پخش زنده
امروز: -
پژوهشگر زنان: جشنواره عمار تصویری از زن ایرانی محقق شده را نمایش می دهد.
پژوهشگر زنان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره کارگاه آموزشی روایتگر زن ایرانی در جشنواره عمار گفت: در این روایتگری به دنبال آن هستیم که ببینیم روایتگری زن ایرانی چه محلی از اعراب دارد؛ یعنی چه اتفاقی می افتد که برایمان مهم می شود زن ایرانی را باید روایت کرد. در این کارگاه سعی کردم راجع به نقاط افتراقی که زنان در مناطق مختلف جهان از جمله زن غربی صحبت کنم.
سحر دانشور افزود: در این کارگاه می خواهم نشان دهم که هر جامعه و فرهنگی نیاز دارد تا روایت خود را از زن ارائه دهد. مخصوصا این که در جهان مدرن زن مهم شده است. در این شرایط نمی توان از زن روایتی نداشت. نکته دیگر اینکه تمایزات جدی زن ایرانی با زن غربی باعث می شود تا زن در جامعه خود را روایت کرد.
دانشور در ادامه گفت: من تفاوت های زن ایرانی با زن غربی در نظام آگاهی ، معانی و همچنین در زندگی که محقق کرده است می دانم. شخصا معتقدم وقتی از زن ایرانی حرف می زنیم در واقع از سوژه محقق صحبت می کنیم. تمایز جدی دیگر ما این است که ما نتوانسته ایم این زن را نشان دهیم و معرفی کنیم. اما در دیگر فرهنگ ها خیلی خوب زن ایده ال را تصویرسازی کرده و معرفی می کنند.
وی گفت: حسن و ویژگی جشنواره عمار این است که از سوژه های محقق صحبت می کند . اگر انتقاداتی مطرح می کند هم معطوف به فضای محقق شده است.
به همین علت این جشنواره یکی از مهمترین بسترهایی است که می تواند به ما این امکان را دهد که تصویری از زنی که محقق شده است را نشان دهیم.
دانشور افزود: نشان دادن این تصویر اعتماد به نفس بالایی می خواهد که بواسطه غلبه تصویر زن غربی چه بسا در بسیاری از فرهنگ ها تضعیف شده است. اما در جشنواره عمار این امکان را فراهم کرده است.