پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس، بحران صندوقهای بازنشستگی کشور را ابرچالش بخش اقتصاد دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مهدی عیسی زاده در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۰ دی ماه) مجلس شورای اسلامی پس از ارائه گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس درخصوص ارزیابی ابعاد چالشی صندوقهای بازنشستگی و عملکرد دستگاههای اجرایی مربوط، ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن گفت: شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی و شهدای عرفه و شهید احمد کاظمی و یاران باوفایش و فرماندهی قرارگاه حمزه سید الشهدا (ع) و یادی از شهید باکری و شهید شوشتری فرماندهان قرار گاه حمزه سید الشهدا (ع) را گرامی میداریم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بحران صندوقهای بازنشستگی یکی از موضوعاتی است که ایران اسلامی با آن درگیر است. کارشناسان و سیاستمداران همه برای این موضوع بحران آفرین بخش اقتصادی کشور ابراز نگرانی کرده اند و از آن به عنوان یک ابرچالش در اقتصاد ایران نام میبرند. وابستگی روزافزون و نگران کننده صندوقهای بازنشستگی به منابع دولتی و بودجه عمومی از جمله مهمترین نشانههای ورشکستگی آنها به شمار میآید و در سالهای گذشته هیچ راه حل مهمی برای رهایی از این معضل پیدا نشده است.
وی تصریح کرد: ما ۱۸ صندوق بازنشستگی داریم و از این ۱۸ صندوق فقط ۲ صندوق قانون دارد و مابقی براساس آیین نامه و دستورالعمل داخلی اداره میشوند. اگر این صندوقها با دستورالعملهای داخلی اداره شود این اتفاق میافتد که سرمایه همه بازنشستگان و شاغلانی که ۳۰ سال کار کرده و این اموال را به صندوق بازنشستگی ارائه کرده اند، نابود میشود.
نماینده مردم میاندوآب در مجلس یازدهم با انتقاد از زیانده بودن اکثر صندوقهای بازنشستگی مطرح کرد: از مجموع ۱۸۷ شرکت بازنشستگی ۴۳ شرکت سودآور است. بعضی از شرکتهای زیانده از شرکتهای سودده پول میگیرند تا تعادل برقرار شود. کجا دنیا این عدالت است؟ نمایندگان؛ شما این عدالت را چطور مینویسید؟
وی با انتقاد از وابستگی بسیاری از صندوقهای بازنشستگی به دولت بیان کرد: برخی صندوقهای بازنشستگی مانند کشوری به دولت و به بودجه وابسته هستند، اگر روزی پول اینها پرداخت نشود، قادر به ادامه حیات نیستند. وضعیت نقدینگی صندوقها در دنیا بدین شکل است که نقدینگی را یک فرصت بین المللی میدانند و صادرات و واردات انجام میشود، اما در ایران قانونی داریم که بازنشستگان نمیتوانند صادرات و واردات انجام دهند و موانع متعددی در این زمینه وجود دارد. برخی از شرکتهای زیانده صنعتی مانند کشتیرانی وجود دارد، مانند شرکت فولاد که باید سودآور باشد، به جز دو شرکت بقیه زیانده هستند.
عیسی زاده تصریح کرد: شرکت دخانیات در حال فروپاشی است و حدود ۴۵ میلیارد زیان انباشته دارد و ۴ هزار میلیارد بدهی، بر مبنای آمار دیوان محاسبات ۲۰۰ پرونده دارد و نمیتواند ادامه کار دهد و از وزیر کار میخواهیم به این موضوع توجه ویژه کند. ما باید در بازنشستگان امید به معیشت و رسیدگی به درمانشان را ایجاد کنیم. در جلساتی به عنوان فراکسیون و یا جلساتی با کمیسیون اجتماعی وجود دارد. بازنشستگان نسبت به آینده شان بسیار ناامید بودند.
وی با انتقاد از برخی از انتصابات در هلدینگها تصریح کرد: انتصابات معلوم نیست برچه اساسی بوده است، شرکتی که کاملا فنی است فردی با مدرک جغرافیا آن را مدیریت میکند و یا با مدرک فلسفه یک هلدینگ صنعتی را مدیریت میکند.