پخش زنده
امروز: -
با دستیابی یک شرکت دانش بنیان به دانش فنی تولید «ماده بودارکننده گاز» در اراک، ایران به جمع چهار کشور تولیدکننده این محصول پیوست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از وزارت علوم، تلاش برای بینیازی کشور از واردات چند ماده راهبردی و خودکفایی در تولید این محصولات، انگیزهای شد که جمعی از متخصصین حوزه صنعت نفت و گاز استان مرکزی دست به تأسیس شرکتی بزنند که ایران را در جمع چهار کشور تولیدکننده ماده بودار کننده گاز قرار داد.
مهدی سخاوتی فارغالتحصیل رشته مهندسی شیمی از دانشگاه نفت یک شرکت دانش بنیان را در سال ۹۸ با هدف بینیازی کشور از واردات چند محصول راهبردی صنعت نفت و گاز تأسیس و در مرداد ماه امسال بعد از سه سال تلاش و اثبات توانمندی توانست به عنوان تنها تولیدکننده ماده بودارکننده گاز در ایران و خاورمیانه در فهرست شرکتهای تأمین کننده وزارت نفت قرار گیرد.
مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان از صرفهجویی ۳۶ میلیون یوروی ارز با تولید این محصول در کشور خبر داد و گفت:: گاز خانگی به تنهایی بدون بوست و اگر ماده بودارکننده به آن اضافه نشود، چه بسا میتواند حوادث ناگوار بسیاری را در کشور رقم بزند.
این تولیدکننده افزود: ایران تا پیش از تولید این محصول، وارد کننده بود، اما هم اکنون درجمع چهار کشور تولیدکننده ماده بودارکننده گاز جهان قرار گرفته است و با تولید داخلی آن از خروج سالانه ۳۶ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری میشود.
سخاوتی اضافه کرد: این محصول سه سال گذشته به همت متخصصان داخلی تولید و پس از سه سال آزمایشات مختلف مسؤولان وزارت نفت تاییده نهایی را دریافت کرد.
وی با بیان اینکه با دستیابی به دانش فنی تولید این ماده، ایران از واردات آن بینیاز و به خودکفایی رسیده است، ادامه داد: ایران با وجود تاریخچه صدساله در تولید نفت و گاز برای نخستین بار به دانش فنی تولید این محصول دست یافته و قادر است صد درصد نیاز داخل را برطرف و نسبت به صادرات آن نیز اقدام کند.
مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان اظهار کرد: این محصول استانداردهای ملی و جهانی نفت و گاز را دریافت کرده و با افزوده شدن آن به گاز به عنوان یک هشدار عمل و از بروز انفجار و آتش سوزی در بخش خانگی و مراکز صنعتی پیشگیری میکند.
اقای سخاوتی با اشاره به قیمت بالای این محصول در بازارهای خارجی گفت: بر اساس قانون وزارت نفت چنانچه محصولی در داخل تولید شود که قیمت آن ۱۵ درصد گرانتر از مشابه خارجی باشد برای حمایت از تولید باید خرید داخلی آن انجام شود، این در حالی است که ما این محصول دانش بنیان را با قیمت بسیار نازلتر از قیمتهای جهانی عرضه میکنیم، ضمن اینکه قادر به انجام حجم بالایی از صادرات و ارزآوری برای کشور هستیم.
وی مهمترین خواسته این واحد تولیدی را تأمین خوراک از سوی شرکت ملی نفت ایران دانست و اظهار کرد: در حال رایزنی با وزارت نفت و شرکت ملی گاز برای تأمین ۱۵ هزار تن خوراک مورد نیاز هستیم، استاندار مرکزی نیز پیگیریهایی متعددی را در این زمینه انجام داده است که امیدواریم هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
این تولیدکننده ادامه داد: این مجموعه قادر به ایجاد ۱۰۰ فرصت شغلی در آینده نزدیک است، ضمن اینکه در حال حاضر ۹ فرصت شغلی برای فارغ التحصیلان رشتههای مهندسی شیمی و نفت ایجاد کرده است.
آقای سخاوتی در ادامه تولید محصول «دی متیل دی سولفید» را از دیگر تولیدات این مجموعه عنوان کرد و افزود: دی متیل دی سولفید یکی از افزودنیهای مورد نیاز در واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی است که پیش از این از طریق واردات تأمین میشد، اما با دستیابی به دانش فنی تولید آن در داخل از خروج سالانه ۱۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری شد.
وی بیان کرد: این محصول هم اکنون در چندین پالایشگاه مورد استفاده قرار میگیرد که با دسترسی به دانش فنی تولید، کشور از واردات آن بینیاز میشود.
این تولیدکننده در ادامه از تلاش برای تولید «طعم دهندهها» برای نخستین بار در کشور خبر داد و گفت: در حوزه صنعت غذایی تولید طعم دهندهها در دستور کار قرار گرفته که هم اکنون در مرحله اخذ مجوزها و تاییدیههای نهایی از سازمان غذا و داروست و با تولید این محصولات نیز کشور از واردات بینیاز خواهد شد.
آقای سخاوتی در ادامه با انتقاد از نبود حمایتها گفت: این مجموعه هم اکنون در مرحله ثبت به عنوان یک شرکت دانش بنیان است که ضمن قدردانی از تلاشها و زحمات عزیزان، خواهان تسریع در روند این مهم هستیم.