پخش زنده
امروز: -
رسانههای اجتماعی میتوانند به تدریج تغییراتی را در مغز نوجوانان ایجاد کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، رسانههای اجتماعی میتوانند به تدریج تغییراتی را در مغز نوجوانان ایجاد کنند که این موضوع میتواند در شکل دهی شخصیت آنها اثرگذار باشد.
در تحقیقی سه ساله بر روی ۱۹۰ نوجوانی که از رسانههای اجتماعی استفاده میکردند دانشمندان به این نتیجه رسیدند که استفاده از این رسانهها میتواند بر روی مغز افراد اثرگذار باشند. براساس تصاویر برداشته شده از مغز این نوجوانان در برابر برخی مسائل از خود حساسیت و زودرنجی بیشتری را نشان میدادند. دکتر اوا تالزر به ما گفت این تحقیق میتواند اثرات زیادی بر روی اطلاعات ما درباره شکل گیری مغز در دوران نوجوانی داشته باشد.
این محقق در گفتگو با سی ان ان گفت: ما میدانیم استفاده از رسانههای اجتماعی روز به روز در حال افزایش است. نوجوانان همیشه در حال کار کردن با تلفنهای همراه خود هستند. این موضوع در یک دوره زمانی حساس در دوران زندگی آنها روی میدهد. در این دوره زمانی مغز در حال رشد است و به محیط اطراف حساس میشود. رسانههای اجتماعی هم در این امر موثر هستند. ما به خوبی میتوانیم این موضوع را از نظراتی که نوجوانان از خود در رسانههای اجتماعی منتشر میکنند به خوبی مشاهده کنیم. ما به دنبال مشاهده اثرات استفاده از رسانههای اجتماعی در عملکرد مغز نوجوانان هستیم. آنها در دورهای به سر میبرند که مغز آنها در حال رشد است. نوجوانان در روز زمان زیادی را در رسانههای اجتماعی صرف میکنند. برخی کمتر و برخی بیشتر در رسانههای اجتماعی هستند. ما هر سال مغز نوجوانانی را که در این تحقیق بودند مورد بررسی قرار دادیم. ما این کار را برای مدت سه سال انجام دادیم. ما شاهد آن بودیم که تغییرات زیادی در مغز نوجوانان ایجاد میشود. ما به این نتیجه رسیدیم که نوجوانان در سن ۱۲ سالگی پس از استفاده از رسانههای اجتماعی تغییرات زیادی در مغز آنها در مدت سه سال انجام شد. میزان حساسیت مغز آنها افزایش پیدا کرد. این زمان برای رشد مغز بسیار مهم است.
مجری شبکه پرسید: آیا این تغییر در مغز خوب است یا بد است؟
دکتر اوا تالزر گفت: ما هنوز اطلاعات زیادی در این رابطه در اختیار نداریم. ما تنها میدانیم در این زمان مغز نوجوانان رشد میکند و شکل میگیرد. این میتواند موضوع خوبی باشد و هم میتواند موضوع بدی باشد. از یک طرف آنها ممکن است که به خاطر فعالیت خود در رسانههای اجتماعی مورد تشویق واقع شوند و از طرف دیگر ممکن است که دچار اضطراب و افسردگی شوند. از طرف دیگر بیشتر تعاملات آنها در رسانههای اجتماعی و به طور مجازی روی میدهد و در فضای واقعی و رو در رو انجام نمیشود. ما باید به نوجوانان در این رابطه کمک کنیم.
مجری پرسید: شمار نوجوانانی که از رسانههای اجتماعی در آمریکا استفاده کرده اند در سال ۲۰۲۲ نسبت به سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به میزان ۷۳ درصد افزایش یافته است. آنها به تلفنهای هوشمند دسترسی دارند. نیمی از نوجوانانی که از اینترنت استفاده میکنند اعلام کرده اند که به طور دائم از اینترنت استفاده میکنند.۳۵ درصد از نوجوانان هم میگویند که از یک پیام رسان اجتماعی در تمام شبانه روز استفاده میکنند. آیا این موضوعی خوب است و توصیه شما به والدین چیست؟
این محقق در پاسخ گفت: این موضوعی چالش انگیز برای والدین است. این موضوع سبب ایجاد فاصله بین فرزندان و والدین میشود. آنها در جهان دیجیتال زندگی میکنند. بسیاری از والدین نمیدانند که در فضای مجازی چه روی میدهد. مهمترین توصیهای که میتوانیم به والدین داشته باشیم این است که آنها با نوجوانان خود صحبت کنند تا بدانند که آنها در رسانههای اجتماعی به دنبال چه هستند. آنها باید راه گفتگو را با فرزندان خود بازکنند. آنها باید حد و مرزهایی را برای آنها و به طور ویژه در هنگام شب در پیام رسانهای اجتماعی در نظر بگیرند. استفاده از پیام رسانهای اجتماعی در هنگام شب سبب اختلال در خواب نوجوانان میشود. ما میدانیم که خواب برای رشد مغز بسیار مهم است. کمبود خواب بر روی رشد مغزی نوجوانان اثرات بدی دارد. والدین باید با فرزندان خود در این رابطه گفتگو کنند. آنها باید حد و مرزهایی را برای آنها در نظر بگیرند.