پخش زنده
امروز: -
تسهیلات بازسازی خانههای آسیب دیده از زلزله های اخیر در شهرستانهای بشرویه و طبس تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ستاد مدیریت بحران استان گفت: با توجه به اینکه تسهیلات بازسازی منازل آسیب دیده از زلزله در کشور ۲۰۰ میلیون است، اما باتوجه به اینکه استان خراسان جنوبی استان کم برخورداری است با تاکیدات استاندار و نماینده شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس سقف این تسهیلات را برای استان ۳۰۰ میلیون تومان قرار میدهیم.
نامی افزود: وامهای بلاعوض هم که مبلغش ۵۰ میلیون تومان است در این استان برای اقشار آسیب دیده از زلزله برای نوسازی منازل به ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان افزایش مییابد.
وی گفت: استان خراسان جنوبی نیازمند توجه بیشتر است و ماهم هرجا بتوانیم از بودجه بحران کمکی به خراسان جنوبی کنیم دریغ نخواهیم کرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در پنج ماه گذشته تا کنون هزار و ۹۴۸ زلزله در کشور رخ داده و با توجه به تاکیدات رئیس جمهور به موضوع بازسازی و نوسازی منازل آسیب دیده از زلزله قرار شده تمام خانهها و سازههای گلی تخریب و از نو ساخته شود و برای کمک بلاعوض هم به مردم آسیب دیده کمک بیشتری شود.
نامی افزود: با توجخ به اینکه ۶۹ تا ۷۲ درصد کشور روی گسل است باید مردم و دارایی هایشان در در مقابله با زلزله حفظ کنیم.
استاندار هم در این جلسه گفت: اکنون دغدغه مهم مردم اقدام برای ساخت واحدهای مقاوم است و افزایش سقف کمک بلاعوض برای نوسازی واحدها و افزایش تسهیلات برای بازسازی خانههایی که نیاز است کامل تخریب و مجدد ساخته شود اولویت و خواسته مردم است.
آقای قناعت گفت: درخواست داریم متقاضیانی که فرج جیم آنان قرمز شده یا از تسهیلات بنیاد مسکن قبلاً استفاده کرده اند بتوانند مجدد برای بازسازی و نوسازی تسهیلات دریافت کنند.
وی همچنین اختصاص ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض معیشتی برای هر خانوار آسیبدیده را خواستار شد و گفت: تأمین و تخصیص اعتبار برای جبران هزینههای حین بحران نیز مورد انتظار است و با توجه به اهمیت احیای قنوات در استان، ضرورت بازگشایی مسیر آب قنوات، کار احیا و مرمت توسط سازمان جهاد کشاورزی به صورت دیون آغاز و هزینههای احیا و مرمت از طریق مدیریت بحران پرداخت شود.
استاندار همچنین تخصیص ۴۰ میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز مرکز مدیریت بحران در استان و تأمین زیرساختهای ماهوارهای را عنوان کرد و خواست در سطح کلان کشور به آن توجه شود.
آقای قناعت افزود: تکمیل و راه اندازی باند امداد و نجات شهرستان فردوس باید هرچه سریعتر در دستور کار قرار گیرد و این نیاز به ۲۵ میلیارد تومان اعتبار دارد که تکمیل شود.
حجت الاسلام نصیرایی نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس نیز گفت: در حوزه زیر ساختها به واسطه پهناور بودن و وسعت استان و حادثه خیز بودن این مناطق نیاز است که نگاه ویژهای به زیرساختها شود.
وی افزود: اگر قرار است تسهیلاتی برای بازسازی منازل آسیب دیده تعیین شود برای همه خانهها باشد، چون بسیاری از خانهها خشت و گلی است و مردم نگران هستند.
حجت الاسلام نصیرایی همچینن از استاندار و مدیریت بحران و هلال احمر بابت پیگیریها و حضور به موقع در زلزلههای اخیر تشکر کرد.
فرماندار طبس هم گفت:در زلزله دی ماه امسال ۶۰ منزل در ملوند و ۳۷ منزل در روستای ده محمد آسیب دیده است.
وی همچنین گفت:ساختن خانههای پیش ساخته که سازه مقاوم دارد را در دستور کار قرار دهند تا مردم زودتر بتوانند به آرامش برگردند، زیرا مقاوم سازی و بازسازی زمان بر است.
فرماندار طبس افزود: ایجاد سالنهای مدیریت بحران در روستای ده محمد لازم است و درخواست داریم مقاوم سازی روستاها در شهرستان طبس جدیتر گرفته شود.
عیلزاده فرماندار بشرویه هم که به صورت ویدیو کنفرانس در این جلسه حضور داشت گفت: در دو زلزله اخیر ۳۷ روستا و ۲ شهر از این زلزله متاثر شدند.
وی افزود: تا کنون ۳۵۰ چادر و پتو واقلام گرمایشی بین آسیب دیدگان توزیع شده است، اما باتوجه به وضعیت سرمایشی و زمان بر بودن بازسازی خانهها نیاز است اسکان موقت ایجاد شود.
علیزاده افزود: در زلزلههای اخیر ۲ مدرسه،۸ رشته قنات، یک پل شهری، یک حسینه و ۲۴۶ واحد دامداری آسیب دیدند.
عباس زاده معاون عمرانی استاندار هم گفت: در این زلزله ۴۴ روستا و ۳ شهر متاثر شدند و آسیب جانی نداشتیم، اما به خانههای مردم آسیب جدی وارد شده است.
وی گفت:۲۷ اردوگاه شهری برای اسکان اضطراری فراهم کردیم و در حال خدمات رسانی است.
تنها مدیر کل بنیاد مسکن استان هم گفت: پس از زلزله ۷ تیم وارد عمل شدند و ارزیابی واحدهای خسارت دیده را انجام دادند.
وی با بیان اینکه ۸۰۰ واحد نیاز به بازسازی و مقاوم سازی دارد گفت: برای بازسازی و مقاوم سازی مجدد برای هر واحد ۴۲۰ میلیون اعتبار نیاز است.
جعفری رییس سازمان جهاد کشاورزی استان هم گفت:۱۰ رشته قنات نیز در زلزله آسیب دیده که مبلغ ۱۱ میلیارد تومان براورد خسارت شده است.
کاووسی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان هم خواستار تکمیل پایگاه امداد و نجات شرق کشور در ورودی بیرجند شد.