمههای عجیب در جزیره ایستر
مجسمههای موآی طی یک دوره ۵۰۰ ساله از سال ۱۱۰۰ تا ۱۶۸۰ میلادی ساخته شدهاند. صدها سال رسوب و فرسایش، موجب دفن شدن مجسمههای موآی در خاک شده است. این پیکرهها چیزی فراتر از سرهای مدفون در خاکاند؛ اینها، مجسمههایی تمامقد و فوقالعادهاند.
تعداد ۸۸۷ مجسمه سنگی در سرتاسر جزیره ایستر یافت شده است. بیش از نیمی از آنها در نزدیکی یک آتشفشان خاموش بهنام «رانو راراکو» و یک معدن سنگی قرار دارند. یعنی مکانی که این مجسمهها از آن بیرون کشیده شدند. تعداد زیادی از این مجسمهها در اطراف معدن سنگ وجود دارد که از آنها با عنوان «موآی» یاد میشود.
گورستانی از غولهای سنگی
این معدن سنگ شبیه گورستانی از غولهاست. این مجسمههای عجیب در جزیره ایستر که سنگی هستند، در وضعیت ساخت متفاوتی قرار دارند؛ برخی بهصورت نیمهکاره، برخی شکسته و بسیاری نیز در نیمه راهِ انتقال، رها شدهاند.
از سال ۲۰۰۹ تاکنون، گروهی از باستانشناسان با دقت تمام، در حال استخراج دو عدد از این مجسمهها بودهاند. مجسمههای یاد شده بسیار بزرگ هستند؛ تقریبا یک سال طول کشید تا تیمی متشکل از ۵ و ۶ مجسمهساز بتوانند یک مجسمه موآی را کاملا از دل خاک بیرون کشند.
استخراج مجسمههای عجیب در جزیره ایستر
پروژه استخراج مجسمههای عجیب در جزیره ایستر دقیقا در کنار دیگر مجسمههای موآیِ مدفون در حال انجام است. هر دو این مجسمهها دارای سنگنوشته هستند؛ نوشتههایی که مانند خالکوبیاند و روی آنها طرحهایی حک شده است.
از میان حدودا ۱۵ هزار ساکن جزیره ایستر در صده ۱۶۰۰، فقط ۱۱۱ نفر تا دهه ۱۸۶۰ باقی ماندند. امروز، حدود ۲۰۰۰ نفر در دورافتادهترین جزیره دنیا، یعنی «ایستر» زندگی میکنند. اعضای گروه «پروژه استخراج مجسمه جزیره ایستر»، برای کشف اسرار بیشتر، یک بار دیگر به این مکان باز خواهند گشت.
منبع: مجله دلتا