پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران گفت: ۹ ماهه امسال ۱۷۵ هزار تن پودر آلومینا در این مجموعه صنعتی تولید شد که این میزان با مدت مشابه سال گذشته برابری میکند.
به گزارش گروه تخصصی معدن خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای تورج زارع افزود: آلومینای ایران در شهرستان جاجرم، واحد تولیدی منحصربهفرد و تنها تولیدکننده پودر آلومینا در کشور است که این محصول به عنوان ماده اولیه چهار واحد تولیدی از جمله ایرالکو، المهدی، سالکو و نیز تولید شمش در جاجرم به مصرف میرسد.
وی تصریح کرد: در این مدت همچنین ۲۷ هزار و ۵۰۰ تن شمش آلومینا در این مجموعه تولید شده است.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران واقع در شهرستان جاجرم درباره تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید پودر آلومینیا گفت: آلومینای ایران برای تولید پودر سالانه به تامین یک میلیون تُن بوکسیت به عنوان مواد اولیه نیاز دارد که ۱۰ درصد این نیاز از طریق واردات تامین میشود.
زارع با اشاره به توقف برداشت ماده معدنی بوکسیت از معدن تاش در استان سمنان گفت: برداشت بوکسیت از این معدن از چند سال گذشته با توجه به مشکلات اجتماعی متوقف شده است و این مجموعه تولیدی در تامین ماده اولیه با مشکل روبه رو شده است.
وی خاطرنشان کرد: بوکسیت موردنیاز آلومینای ایران از سایر معادن تامین میشود، اما برای ارتقای کیفیت ماده معدنی ناچار به واردات هستیم.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران درباره ورود بخش خصوصی برای تامین ماده اولیه مورد نیاز آلومینای ایران گفت: آلومینای ایران ماده اولیه مورد نیاز را از بخش خصوصی میخرد و در این باره امسال تاکنون ۱۱۵ هزار تن بوکسیت از بخش خصوصی خریداری شده است.
وی با بیان اینکه ۱۰ شرکت بخش خصوصی مواداولیه موردنیاز آلومینای ایران را تامین میکنند افزود: پیش بینی میشود تا پایان سال میزان خرید بوکسیت از بخش خصوصی به ۱۵۰ هزار تن برسد.
زارع در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه قطعی گاز سبب بروز مشکل در تولید صنایع میشود گفت: محدودیت مصرف گاز در آلومینای ایران از اول دی اعمال شده است که سوخت دوم جایگزین استفاده از گاز شده است.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران خاطرنشان کرد: از مسوولان بویژه وزارت نیرو انتظار میرود دغدغه قطعی و محدودیت مصرف گاز صنایع را حل کند، زیرا قطعی گاز و اخلال در تولید به قطع به ضرر اقتصاد کشور است.
آلومینیوم هیدروکسید Al (OH) ۳ در طبیعت به عنوان گیبسیت معدنی شناخته میشود و برای تولید فلز آلومینیوم استفاده میشود. از این ماده معدنی برای تولید فرآوردههای نسوز، مواد ساینده، سرامیک، شیشه، لعاب فلز و الکتروکوراندوم نیز استفاده
میشود.
شرکت آلومینا در سال ۱۳۹۸ به کمک دانش فنی انحصاری خود، تولید و عرضه انواع هیدروکسید آلومینیوم ویژه را آغاز کرد که روش تولید این محصول، براساس لیسانس انحصاری و سرمایه گذاری شرکت آلومینای ایران، به دانش فنی منحصر به فردی برای ساخت خط تولید جدیدی در کارخانه آلومینای جاجرم، تبدیل شده است.
ایران پس از کشورهایی مثل آلمان، ژاپن، آمریکا و کره جنوبی، در زمره معدود کشورهای تولید کننده این طیف از مواد، با کیفیت مورد نیاز بازار مصرف، تبدیل شد و افزودن هیدروکسید آلومینیوم به فرمولاسیون کامپاندها و ترکیبهای به کار گرفته شده برای ساخت این نوع محصول ها، باعث ایجاد خواص مختلفی در آنها خواهد شد، به طور مثال هیدرات به عنوان کند سوز کننده اشتعالِ رزینهای ترموپلاست (مثل پلی استر، اکریلیک)، لاستیک، رزینهای اپوکسی، بوردهای الکتریکی، سیم و کابل استفاده میشود.
مجتمع آلومینای ایران که قطب تولید پودر آلومینیوم در کشور است، تاکنون سه هزار و ۵۴۰ نفر فرصت شغلی مستقیم داشته است.