پخش زنده
امروز: -
اولین همایش آموزشی آبزیپروری وصنایع شیلات با عنوان «ارتقاء بهرهوری درمزارع پرورش آبزیان» در محل اتاق بازرگانی اصفهان برگزار و ازپیشکسوتان وتولیدکنندگان برگزیده صنعت شیلات استان تقدیرشد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما, محمدرضا عباسی، مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در این همایش که با عنوان «ارتقاء بهرهوری در مزارع پرورش آبزیان» برگزار شد: سلامت انسان در گرو بهداشت و تغذیه است و نقش آبزیان در تغذیه سالم انکارناشدنی است؛ درحالیکه سرانه مصرف سالیانه آبزیان در اصفهان بالغ بر ۱۱ کیلوگرم است که با سرانه جهانی آن یعنی بیش از ۲۰ کیلوگرم فاصله دارد.
عباسی با اشاره به دستاوردهای استان در حوزه شیلات بیان کرد: استان اصفهان با تولید ۷۴ میلیون قطعه ماهی زینتی و به میزان یک سوم تولید کشور، قطب تولید ماهیان زینتی ایران محسوب میشود. همچنین اصفهان با تولید بیش از هشت هزار تن انواع ماهیان خوراکی و برنامه تولید ۱۰۰ میلیون تخم چشم زده در تمام فصل وتامین حدود یک سوم نیاز کشور و تولید بیش از ۶۰ میلیون قطعه بچه ماهی، اشتغال ۴ هزار نفری در این حوزه از موقعیت ممتازی در کشور برخوردار است.
عباسی با اشاره به تنوع گونههای تولیدی آبزیان در استان و پیشی گرفتن تولید ماهیان خوراکی و زینتی در اصفهان نسبت به میزان مشخصشده در برنامه ششم توسعه، اولویتهای شیلات استان در آینده را تشریح کرد؛ و در ادامه ضمن تاکید به مباحث مکانیزاسیون ونقش آن در ارتقاء بهره وری در آبزی پروری وافزایش تولید آبزیان با توجه به محدودیت منابع آبی دراستان، هدف از این گرد همایی را هم به اهمیت توجه به ارتباط بیشتر تولید کنندگان ماهی استان با مباحث علمی ودانش بنیان وهم اندیشی در این خصوص و همچنین ایجاد اتحادیه وتقویت تشکلهای شیلاتی و ایجاد زنجیره تولید در آبزی پروری در استان اعلام داشتند.
بهنام ابراهیمی دبیرکل اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش نیز گفت: اتاق بازرگانی خانه فعالان اقتصادی و در واقع خانه افرادی است که بار تولید، صادرات، ارزش افزوده و اشتغال را به دوشمیکشندوحضورفعالانصنعتدام، طیور، آبزیان و زنبور عسل استان در اتاق اصفهان را ارج مینهیم.
سالار درافشان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در ارائهای با عنوان بررسی صنعت آبزیپروری گفت: این صنعت بیشترین نرخ رشد را در دنیا و ایران دارد. امروزه در عصر انقلاب آبی هستیم و راهحل پیش روی بشر تأمین غذا از منابع آبی است. گرانی نهاده، محدودیت گونههای پرورشی نسبت به سایر نقاط دنیا، حاشیه سود کم، مشکلات بازار و ارتباط کم صنعت با دانشگاه از جمله مهمترین چالشهای صنعت آبزیپروری ایران است.
درافشان با اشاره به سهم ۱۵ درصدی آبزیان در سبد پروتئین حیوانی مصرفی مردم جهان واینکه ما از نظر مصرف آبزیان فقیر هستیم افزود: امیدواریم این سهم در ایران و استان اصفهان هم افزایش یابد.