پخش زنده
امروز: -
اروپا با کمبود شدید دارو به ویژه آنتی بیوتیکها، تببرها، مسکنها و داروهای فشار خون روبروست و این داروها در بعضی کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه نایاب شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از تلويزيون الميادين، کشورهای اروپایی به خصوص فرانسه و سوئیس همزمان با شیوع کرونا و بیماریهای فصلی در زمستان به علت وابستگی به واردات مواد اولیه از چین و جنگ در اوکراین با کمبود شدید دارو به ویژه آنتی بیوتیکها، تببرها، مسکنها و داروهای فشار خون روبرو هستند.
کشورهای اروپایی همزمان با شیوع بیماریهای فصلی در زمستان، با کمبود شدید دارو به ویژه آنتی بیوتیک، روبرو شده اند.
شیوع بیماریهای واگیردار در فصل زمستان باعث کمبود شدید دارو در اروپا شده است. آماده نبودن سازمانهای بهداشتی و سلامت در اروپا برای شرایط شیوع این بیماریها در مرحله کنار گذاشته شدن تدابیر پیشگیرانه کرونا و انبار نکردن کافی دارو برای این شرایط، از جمله علل کمبود شدید دارو در کشورهای اروپایی است.
اروپا از کمبود شدید دارو به ویژه آنتی بیوتیکها، تببرها، مسکنها و داروهای فشار خون رنج میبرد و این داروها در بعضی کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه نایاب شده است. بیشتر این داروها یا بعضی مواد اولیه آن، در چین تولید میشود و کارخانههای چینی هم درگیر تأمین نیازهای داخلی به علت شیوع گسترده کرونا هستند. اما اشتباهی که سازمانهای سلامت اروپا مرتکب آن شدند، آن است که به اندازه کافی برای از سرگیری شیوع بیماریهای فصلی در زمستان، آماده نشدند. به ویژه که تدابیر پیشگیری از شیوع کرونا هم در کشورها، کاهش یافته است.
مسئول یک داروخانه در سوئیس گفت: امسال شاهد شیوع گسترده آنفلوانزای فصلی در زمستان هستیم و مصرف دارو از ذخایر بیشتر شده است. این شرایط با بحران دسترسی به مواد اولیه برای تولید این داروها از چین، همزمان شده است. همچنین جنگ در اوکراین هم مشکل کمبود آلومینیوم را ایجاد کرده است که برای بسته بندی داروها ضروری است. ما هرگز در گذشته شاهد چنین شرایطی نبودهایم. مشکل همسایگان فرانسوی ما بسیار گستردهتر از مشکل ما در سوئیس است.
سازمان جهانی بهداشت، گزارشهایی درباره کمبود دارو به ویژه آنتی بیوتیکها در ۳۵ کشور دریافت کرد.
طارق جازارویچ سخنگوی سازمان جهانی بهداشت گفت: مشکل کمبود دارو بسیار پیچیده است و در درجه اول مربوط به کمبود مواد اولیه داروهاست. بعضی کشورها از انواع مشخصی از داروها استفاده و برای ساخت آنها با بعضی شرکتهای مشخص معامله میکنند و تغییر این شرایط و تعامل با داروهای جدید برای آنها آسان نخواهد بود.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه وعده داد صنعت داروسازی این کشور مستقل شود، اما چنین چیزی غیرممکن به نظر میرسد، زیرا ۸۰ درصد از مواد اولیه داروهای فرانسه در چین یا هند تولید میشود و شرکتهای بزرگ داروسازی از تولید این مواد اولیه به علت پایین بودن سود آن، خودداری میکنند.
در شرایط مشابه کمبود ماسک در ابتدای شیوع کرونا، اروپا امروز بار دیگر خودش را گروگان کارخانههای داروسازی چین میبیند. این بحران، بیانگر ناکامی نظام بهداشت اروپاست که از تأمین داروهای ضروری برای مقابله با بیماریهایی که در هر فصل زمستان شیوع پیدا میکند، عاجز مانده است.