پخش زنده
امروز: -
نویسنده کتاب «خرابکار اجاره ای» گفت: «باید برای آموزش بستر سازی کرد»؛ مخاطب اصلی ما در کلاسها نشسته اند. صداوسیما با تولید بستر ساز است؛ فضای مجازی اگر سالم سازی شود بستر ساز است.
آقای رحیم مخدومی، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: کتاب خرابکار اجارهای خاطرات مردمی است، مردمی که احساس وظیفه کردند از مردم دفاع کنند، خاطرات مربوط به وقایع سال ۸۸ است.
این نویسنده گفت: سال ۸۸ آشوبها زندگی مردم را تحت الشعاع قرار داده بود، مغازهها را آتش میزدند، اتوبوسها را آتش میزدند، مردم کتک میخوردند. عدهای جمع شدند و برای دفاع از مردم رفتند.
پس از آن با این مردم مصاحبه کردیم و کتاب خرابکار اجارهای به نگارش درآمد.
آقای مخدومی با بیان اینکه خاطرات جنگ نرم، استمرار خاطرات جنگ سخت است؛ گفت: در یک مقطع دشمن با سلاح به جنگ مردم آمده بود و مردم با تمام توان خودشان تلاش کردند که دفاع کنند. در این برهه دانش آموز شناسنامه اش را دستکاری کرد؛ پیرمردی که توان دست گرفتن اسلحه نداشت در کمکها و پشتیبانیها کمک کرد حتی خانمها در زمینه امدادگری و پرستاری کمک کردند.
وی ادامه داد: فرقی نمیکند وقتی که تمامیت ارضی و جان و نوامیس مردم در معرض خطر قرار بگیرد چه در جنگ سخت و چه در جنگ نرم؛ کسانی که احساس وظیفه میکنند که از مردم دفاع کنند، اینها نقش خودشان را ایفا میکنند.
این نویسنده گفت: خاطرات دفاع مقدس همانگونه که روایتش برای مردم شیرین است و همانگونه که این روایتها تربیت کننده است، پهلوان پرور است؛ خاطرات جنگ نرم هم به همین شکل است. منتها جنگ نرم، چون پیچیده است و شناخت خیلی سخت میشه؛ نیاز به حضور خواص و نقش آفرینی خواص است.
آقای مخدومی با اشاره به بیانات رهبری گفت: مقام معظم رهبری هشدار میدهد و میگوید سکوت و حرف نزدن خواص؛ خودش فتنه است و به فتنه کمک میکند یعنی گاهی خواص پیاده نظام دشمن میشوند اگر نقش خودشان را درست ایفا نکنند.
خواص چه کسانی هستند؟ تمام کسانی که میتوانند حق را از باطل تشخیص دهند و میتوانند این تشخیص را به مردم انتقال دهند اگر کوتاهی کنند اینها پیاده نظام دشمن میشوند و به فتنه کمک میکنند.
نویسنده کتاب خرابکار اجارهای گفت: کتاب از جمله مواردی است که نقش خواص را نشان میدهد. ما هر چه بیشتر کتاب را تولید کنیم به زبان مردم برای گروههای خاص مختلف و این را بتوانیم برسانیم چه با زبان روایت و چه با زبان تصویر.
آقای مخدومی با اشاره به رویدادهای کنونی کشور گفت: امروز روز جنگ روایت هاست و اگر در روایت کم بگذاریم و کوتاهی کنیم قطعا شکست خورده ایم؛ مثل اینکه در دفاع مقدس اسلحه و مهمات به سربازان نرسد و لشکرها کارشان به تعطیلی کشیده شود. به همین خاطر رسانه باید به کمک بیاید و نویسندهها هم آستین بالا بزنند تا انشالله پیروز شویم.
آقای رحیم مخدومی ادامه داد: یک مظلومیت خاصی در روایت جنگ نرم است؛ در دفاع مقدس رزمندگان برای رفتن به جبهه، ثبت نام میکردند به جبهه میرفتند و جزء سوابق رزمی آنها حساب میشد و اگر مجروح میشدند به عنوان جانباز محسوب میشدند و در کل آنها دیده میشدند و شهر به آنها افتخار میکرد.
وی افزود: در حوزه جنگ نرم سربازان این حوزه اخلاص عجیبی دارند؛ چون اینها قید همه این امتیازات را باید بزنند و فقط و فقط خدا کار آنها را میبیند. این سربازان در شرایطی قرار میگیرند که برای عامه مردم تشخیص اینکه این سربازان در جبهه حق هستند آسان است. اما ما امروز میبینیم که تشخیص اینکه مدافعان مردم در جبهه حق هستند برای بعضیها سخت است.
نویسنده کتاب خرابکار اجارهای گفت: اگر بخش قابل توجهی از جامعه را چه در فضای سینما و چه در فضای هنر، مردم را همراهی نمیکنند به این دلیل است که به تشخیص نرسیدند و تشخیص سخت است. به همین دلیل اسم فتنه را میگذارند.
آقای مخدومی با اشاره به خاطرات مردم که در کتاب «خرابکار اجاره ای» به آنها پرداخته است؛ گفت: این نیروی مردمی که رفته اند که از مردم دفاع کنند، اینها سنگ میخورند و مجروح میشوند. در مواقعی که رفته اند که از آتش گرفتن مغازهای جلوگیری کنند؛ از آتش گرفتن وسیله نقلیه عمومی یا شخصی جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: اینها در این گیرودار مجروح میشوند و بعضا مجروحیت آنها خیلی شدید است به حدی که حتی قطع نخاع شده اند. خاطرات اینها را جزء به جزء روایت شده و اینها شبانه روز خودشان را در خیابانهای تهران به سختی سپری کرده اند تا توانسته اند شهر را آرام کنند و امنیت را دوباره به شهر برگردانند.
آقای رحیم مخدومی با اشاره به خرابکار اجارهای که با پولِ دشمن اجیر شده اند؛ گفت: ما نمونه هایش را با اتفاقاتی که در سال ۱۴۰۱؛ که هستیم، به وفور دیده ایم. یعنی قبل از اینکه خرابکاران کارشان را انجام دهند دلارهایی به حسابشان واریز میشد و خیلی از اینها اصلا نمیدانستند دارند چکار میکنند.
وی ادامه داد: به هیچ عنوان معرفت و شناختی نسبت به کاری که به آنها محول میشد نداشتند و در اصل پول برای آنها موضوعیت داشت و لیدرهایی که با همین پولها تیمهایی را درست میکردند.
وی افزود: جای تأسف که چه بسا بعضی از افراد با قیمتهای بسیار ارزان بدون آنکه بدانند که چه کاری میخواهد انجام دهد پول را میگرفتند و میرفتند مثلا شعار نویسی میکرد.
وی گفت: عنوان خرابکار اجارهای در واقع اشاره به کسانی است که در قبال پول خودشان را فروخته اند و خرابکار شده اند در جامعه خودشان. اینها در قبال پولی که از بیگانه گرفته اند جامعۀ خودشان را تخریب میکنند.
آقای مخدومی با اشاره به کتاب «چت مقدس» گفت: این کتاب مجموعه داستان است و کتاب «خرابکار اجاره ای» مجموعه روایت. ما بعد از قضایای فتنه ۸۸، جشنوارهای راه اندازی کردیم؛ در این جشنواره در دو گونه ادبی فراخوان دادیم؛ یکی خاطرات بود و یکی مجموعه داستان.
وی درباره آثار ارسالی گفت: افرادی که داستان فرستادند، اینها مثل جشنوارهای داوری شد و داوران برترینها را انتخاب کردند. این مجموعه داستانهای کوتاه در دو مجلد چاپ شد یکی چت مقدس بود و دیگری عاشورای اغتشاش. در این دو کتاب مجموعه داستانهای با موضوع فتنه ۸۸ به چاپ رسید.
وی ادامه داد: بخش روایتهای داستانی، هم داستان و هم خاطره در بخشهای مختلف. مثلا در بخش کفِ خیابان ما یک مجموعه خاطره داشتیم؛ در بخش رسانه (مطبوعات، فضای مجازی، خبرگزاریهای داخلی و خارجی) که در یک حوزه جمع آوری شد.
آقای مخدومی افزود: بخش دانشجویی هم به همین شکل؛ فضای ملتهب دانشگاه که خاطرات و داستانهای اینها هم جداگانه جمع آوری شد و در قالب کتابی با عنوان دانشجو جنبش یا کُرنش به چاپ رسید.
مجموعه این کتبی که به چاپ رسیده همه به موضوع ۹ دی ارتباط دارد یعنی بصیرت افزایی میکند.
نویسنده کتاب چت مقدس گفت: ۹ دی برگرفته از دفاع مردم دربارۀ فتنه ۸۸ بود؛ جشنواره «رسول آفتاب» هم که برپا شد با همین موضوع بود و کتبی که در قالبهای مختلف استخراج شد، ارتباط مستقیم با موضوع ۹ دی داشت.
آقای مخدومی در آخر به چاپهای مجدد کتابهایی که درباره جنگ نرم نوشته بود اشاره کرد و گفت: کتاب «چت مقدس» به چاپ چهارم و «خرابکار اجاره ای» به چاپ سوم رسیده است.
کتاب «دانشجو جنبش یا کُرنش» و کتاب «عاشورای اغتشاش» هر کدام به چاپ سوم رسیده است.