پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: تاکنون ۳۷ هیئت صلح در استان کرمان تشکیل و برای ۲۵۹ صلح یار ابلاغ صادر شده که به این کار مهم میپردازند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در آیین افتتاح دفتر هیئت صلح رسانه استان کرمان با اشاره به این مطلب که یکی از مصادیق کار خیرو خداپسندانه، ترویج فرهنگ صلح و سازش از طریق راه اندازی هیئت صلح در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است، افزود: رسانهها و مطبوعات و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تاثیر به سزایی در زندگی و کار مردم دارند.
وی خاطرنشان کرد: فرهنگ صلح و سازش یک فرهنگ دینی و یک توصیه بزرگ اسلامی است که در قرآن، گفتار ائمه و در رفتار ائمه اطهار (ع) و پیامبران از جایگاه رفیعی برخوردار بوده است.
رئیس دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که توصیه اول اسلام برای رفع اختلافات، توصیه بر صلح و سازش است، تصریح کرد: زندگی انسان و اقتضای طبیعت انسان به گونهای است که برخی اوقات منجر به نزاع و اختلاف میشود و آیا باید در برابر آن بی تفاوت باشیم یا اینکه باید اقدامی انجام شود؟
حجت الاسلام والمسلمین حمیدی گفت: توصیه خداوند این است که افراد به نحوی زندگی کنند که اختلاف و نزاعی ایجاد نشود، زیرا نزاع و اختلاف در پی تعدی به حقوق دیگران ایجاد میشود و در این مسیر، در حکومت اسلامی مردم باید به نحوی زندگی کنند که اختلافی ایجاد نشود و در صورت ایجاد اختلاف نیز، بزرگان و ریش سفیدان وظیفه تلاش برای پیگیری و رفع اختلافات ا برعهده دارند.
وی با اشاره به اینکه در قرآن کریمبه موضوع صلح و سازش تاکید شده و در رفتار و سیره عملی ائمه توجه به صلح و سازش کاملا مشهود است، تصریح کرد: ائمه اطهار (ع) مرجعی برای ایجاد صلح و سازش در جامعه بوده اند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: رفع اختلاف با صلح نسبت به رفع اختلاف با حکم قضایی ماندگاری و تاثیر بیشتری دارد و منجر به رفع ریشهای اختلافات موجود میشود و این در حالی است که با حکم دادگاه و قاضی، یک نفر حاکم و یک نفر محکوم میشود و با این روند هیچ زمانی اختلاف به صورت ریشهای حل نمیشود.
حجت الاسلام والمسلمین حمیدی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی تلاشهای فراوانی برای نهادینه سازی و توسعه فرهنگ صلح و سازش انجام شده که یکی از این تلاشها، تاسیس شوراهای حل اختلاف بوده است و سالهاست که میلیونها نزاع و اختلاف با تلاش اعضای این شوراها با صلح و سازش مختومه میشود.
وی با تاکید بر این مطلب که امروز در اسناد بالادستی و سیاستها ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، توسعه صلح و سازش به صورت ویژه دیده است، تصریح کرد: تشکیل هیاتهای صلح در کنار شوراهای حل اختلاف به منظور توسعه صلح و سازش انجام شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: هیاتهای صلح با استفاده از ظرفیت بزرگان، ریش سفیدان و افراد ذی نفوذی شکل گرفته که ممکن است شرایط حضور در شوراهای حل اختلاف را ندارند، اما در حوزه صلح و سازش میتوانند بسیار اثرگذار باشند.
حجت الاسلام والمسلمین حمیدی گفت: در اکثر مساجد، تکایا، مراکز فرهنگی و دانشگاهی و … مرکز صلح یاری در حال ایجاد است تا مردم و صنوف از برکات آن بهرهمند شوند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اهمیت صلح و سازش در جامعه گفت: تاکنون ۳۷ هیئت صلح در استان کرمان تشکیل و برای ۲۵۹ صلح یار ابلاغ صادر شده که به این کار مهم میپردازند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز با اشاره به اینمطلب که اهمیت حوزه رسانه بر کسی پوشیده نیست، تاکید کرد: فرهنگ مدارا، عفو و گذشت از اصول زندگی به سبک زندگی ایرانی و اسلامی است که باید از سوی رسانهها بیشتر ترویج شود.
محسن روحی خاطرنشان کرد: با طرح مسائلی از جمله جهاد تبیین، سبک زندگی ایرانی – اسلامی و … از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، باید معیارهای مورد نیاز برای تحقق این فرمایشات شناسایی و معرفی شود.
وی با اشاره به این مطلب که ۳۶۷ رسانه در استان کرمان فعالیت دارند، تصریح کرد: اگر رسانه وظیفه خود را بدانند و به موضوع صلح و سازش توجه کنند، از حجم ورودی پروندهها به دستگاه قضایی میکاهد و با تاکید بر این اصل درخانواده ها، از تشکیل هیاتهای صلح صنفی نیز جلوگیری میشود.