پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر خدمات آماد و توزیع وزارت صمت از ثبات تولید و قیمت روغن موتور تا دوماه آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمدجواد نظرزاده مدیرکل دفتر خدمات آماد و توزیع وزارت صمت با حضور در برنامه «میز اقتصاد» گفت: امروز مشکلات روغن موتور نسبت به چهار ماه گذشته بسیار کاهش یافته است و مشکل خاصی در تولید و عرضه روغن موتور وجود ندارد.
وی افزود: عرضه مستقیم روغن موتور در پایانهها و افزایش بازرسیها، موجب کاهش التهابات عرضه این محصول در سطح بازار شده است و شاید هنوز به قیمت مصرفکننده نرسیده باشد که البته بخشی از این افزایش قیمت مربوط به خدماتی است که ارائه میشود.
نظرزاده با بیان اینکه شفافیت و رسمی کردن ازجمله سیاستهای وزارت صمت است، تصریح کرد: از مردم درخواست میکنیم هر خریدی که از هر فروشگاهی انجام میدهند حتما فاکتور دریافت کنند.
مدیرکل دفتر خدمات آماد و توزیع وزارت صمت ادامه داد: در حدود یک درصد از فروشگاهها به سامانه فروشگاهی تجهیز شدهاند.
وی بیان کرد: اگر ۱۵ درصد جایگاهها، عرضه با قیمت متعادل و رسمی داشته باشند، بازار کاملا کنترل میشود و این موضوع موجب از بین رفتن حباب قیمت میشود.
رضا تقیپور انوری رئیس کمیته صنعت و راهبردهای صنعتی مجلس شورای اسلامی گفت: برخی از مشکلات حوزه روغن موتور از جمله عرضه روغن پایه در بورس حل شده است ولی هماکنون برخی مشکلات جدید در حال بروز است.
وی ادامه داد: توقع ما از دولت این است که نظارت و کنترل مستمر و پایدار بر بازار داشته باشد و اینگونه نباشد که یک مشکل حل شود و مشکلی دیگر جایگزین آن شود.
تقیپور انوری تأکید کرد: این نظارت و کنترل باید مبتنی بر اطلاعات و دانش باشد چرا که زیرساختهای لازم و کافی برای انجام این کار فراهم شده است.
رئیس کمیته صنعت و راهبردهای صنعتی مجلس گفت: توقع ما از وزارت صمت در جایگاه دولت و حاکمیت، مدیریت زنجیره محصول و مدیریت زنجیره ارزش است به عبارتی باید بازار رقابتی باشد تا بهصورت خودکنترل عرضه و قیمتها کنترل شود.
وی بیان کرد: نگرانی ما این است که کاهش تولید در ماههای آینده هم ادامهدار باشد، متأسفانه عرضه روغن پایه که ماده اولیه و اصلی روغن موتور است، کاهش یافته است.
سلمان اسماعیلی دبیر انجمن پالایشهای روغنسازی ایران گفت: نگاه کلی به تولید روغن موتور، نگاه فصلی است به عنوان مثال در فصل پاییز میزان تولید آبانماه نسبت به مهرماه ۲۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: باتوجه به آنکه میزان تولید در آذرماه نسبت به آبانماه کاهش ۵ درصدی داشته ولی نسبت به مهرماه ۱۵ درصد افزایش تولید داشته است.
اسماعیلی بیان کرد: میانگین تولید روغن موتور در فصل پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است.
دبیر انجمن پالایشهای روغنسازی ایران با بیان اینکه پالایشگاه روغنسازی براساس نیاز بازار حدود ۷۰ گرید روغن موتور تولید میکند، گفت: مقرر شده بود، چهار پالایشگاه روغنسازی تولید گریدهای کممصرف را کاهش و نزدیک به ۲۰ گرید پرتقاضای بازار را نسبت به فصل تابستان سال قبل ۱۰ درصد افزایش دهند به این ترتیب در فصل تابستان ۴۲ درصد و در فصل پاییز ۴۴ درصد افزایش تولید روغن موتور داشتیم.
بهنام نیکمنش معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران گفت: در سه ماه نخست امسال وضعیت عرضه در سطح کشور به لحاظ افزایش صادرات روغن پایه و کاهش عرضه در سطح بازار داخل نامطلوب بود اما با اقدامات وزارت صمت وضعیت عرضه بهبود و فاصله قیمتی معنادار در سطح بازار کاهش یافت.
وی افزود: براساس گزارشهای ارسالی از استانهای تهران، فارس و اصفهان، در سه هفته اخیر وضعیت عرضه در سطح مناسبی نیست و با کاهش عرضه برخی نشانهای تجاری روغن موتور مواجه هستیم.
نیکمنش بیان کرد: هماکنون برخی شرکتهای پخش، روغن موتور کم متقاضی را بهصورت اجباری و تحت عنوان سرباری به واحدهای صنفی خُردفروش تحمیل میکنند که این امر موجب زیان واحدهای صنفی میشود.
در حالیکه شاهمیرزایی معاون تجارت و خدمات وزیر صمت در آذرماه وعده داده بود بازار روغن موتور تا یکماه آینده به ثبات برسد اما امروز نظرزاده مدیرکل دفتر خدمات آماد و توزیع وزارت صمت بار دیگر از ساماندهی این بازار تا دوماه آینده خبر داد و گفت: قول میدهم تا دوماه آینده سه درصد فروشگاههای کشور ذیل دقیقترین سامانههای اطلاعاتی وزارت صمت مدیریت شود و قیمت عرضه روغن موتور کاملا متناسب با نرخ مصوب باشد.
آیا کنترل تورم و توزیع عادلانه اقلام مصرفی و بهبود معیشت مردم وظیفه اصلی دولت نیست؟
چرا هیچ دولت یا شخصی پاسخ گوی این همه کاستی ها و نقص ها و افزایش بی سابقه تورم نیست؟