پخش زنده
امروز: -
حجت الاسلام والمسلمین حسن صافی گلپایگانی گفت: آیت الله صافی بر آمادگی کامل مبلغان برای تبلیغ دین و پاسخ به شبهات آمادگی کامل داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، همایش تجلیل از مقام علمی و تبلیغی آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی پنج شنبه در سالن همایش مدرسه عالی دارالشفا در قم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلاموالمسلمین سید ابوالحسن معنوی مدیر مؤسسه آموزش مُبلغ دارالزهراء (س) طی سخنانی اظهار داشت: تبلیغ شبکهای و هدفمند یکی از اهداف مؤسسه آموزش مُبلغ دارالزهراء (س) است.
خاطرهای از مرحوم آیتالله صافی
وی همچنین به بیان یک خاطره از آیت الله صافی گلپایگانی پرداخت و گفت: ما در یک سفر تبلیغی به دشواریهایی خوردیم که اکثر اعضای گروه قصد بازگشت داشتند که ناگهان ایشان تماس گرفتند و خودشان با بنده مستقیم صحبت کردند و وقتی سخنان دلگرمکننده ایشان بین طلاب و مبلغان گروه منتشر شد نظر همه تغییر کرد.
وی اضافه کرد: ایشان فرمودند؛ای کاش من توان داشتم با شما میآمدم و کار شخصی مبلغان را انجام میدادم تا آنها بتوانند تبلیغ کنند». این سخنان سبب شد تا تبلیغ در آن منطقه و با آن سختیها تاثیرات بسیار زیادی داشته باشد و نظر و صدای ایشان به مبلغان حیات بخشید.
رئیس مؤسسه دارالزهراء (س) اضافه کرد: در سال ۱۳۹۰ این مؤسسه به امر آیتالله صافی با اهدف اعزام هدفمند و تشکیلاتی و آموزش تبلیغ تخصصی تاسیس شد و از ویژگی منحصر به فرد آن آموزش خانواده طلاب و مبلغان است لذا در یک ساعت واحد خانواده طلبه همراه با خود طلبه در این مؤسسه حاضر شده و آموزش میبینند.
وی ادامه داد: تجهیز خانواده، استحکام خانواده و افزایش انگیزه تبلیغ در خانواده مبلغ از جمله اهداف این مؤسسه است و حتی فرزندان طلبه هم به عنوان مبلغان کوچک مورد توجه هستند و درسنامه ویژهای در اختیار آنان قرار میگیرد تا با همسن و سالان خود مبادله کنند.
حجتالاسلام والمسلمین معنوی افزود: در انتخاب استادان هم دو مطلب مدنظر است؛ اول اینکه استادنی باشند که خودشان در مناطق تبلیغی حضور داشته باشند و دیگر اینکه تبلیغ آنها و تدریسشان کاربردی باشد لذا هم اکنون ۱۵۰ استاد داریم که مشغول فعالیت در این زمینه هستند.
وی گفت: شرط پذیرش بانوان فقط طلبهبودن نیست و هر بانویی که همسر طلبه است و فرصت تبلیغ دارد میتواند در مؤسسه حضور داشته باشد که تاکنون در یک دهه ۱۴۴۰ نفر در آموزشهای مؤسسه شرکت کرده و تحصیل کردهاند.
تبلیغ در ۱۹ استان کشور
رئیس مؤسسه دارالزهراء (س) اظهار کرد: محصلان بعد از یک ترم و انجام مصاحبه برای تبلیغ اعزام میشوند و مبلغان تاکنون ۱۹ استان را تحت پوش قرار داده و فعالیت مستمر دارند و تمرکز تبلیغی ما هم بر روی دانشآموزان و دانشجویان در محیط دانشگاه است و البته در فضای مجازی هم به تبلیغ پرداخته میشود. همچنین از ابتکارات این مؤسسه آموزش مبلغ اصناف است، مانند کسانی از صنف حمل و نقل عمومی، نانوایان و ... که در حین انجام وظیفه به تبلیغ هم میپردازند.
وی تصریح کرد: حضور در مناطق محروم از دیگر کارهای این مؤسسه است و ما اعلام کردهایم که هر منطقهای که مبلغ حاضر نیست برود ما این کار را انجام میدهیم، تاکنون بیش از ۱۴ هزار بسته البسه و بسته معیشتی از طرف مبلغان در اختیار مردم نیازمند قرار داده شده است، همچنین وقتی ما در یک منطقه فعالیت تبلیغی داریم، کارگروهی برای منطقه تعریف میشود طوری که الان در برخی مناطق حدود ۹ سال حضور داریم که باعث کاهش آسیبها شده است.
حجتالاسلام والمسلمین معنوی اظهار کرد: تبلیغ تشکیلاتی و شبکهای هم از اهداف این مؤسسه است؛ یعنی مسئله تبلیغ با دبیران و معلمان و مسئولان به شراکت گذاشته میشود همچنین از کارهای دیگر اعزام پزشک متخصص به این مناطق است. خواهران مبلغه هم فعالیتهای ارزندهای دارند و شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی به علت فعالیت آنها هستیم.
وی افزود: به عنوان نمونه ما در یک منطقه با افزایش طلاق روبرو بودیم و به دستور آقای صافی گروه مشاوره رایگان اعزام شد و کمکهایی کردیم و مسئله طلاق در آن منطقه کاهش زیادی پیدا کرد.
ساخت ۱۵ مسجد
حجتالاسلام والمسلمین معنوی تصریح کرد: همچنین ۱۴۸ سفر تبلیغی در ۱۹ استان داشتیم و ۱۰۲۴ مبلغ اعزام شدند، ۱۵ مسجد در داخل و خارج ساخته شده، ۵۳ خانه عالم تجهیز و ۱۸ خانه عالم ساخته شده است همچنین ۱۲ هزار جهیزیه هم تهیه و توزیع شده است. ۱۰هزار و ۱۱۲ روز تبلیغ هم از دیگر فعالیتهای مؤسسه الزهرا است.
سخنران دوم این همایش حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسن صافی بود که ضمن بیان خاطراتی از این مرجع عالیقدر گفت: ایشان همواره دغدغه اسلام را داشت و در واقع یکی از دلسوزان نظام اسلامی بودند.
کتاب «صراط مستقیم» آیت الله صافی، در دفاع از ولایت و امامت است
حجتالاسلام والمسلمین حسن صافی گلپایگانی با بیان اینکه یکی از شاخصههای این مرجع ولایی دفاع از ولایت و امامت بود، تاکید کرد: این اهتمام آنقدر جدی بود که در سن ۹۰ سالگی، کتاب صراط مستقیم را در پاسخگویی به ۱۸۰ شبهه که در یکی از مناطق کشور منتشر شده بود، نوشتند.
فرزند آیتالله العظمی صافی گلپایگانی، گفت: آیتالله العظمی صافی اهتمام ویژه به امر تبلیغ داشتند که در پیام آیتالله نوری همدانی به این مراسم هم منعکس شد.
وی افزود: آیتالله العظمی صافی بعد از ورود فضای مجازی به عرصه کشور و ایجاد ارتباطات جدید با ملل مختلف بر این نکته تاکید کردند که باید متناسب با نیازهای روز به تربیت مبلغانی بپردازیم که همیشه مانند یک سرباز آماده، از مرزهای عقیدتی اسلام دفاع کنند و آماده پاسخ به شبهات و سؤالات باشند و به همین دلیل هم مؤسسه دارالزهرا (س) تاسیس شد.
این استاد حوزه اضافه کرد: مبلغان مؤسسه دارالزهرا (س) اکثرا در رشتههای مختلف آشنایی با فرق از جمله بهائیت، وهابیت و ... و فعالیت دارند، ایشان به خصوص به مناطق محروم داخل و خارج کشور اهتمام ویژهای داشتند و در این راه هزینه میکردند و امروز هم این فعالیتها ادامه دارد.
مبلغان برای تبلیغ دین و پاسخ به شبهات آمادگی کامل داشته باشند
وی افزود: ایشان میفرمود مبلغان باید آمادگی کامل برای تبلیغ و آشنایی با آیات و روایات و پاسخ به شبهات داشته باشند و حوزه قم باید بتواند به همه شبهات فضای مجازی پاسخ دهد تا جوانان تحت تاثیر آن شبهات قرار نگیرند، الحمدلله امروز درخشندگی حوزه نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورهای اسلامی دیده میشود و مبلغان به خصوص با آشناشدن با زبانهای مختلف، به تبلیغ دین میپردازند.
حجت الاسلام و المسلمین صافی گلپایگانی با اشاره به تاکید قرآن بر ابلاغ رسالت از سوی پیامبر (ص)، تصریح کرد: نخستین مبلغ اسلام خود پیامبر (ص) بودند که خدای مهربان به ایشان فرمود باید وظیفه تبلیغ را ادا کنی، بلغ ما انزل الیک... بنابراین مهمترین وظیفه پیامبر (ص) ابلاغ امامت بود و امروز هم وظیفه اصلی مبلغان رساندن رسالت ائمه معصومین (ع) به ویژه امام مهدی (عج) است.
امروز وظیفه اصلی حوزه تبلیغ امر ولایت و امامت، ولی عصر است
فرزند آیتالله صافی گلپایگانی اضافه کرد: ایشان میفرمود که آیتالله بروجردی به طلاب سفارش میکرد که مردم را به یاد امام زمان (عج) بیندازید؛ امروز وظیفه اصلی حوزه تبلیغ امر ولایت و امامت، ولی عصر است؛ در دعای معرفت داریم: اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَکَ، لَمْ اَعْرِف نَبِیَّکَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَکَ، لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَکَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَکَ، فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَکَ، ضَلَلْتُ عَنْ دینى. یعنی اگر ما نتوانیم وجود مقدس امام زمان را به مردم معرفی کنیم ضلالت و گمراهی خواهیم داشت و اگر از امام زمان جدا شویم ارزشی نخواهیم داشت.
پاسخ به ۱۸۰ شبهه
وی افزود: آیتالله صافی بیش از صد کتاب تالیف کردند و هدف از تالیف همه این آثار هم پاسخ به شبهات اهل سنت و دیگران بود. عدهای از علمای کرج خدمت ایشان آمدند و ۱۸۰ شبهه آوردند که وهابیت در این منطقه پخش کردهاند و ایشان حتی وقتی ۹۰ سال سن داشت مشغول جوابگویی به این شبهات شدند که به نام «صراط مستقیم» چاپ شد.
فرزند آیت الله صافی ادامه داد: یکی از شاخصههای این مرجع ولایی دفاع از ولایت و امامت بود و به همه سؤالاتی که از اقصی نقاط عالم دریافت میشد پاسخ داد و بیش از ۲۰ اثر در مورد امام زمان دارند که از جمله آنها منتخب الاثر است و علت اینکه این کتاب رونق گرفت اخلاص ایشان در عرض ارادت به امام زمان بود.
این استاد حوزه گفت: والد ما میفرمود که آیتالله بروجردی سالی به تبلیغ رفته بودند و دیدند که مردم سؤالات متعددی در مورد امام زمان میپرسند، ایشان یک ماه وقت صرف کرد تا به شبهات و سؤالات پاسخ دهد با اینکه مرجع تقلید بود و ایشان به بنده هم فرمودند که کتابی بنویسم و وظیفه خودم دانستم تا منتخب را بنویسم و در شرایطی نوشتند که امکانات نرمافزاری هم وجود نداشت و الان در بسیاری از مراکز علمی کشورهای اسلامی از جمله الازهر از این کتاب استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: اسلام با تبلیغ پیش رفته است، زیرا الان یکی از امور مهمی که برای همه ادیان و مکاتب وجود دارد تبلیغ فکر و اندیشه خودشان است. امروز باید از انواع و و اقسام وسایل تبلیغی استفاده کنیم کما اینکه رهبری بر جهاد تبیین تاکید فرمودند. رهبری در پیام تسلیت وفات هم چه کلمات بلندی برای مرحوم والد ما بیان کردند و ایشان را مرجعی دارای بینش سیاسی قوی معرفی کردند و واقعا هم اینطورر بودند و تذکرات لازم را میدادند و جامعیت در مرجعیت داشتند.
فرزند آیت الله صافی تاکید کرد: بارها فرمودند طلاب باید در عرصههای مختلف کلامی و فقهی و... جامعیت داشته باشند. چقدر ایشان به روایت اهمیت میدادند و اینکه اگر حدیث از حوزه گرفته شود ما چیزی نداریم لذا یکی از آثار ایشان الهیات در نهجالبلاغه است که توصیه میکنم بخوانید.
حجتالاسلاموالمسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) آخرین سخنران این همایش بود.
وی با بیان این که امروز با تقابل جدی جریان اسلام و استکبار روبرو هستیم، گفت: در هیچ زمانی بهمانند امروز شرایط برای تبلیغ فراهم نبوده امروز جامعترین شرایط فراهم است.
در پایان این همایش نیز از مُبلغان برتر مؤسسه دارالزهراء (س) تقدیر به عمل آمد.