پخش زنده
امروز: -
دبیر کل فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر سال ۲۰۲۲ را سال پر حادثه برای فعالان حقوق بشر معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جاگان چاپاگان دبیر کل فدراسیون بین المللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در نامهای به پیر حسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر در پیامیگزارشی را از فعالیت دبیرخانه فدراسیون بین المللی در سال ۲۰۲۲ ارائه کرد.
به واقع سال ۲۰۲۲، برای فعالان حوزهً بشردوستانه، سال بسیار آشفتهای بود و ما را بر آن داشت تا جهت پاسخگویی به بحرانهای متعدد در سراسر جهان، تابآورتر، خلاقتر و انعطافپذیرتر باشیم.
کنترل و مدیریت چالشهای جهانی کار بسیار سخت و دشواری تلقی میگردد. نیازها رو به افزایش هستند و انتظار میرود فعالیت بیشتری انجام دهیم، ولی منابع افزایش نمییابند.
سال ۲۰۲۲ در یک نگاه
در سال گذشته، فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر دستخوش تحولات مهمیشده است. این تغییرات با چالشها و فرصتهای مهم، لحظات ناامیدکننده و همچنین موفقیت، پیشرفت و بازخورد همراه بودهاند.
با تمرکز بر ۵ اولویت راهبردی، به این تحولات پاسخ میدهیم: ۱) بحرانهای اقلیمی و محیط زیست، ۲) سوانح و بحرانها، ۳) بهداشت و رفاه، ۴) مهاجرت و هویت ۵) ارزشها، توانایی و مشارکت.
به عنوان دبیرخانه این سازمان بزرگ، تلاش خود را با تمرکز دقیق بر ارزشهای ماموریت محوله خود مضاعف میکنیم: ۱) هماهنگی راهبردی و عملیاتی، ۲) توسعه جمعیت ملی (تقویت بومیسازی)، ۳) دیپلماسی بشردوستانه و ۴) تقویت پاسخگویی در عین اطمینان از سرعت پاسخگویی.
۱.۶ میلیارد فرانک سوئیس برای رفع نیازهای بشردوستانه
در اوایل سالجاری، درگیریهای مسلحانه بینالمللی در اکراین به پناهندگی بیش از ۱۵ میلیون نفر و آوارگی داخلی ۷ میلیون نفر منجر شد. همراه با هم و در کنار ۴۶ جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال احمر، فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر یکی از بزرگترین استمدادهای پاسخگویی را در تاریخ خود منتشر کرد و ۱.۶ میلیارد فرانک سوئیس را برای رفع نیازهای بشردوستانه در اوکراین و کشورهای همسایه آن اختصاص داد. در سال گذشته در ماموریت خود به اکراین، شخصاً استرس و ناامنی زندگی در محیط درگیری را درک کردم که بر زندگی و رفاه مردم ساکن در آن کشور از جمله بسیاری از کارکنان و داوطلبان ما تاثیرگذار است.
استمداد اضطراری برای کمک به بحران گرسنگی در آفریقا
با وجود این، درگیری در اکراین فقط یکی از چند بحران متنوع و گستردهای است که مجبور به مواجهه با آن در این سال شدیم. در زمان ماموریت خود به آمریکای مرکزی نیز شاهد خطرات وحشتناکی بودم که مهاجران در حال عبور از مسیر دارین گپ (Darien Gap)، یکی از خطرناکترین مسیرهای مهاجرت در جهان، با آن مواجه بودند.
این غیرقابل قبول است که علی رغم هشدارهای زیادی که در طول چندین دهه در خصوص ایجاد ناامنی غذایی در سراسر قاره آفریقا داده شده است، همچنان این موضوع از نظر شدت و وسعت جغرافیایی رو به افزایش است. تقریباً ۱۴۶ میلیون نفر با ناامنی غذایی مواجه هستند و به کمک فوری برای نجات جان آنها نیاز است. در سفرم به شرق آفریقا هم شاهد صحنههای دلخراش سوءتغذیه در بین مردم و مرگ میلیونها دام و احشام بودم. لذا، استمداد اضطراری برای کمک به بحران گرسنگی در آفریقا را به منظور حمایت از ۷.۶ میلیون نفر در ۱۴ کشور منتشر کردیم. ۱۷ جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال احمر آفریقایی بکار گرفته شدند تا بتوانیم امدادرسانی فوری در برابر وضعیت فاجعه بار ناامنی غذایی و همچنین رسیدگی به علل اساسی ایجاد این بحران را افزایش دهیم.
برای دستیابی به اهداف خود پشتکار داشته باشیم.
برای اولین بار در تاریخ فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر، مجمع عمومی فدراسیون در ماه ژوئن ۲۰۲۲، هیئت حاکمهای را انتخاب کرد که کاملا متمایز بود و اکثریت آن را زنان تشکیل میدادند. این امر حاکی از آن است که زمانی ایجاد تغییر امکان پذیر است که به تعهدات خود پایبند باشیم و برای دستیابی به اهداف خود پشتکار داشته باشیم.
در ماه ژوئن، شورای نمایندگان یکبار دیگر بر وجود جمعیتهای ملی به عنوان اساسیترین اجزای نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر تاکید کرد. قطعنامه مربوط به توافقنامه سویل ۲ هم جمعیتهای ملی را در مرکز اقدامات بشردوستانه محلی قرار میدهد.
پاسخگویی به سوانح را سرعت دادیم
صندوق اضطراری پاسخگویی به سوانح (DREF) به روزرسانی شده است و شامل محورهای پیشبینی و پاسخگویی به سوانح میگردد. با دیجیتالی کردن سیستم، رهگیری فرآیند درخواستهای صندوق اضطراری پاسخگویی به سوانح را سرعت دادیم، بهطوریکه جمعیتهای ملی سریعاً به بودجه دسترسی داشته باشند. با اعمال این اصلاحات، صندوق اضطراری پاسخگویی به سوانح در پاسخگویی به نیازهای روز افزون بشردوستانه موثرتر، شفافتر و توانمندتر عمل میکند. این صندوق، از رشد جمعیتهای ملی تا بیش از ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۲ حمایت کرد (۵۴.۴ میلیون فرانک سوئیس تا نوامبر ۲۰۲۲) که در مقایسه با سال گذشته، از ۱۴۴ عملیات حمایت نموده است و به بیش از ۱۳.۷ میلیون نفر در ۸۷ کشور خدمات ارائه کرده است.
در جریان بیست و هفتمین کنفرانس اعضای کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل (COP۲۷)، شبکه فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر از جمله بسیاری از رهبران جوان آن حاضر بودند و برای پیشبرد اولویتهای اقدام در زمینه اقلیم در سطح جامعه مشارکت کردند. حضور ما به پیشبرد اقدامات در خصوص تعیین تعداد تلفات، خسارات و هشدار اولیه کمک کرد. اصلیترین موضوع برای ما انتشار پلتفورم جهانی تاب آوری در برابر تغییرات اقلیمیبود تا ۱ میلیارد فرانک سوئیس برای برنامه جهانی حمایت از ۱۰۰ جمعیت ملی اختصاص یابد و ظرف ۵ سال به ۵۰۰ میلیون نفر خدمات ارائه گردد.
دستور کار جهانی امنیت بهداشتی، سلامت روان و آب و بهداشت است
اینجانب با افتخار گزارش میدهم که هم اکنون ۳۲۸ نفر از ۱۰ دولت به منظور حمایت از منشور تغییرات اقلیمی و محیط زیست آن را امضاء کردهاند.
اولویت اصلی فدراسیون با توجه به نظارت بر آثار مستمر و بلندمدت بیماری کووید-۱۹، دستور کار جهانی امنیت بهداشتی، سلامت روان و آب و بهداشت است. هیچگاه تقویت بهداشت جوامع تا این حد فوری نبوده است. اقدامات فعالان بهداشت فدراسیون بینالمللی در مرکز کنترل بیماری آفریقا (CDC) و اتحادیه آفریقا منتشر شد که هدف از آن، اختصاص ۲ میلیارد فرانک سوئیس برای آموزش ۲ میلیون فعال بهداشتی در جامعه ظرف مدت ۵ سال در سراسر قاره آفریقا است.
ما از دیجیتالی شدن، قدرت اطلاعات و دادهها و سرمایهگذاری در زمینه جوانان و داوطلبان که محور اصلی شبکه ما میباشد، استقبال مینمائیم. آموزش، به روزرسانی فرآیند ارزیابی سازمانی ۱ (OCAC) و بررسی مجدد آمادگی برای پاسخگویی و سیستمهای پاسخگویی، اولویتهای کلیدی هستند که به طور مستمر پیرامون آنها فعالیت میکنیم.
حمایت از توسعه جمعیت ملی و صندوق توانافزایی
همانطور که در توافقنامه سویل ۲.۰ نیز عنوان شده است، توسعه جمعیت ملی ۲ (NSD) برای تقویت بومیسازی و همچنین برای جمعیتهای ملی که در کشورهای خود راهبر فعال در حوزهً امور بشردوستانه میباشند، اساسی است. از آگوست سال ۲۰۲۱، حمایت از توسعه جمعیت ملی و صندوق توانافزایی ۳ (CBF) افزایش یافته است و ۹۳ جمعیت ملی از تلاشهای توانافزایی حمایت شدهاند.
همچنان به توزیع وجه نقد به عنوان ابزاری برای انجام کمکهای بشردوستانه با حفظ کرامت افراد ادامه میدهیم. در حال حاضر، ۱۰۰ جمعیت ملی از برنامه توزیع کمکهای نقدی و کوپن حمایت میکنند. اجرای برنامه ثبت نام در کشورهای رومانی، اسلواکی، لهستان و مولداوی، ما را به ثبت نام هزاران نفر و آغاز توزیع کمکهای نقدی ظرف چند هفته آینده قادر مینماید.
مسئولیتپذیری زیربنای فعالیت بشردوستانه است
مسئولیتپذیری زیربنای فعالیت بشردوستانه است و نیازمند بهبود مستمر در این زمینه هستیم. مسئولیتپذیری جنبهً اساسی ارتباط فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر با اهداکنندگان، شرکاء، با یکدیگر در شبکه فدراسیون بینالمللی و جوامعی است که به آنها خدمت میکنیم. علاوه بر این، موضوعاتی از قبیل مشارکت جامعه، حمایت کردن، در نظر گرفتن جنسیت، همکاری و هر عملیاتی که ادامه دارد، در اولویت اصلی قرار دارند.
برنامه پیشرو در سال ۲۰۲۳
همانطور که به سال ۲۰۲۳ نگاه میکنیم، ظرفیت منحصر بفرد سازمان ما، انجام اقدام محلی برای رسیدن به هدف جهانی است که بیش از هر زمان دیگری به آن برای تاثیرگذاری بشردوستانه نیاز است.
به پیشبرد دیپلماسی و اقدامات بشردوستانه خود ادامه خواهیم داد و شبکه جمعیتهای ملی را به عنوان رهبران معتبر در فضای بشردوستانه ایجاد میکنیم.
همانطور که پیرامون وظایف اصلی خود فعالیت مینمائیم، هماهنگی راهبردی و عملیاتی خود را گسترش خواهیم داد، خدمات عضویت در جمعیتهای ملی را بهبود میدهیم و تلاشهای دیپلماسی بشردوستانه را تقویت میکنیم – در عین حال چابکی و مسئولیتپذیری خود را تقویت مینمائیم.