اهدای خون در شرایط بیماریهای فصلی
مدیر کل دفتر جذب و نگهداری اهدا کنندگان سازمان انتقال خون ایران گفت:کسانی که دچار آنفلوانزا و سرماخوردگی میشوند، سه روز کامل پس از اتمام دوره درمان بدون علائم و با حال عمومی خوب، میتوانند اهدای خون داشته باشند.
دکتر مژده نخلستانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: بیمارانی که به علت سرماخوردگی یا آنفلوانزا، آنتی بیوتیک تزریقی مصرف کرده باشند، باید یک هفته کامل از تزریق آنها بگذرد همچنین کسانی که مبتلا به کرونا شوند نیز میتوانند ۱۴ روز کامل پس از بهبودی و بدون علائم بیماری، خون اهدا کنند.
وی درباره کسانی که واکسن کرونا تزریق کرده و قصد اهدای خون دارند نیز گفت: با واکسنهای نوترکیب هیچ منعی از نظر اهدای خون وجود ندارد به شرط اینکه بعد از تزریق واکسن حال داوطلب برای شرایط اهدا خوب باشد.
مدیر کل دفتر جذب و نگهداری اهدا کنندگان سازمان انتقال خون ایران وضعیت ذخایر خونی در کشور را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر میانگین سطح ذخیره کشوری ۹ و ۶ دهم به روز است که در سطح قابل قبول و مطلوب است.
وی با تاکید براینکه نیاز به خون و فراوردههای خونی دائمی است و هیچ جایگزینی هم وجود ندارد ادامه داد: بیمارانی هستند که برای ادامه حیات شان نیازمند به خون هستند مصدومان تصادفات و حوادث غیر مترقبه که خونریزیهای شدید دارند، بیماران کم خون که کم خونیهای انها -مزمن و شدید و تهدید کنند ه حیات است -مبتلا یان به تالاسمی، هموفیلی و مبتلایان به سرطان در زمانهایی که شیمی درمانی میشوند همچنین مادرانی که در حین بارداری یا زایمان نیاز به خون دارند یا نوزادانی که به زردی مبتلا هستند و نیاز به تعویض خون دارند در این گروه قرار دارند.
دکتر نخلستانی افزود:همچنین با توجه به پیشرفتهای علم پزشکی، اعمال جراحی مثل قلب باز و پیوند کبد نیاز به خون و فرآوردهها را تشدید کرده است.
وی به شبکه ملی خونرسانی کشور اشاره کرد و گفت: در استانهایی که بیماران مبتلا به تالاسمی همچون فارس، مازندران، سیستان و بلوچستان اگر کمبود خون باشد از طریق شبکه ملی خونرسانی تقویت میشود چرا که رسالت اصلی سازمان انتقال خون ایران تامین خون سالم و کافی است. در استانهایی که نیاز به خون و فرآوردههای خونی باشد میانگین سطح ذخیره خونی و توزیع عادلانه خون و فرآوردهها را تامین میکنیم.
دکتر نخلستانی با اشاره به اینکه از اول فصل زمستان تا آغاز بهار (پویش چتر سرخ زندگی) با هدف ارتقای آگاهی و فرهنگ اهدای خون راه اندازی شده که امید است جوانان و بانوان کشور بیش از پیش به کمک بیماران نیازمند خون بشتابند و با هر بار اهدای خون جان سه بیمار نجات پیدا میکند.