پخش زنده
امروز: -
توسعه پایدار اکوتوریسم در تالاب هورالعظیم یکی از دستورکارهای کارگروه هماهنگی طبیعتگردی خوزستان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان،امروز یکشنبه (۱۸ دی) در جلسه کارگروه هماهنگی طبیعتگردی استان اظهار کرد: این کارگروه که زیرمجموعه کمیته ملی طبیعتگردی کشور است، به منظور سیاستگذاری و هماهنگی در زمینه توسعه پایدار طبیعتگردی و تسهیل و هدایت فعالیتهای این حوزه با عضویت ادارهکل منابع طبیعی، ادارهکل حفاظت محیط زیست و به دبیری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تشکیل میشود.
محمدحسین ارسطوزاده با بیان اینکه در نشست یادشده که با حضور کارشناسان گردشگری و سرمایهگذاری، کارشناسان ادارهکل منابع طبیعی و ادارهکل حفاظت محیط زیست و فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی استان خوزستان تشکیل شد، موضوعاتی همچون توسعه پایدار اکوتوریسم در تالاب هورالعظیم، توسعه بومگردی در شهیون دزفول، توسعه پایدار اکوتوریسم در روستای شیوند ایذه و توسعه پایدار طبیعتگردی در پارک جنگلی گمبوعه شهرستان حمیدیه مطرح و بررسی شدند.
وی با اشاره به طرح پارک جنگلی گمبوعه حمیدیه، ابراز کرد: مصوب شده قرارداد سرمایهگذار طرح، بازنگری و در صورت امکان، طرح اصلاح و توجیه اقتصادی به آن اضافه شود و طرح اصلاحی جدید، در کمیته فنی منابع طبیعی از طریق سرمایهگذار که دارای قرارداد ماده ۳ است، پیگیری شود و ادارهکل منابع طبیعی، پس از حصول نتیجه، در خصوص اجرای طرح اظهارنظر کند. همچنین مقرر شده شیوهنامههای دفع پسماند و پساب از سوی ادارهکل حفاظت محیط زیست به پیمانکار ارائه و از سوی پیمانکار در طرح رعایت شود.
ارسطوزاده، در خصوص موضوع ایجاد زیرساختهای گردشگری موردنیاز روستای شیوند شهرستان دزپارت نیز عنوان کرد: در این جلسه بنا شد، بازدید میدانی از طرح، به همراه اعضای کارگروه انجام و جانمایی طرح برای بررسی به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایذه ارائه شود، همچنین بررسی مسیر رودخانه شیوند در طرح و حفظ حریم رودخانه از طریق سازمان آب و برق نیز در دستورکار قرار گرفت.
وی به طرح بومگردی شهیون دزفول اشاره کرد و ادامه داد: مقرر شد، گونههای گیاهی بومی برای استفاده در محل طرح، از سوی ادارهکل منابع طبیعی به ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ارسال و به پیمانکار طرح ارائه شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان اضافه کرد: با توجه به ویژگیها و حساسیتهای طبیعی منطقه، مصوب شد، مرکز آموزشی زیستمحیطی در مجموعه تدارک و برای انتقال فاضلاب، ضایعات، پسماند و تفکیک زباله نیز با شهرداری تفاهمنامه بسته و در طرح آورده شود.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار اکوتوریسم در تالاب هورالعظیم نیز یکی دیگر از دستورکارهای کارگروه هماهنگی طبیعتگردی استان بود، افزود: پیرو مصوبات نشست میز «توسعه اکوتوریسم در تالاب هورالعظیم» در ۲۵ آبانماه گذشته، مصوب شد زونهای تفرجگاهی و مسیرهای پیشنهادی حضور گردشگران در تالاب و جوار تالاب هورالعظیم به انضمام چالشهای مرتبط با هر محدوده، از طرف ادارهکل حفاظت محیط زیست به ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ارائه شود.