ویروس کرونای جدید در تمام بدن پخش می شود
پژوهشگران دریافتهاند اگرچه کووید ۱۹ به عنوان یک عفونت تنفسی تعریف میشود، اما اثر ویروس کرونای جدید مطمئناً محدود به هیچ اندامی نیست و در تمام بدن منتشر میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مطالعات جدید نشان دهنده شواهد پایدار تاثیر ویروس SARS-CoV-۲ در سراسر بدن است. این یافته نشان میدهد؛ ویروس کرونا بخشهای مختلف بدن از جمله ریه ها، قلب، طحال، کلیه ها، کبد، روده بزرگ، قفسه سینه، ماهیچه ها، اعصاب، دستگاه تناسلی، چشم و مغز را تحت تاثیر قرار میدهد.
به تازگی و طی یک کالبد شکافی خاص، بقایای ویروس کرونای جدید در مغز یک بیمار فوت شده ۲۳۰ روز پس از شروع علائم اولیه پیدا شد.
به نقل از سیناپرس، پژوهشگران مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده در این رابطه اعلام کردند: دادههای ما نشان میدهد که کرونا در برخی از بیماران میتواند باعث عفونت سیستمیک شده و ماهها در بدن باقی بماند.
در ژوئیه سال ۲۰۲۰، کالبدشکافیهای انجام شده شواهدی از لخته شدن خون در اندام های حیاتی افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا شده بودند مشخص کرده و این تحقیقات جدید نتایج را با جزئیات بیشتری نسبت به قبل تکرار و تأیید میکند.
پژوهشگران پیشنهاد میکنند:جدیدترین یافتههای آنها جامعترین تحلیلی است که تاکنون در مورد ماندگاری سلولیویروس کرونا در بدن انسان انجام شده است.
این مطالعه شامل ۴۴ کالبد شکافی بود که در آن پژوهشگران به دقت سطح آر انای پیام رسان ویروس کرونا را در ۸۵ بخش بدن و مایعات موجود در آن بررسی کردند. این اطلاعات ژنتیکی نشان دهنده محل تکثیر ویروس در طول زندگی یک فرد است.
این پژوهشگران دریافتند، افراد مسنتر و واکسینه نشدهای که بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند، نشانههای فراوانی از تکثیر ویروس را در مجموع ۷۹ بخش بدن و مایعات موجود در آن نشان دادند. علاوه بر این، برخی از تغییرات در عرض دو هفته پس از شروع اولین علائم ظاهر شدند.
جالب توجه است، در حالی که ریهها بیشترین التهاب و آسیب را نشان میدهند، مغز و سایر اندامها اغلب تغییرات بافتی قابل توجهی را علی رغم بار ویروسی قابل توجه نشان نمیدهند.
پژوهشگران می گویند: چگونگی انتشار تا این حد گسترده ویروس کرونا، معمای دیگری است که باید حل شود. کالبد شکافی در مطالعه کنونی اغلب بقایای ویروسی قابل تشخیص را در پلاسمای خون نشان نمیدهد که مساله فوق مشخص میکند که پاتوژن ممکن است از راههای دیگری در بدن در حال حرکت باشد.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Nature منتشر شده است.