پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی گفت: کشاورزان در تهیه ماشین آلات کشاورزی با دو مشکل مهم، نحوه توزیع تراکتور و ماشین آلات کشاورزی و محدودیت اعتبارات بانکی مواجه هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نامی در گفتگویی اختصاصی درباره مشکلات کشاورزان در تهیه ماشین آلات کشاورزی بر دو موضوع مهم تاکید کرد، یکی روش و شکل توزیع تراکتور ، ماشین آلات کشاورزی و نحوه تخصیص آنها به کشاورز، دوم اعتبارات بانکی.
وی ادامه داد: دولت و جهاد کشاورزی واسطه عمده و بزرگی هستند در توزیع تراکتورها، چنانکه در ۳ تا ۴ سال اخیر به صورت انحصاری توزیع تراکتور از طریق وزارت جهاد کشاورزی صورت می گیرد با روشی که اعلام کرده و با سهمیه بندیهایی که در استانها میکنند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی با اعلام اینکه در تولید ماشین آلات کشاورزی کمبودی نداریم بلکه مازاد هم داریم، افزود: درباره هر کالایی که سهمیه بندی و جیره بندی و اینها مطرح شود برای آن کالا صف ایجاد میشود و تقاضای کاذب بالا میرود اتفاقی که امروز ناظر آن هستیم، تقاضای کاذب و صفهای طولانی و راهکارهای مدیریت دولتی در توزیع ماشین آلات.
نامی اضافه کرد: باید گفت انحصار در سیستم توزیع است نه انحصار در تولید و مصرف، بدین جهت که کشاورز هیچ راه دیگری برای تهیه تراکتور و ادوات با نرخهای مصوب سازمان حمایت و مستقیم از درب کارخانه ندارد و باید حتما از مسیر جهاد کشاورزی برود تا به آن کالا و به آن قیمت دسترسی پیدا کند در صورتی که قبلا هر کس هر چه میخواست خریداری میکرد و قیمتها رقابتی بود .
وی در پاسخ به اینکه آیا این انحصار قانونی است؟ گفت: خیر ، این یک بدعت است که از سال ۱۳۹۷ گذاشته شده در وزارت جهاد کشاورزی و مرکز مکانیزاسیون این تصمیم را گرفت معاونت زراعت که تراکتور را دولت توزیع کند که بازار ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون را با تلاطم و بی ثباتی رو به رو کرده.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی، مشکل دیگر را در حوزه تسهیلات بانکی دانست و افزود: بانک کشاورزی مرجع مالی همه فعالان حوزه کشاورزی است و قرار بوده منابع اعطای تسهیلات بانک جبران بشود طی یک دهه اخیر که آن منابع هم جبران نشده، ما بانک کشارزی را به عنوان تسهیل کننده حوزه مالی ماشین آلات کشاورزی هر روز کوچکتر و مرجع مالی مان را هر روز ضعیف تر کردیم و الان با ضیغ منابع برای اعطای تسهیلات رو به رو است .
وی درباره افزایش قیمت تراکتور هم گفت: ما تراکتور 399 را که به عنوان یکی از تراکتورهای شاخص شرکت تراکتورسازی نقش اصلی را در توان کششی در مزارع دارد شاخص قرار می دهیم در سال 1397 قیمت این تراکتور حدود 70 میلیون بوده و امروز آن تراکتور 70 میلیون تومانی نزدیک 470 تومان است یعنی حدودا 7 برابر اضافه شده است.
بهترین روش برای دادن امتیاز تراکتور به کشاورزان گرفتن آمار از طریق جهاد کشاورزی از روستاهای تابعه میباشد ،،،که ببیندواقعا چه کسانی
نیازمند تراکتور میباشند.....
تشکر میکنم از کسانیکه به فکر حل مشکل کشاورزان میباشند..