پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: محققان این پژوهشگاه در سال گذشته موفق به تولید ۱۵ محصول مختلف پروبیوتیک شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، صالحی جوزانی افزود با انتقال دانش فنی پروبیوتیکهای طیور به بخش خصوصی و تولید صنعتی آنها شاهد تولید سالانه ۱۵۰ تن انواع محصولات پروبیوتیک در کشور بودیم. در مجموع، طی پنج سال گذشته بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال محصول پروبیوتیک طیور با دانش فنی منتقل شده از پژوهشگاه تولید شده که البته اثربخشی اصلی آن در کاهش چشمگیر هزینه واحدهای مرغداری و افزایش درآمد مرغداران است که بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال بوده است.
صالحی جوزانی با بیان این که مأموریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، استفاده از فناوریهای زیستی و نانو برای حل مشکلات بخش کشاورزی است افزود: بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی، ایجاد ارزش افزوده (محصولات فناورانه باارزش) و حفاظت از تنوع زیستی، محیط زیست و توسعه پایدار سه اولویت اساسی فعالیتهای پژوهشگاه را تشکیل میدهند.
صالحی جوزانی در خصوص اهمیت زیست فناوری گفت: با توجه به تاثیرات مخرب تغییرات اقلیمی مثل گسترش خشکی، کم آبی و شوری، تامین امنیت غذایی بشر با کشاورزی سنتی امکانپذیر نیست ولذا حدود ۱۵ فناوری جدید که عمدتا" مرتبط با فناوری زیستی هستند به عنوان نجات دهنده آینده کشاورزی مورد توجه قرار دارند و در این بین، فناوری زیستی (بیوتکنولوژی) به تنهایی حدود ۳۲ درصد گردش مالی فناوریهای نوین را در دنیا در اختیار دارد که به حدود ۷۰۰ میلیارد دلار بالغ میگردد.
صالحی جوزانی با بیان این که سهم زیست فناوری کشاورزی از گردش مالی جهانی زیست فناوری حدود ۱۰ درصد (۷۰ میلیارد دلار) است، گفت: با توجه به سهم حدودا یک درصدی ایران از جمعیت و وسعت کشورهای جهان اگر بخواهیم یک درصد گردش مالی بیوتکنولوژی کشاورزی دنیا را در اختیار داشته باشیم باید ۶۰۰ میلیون دلار در این حوزه گردش مالی داشته باشیم.
صالحی جوزانی خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای پژوهشگاه که به صورت رایگان به شرکتهای دانش بنیان خصوصی واگذار شده، پروتکل کشت بافتی بذر سیب زمینی عاری از ویروس است که به ایجاد زنجیره تولید بذر سالم سیب زمینی و خودکفایی کشور از واردات بذر سیب زمینی منجر شده است.
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی تصریح کرد: تنها این دستاورد پژوهشگاه، سالانه سه میلیون دلار (۱۲۰ میلیارد تومان) و در مجموع بالغ بر ۵۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور در پی داشته و این در حالی است که کل بودجه پژوهشگاه اعم از بودجه جاری و تملک دارایی و ... حدود ۵۰ میلیارد تومان است.
صالحی جوزانی افزود: یکی دیگر از دستاوردهای تجاری سازی شده پژوهشگاه، تهیه نهالهای پایه سیب سالم مالینگ است که میزان تولید سیب درختی را از حدود ۱۸ تا ۲۰ تن در هکتار (متوسط تولید سیب درختی در کشور) به ۳۵ تا ۴۰ تن در هکتار افزایش داده است. دانش فنی تولید این نهالها هم در اختیار چند شرکت خصوصی گذاشته شده که طی پنج سال موفق به تولید یک میلیون نهال شده اند. کاشت این نهالهای سالم در ۲۰ هزار هکتار از باغات کشور، حداقل ۲۰۰ هزار تن افزایش در تولید سیب درختی کشور را به دنبال داشته که سودآوری آن بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در سال است.