پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت : وضع رعایت شیوه نامههای بهداشتی و اقبال عمومی برای تزریق دز یادآور واکسن کرونا نامطلوب است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا گفت: هفته قبل رسماً اعلام شد زیرسویههای جدیدی از واریانت امیکرون کروناویروس در کشور شناسایی شده، این در حالی است که وضعیت رعایت شیوه نامههای بهداشتی و اقبال عمومی برای تزریق دز یادآور واکسن کووید-۱۹ مطلوب نیست و این موارد شرایط را برای گسترش بیماری مهیا میکند.
وی با بیان اینکه درصد قابل توجهی از افرادی که واکسن زدهاند بیشتر از ۶ ماه از زمان دریافت آخرین نوبت واکسن آنها گذشته است، افزود: بدین ترتیب ایمنی جمعی در جامعه کاهش یافته است، به همین دلیل باید کارکنان حوزه سلامت در شهرستانها ضمن حفظ آمادگی خود برای مقابله با این موج جدید، همت مضاعفی در آموزش، ترغیب و فراخوان مردم برای انجام واکسیناسیون داشته باشند تا با حداکثر موفقیت و به سلامت از این موج نیز عبور کنیم.
دکتر بختیاری نیا ادامه داد: وظیفه ما ایجاد هماهنگیهای درون بخشی و برون بخشی، حفظ آمادگی، بازآموزی همکاران به خصوص نیروهای جدید، آموزش عمومی، مراقبت بیماری اعم از بیماریابی و پیگیری و غربالگری موارد ویژه به خصوص مادران باردار، توجه به اماکن پرتجمع و گروههای پرخطر مانند مراکز نگهداری سالمندان و مدارس است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میگوید: آمار کشوری و استانی از جمله؛ افزایش موارد ابتلاء، افزایش موارد بستری، افزایش موارد نیازمند به بخش ویژه نسبت به هفته قبل نشان میدهد که وارد موج هشتم شدهایم و همه ما و مسئولان مربوط باید این واقعیت را بپذیریم و کارهای لازم را انجام دهیم.
وی خطاب به مدیران شبکه و روسای مرکز بهداشت شهرستانهای حوزه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: ضمن هماهنگی با فرمانداری شهرستان، نشست اضطراری ستاد کرونا را با حضور شخص فرماندار برگزار کنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بر آمادگی مراکز ارائه خدمات از خانههای بهداشت تا مراکز منتخب تاکید و اضافه کرد: آمادگی را از جهات نیروی انسانی، تدارکات، ملزومات، تجهیزات، فضای کار، ساعت کاری و فرآیندهای مرتبط ارتقا دهید و تقویت کنید.
بختیاری نیا حفاظت از سلامت همکاران درگیر در اقدامات پیشگیری و مقابله را یک اولویت مهم دانست و گفت: تهیه لوازم حفاظت فردی و واکسیناسیون همکاران ضروری است. کلیه فرآیندهای مرتبط با مواجهه با موج باید بازبینی بشوند، به ویژه زنجیره سرما (حمل، نگهداری و توزیع واکسن میان واحدهای واکسیناسیون) و دریافت و انتقال نمونهها، اگر در مدتی که بروز بیماری قدری فروکش کرده بود تغییراتی در اجزاء فرآیندها حاصل شده است باید به حالت و سطح عملیاتی مطلوب برگردند.
وی با بیان اینکه هماهنگیهای میان بخشی به خصوص برای بازرسیهای بهداشتی مشترک باید انجام شود، افزود: یک نکته بسیار مهم فعال بودن کشیک بیماریهای واگیر و بهداشت محیط است برای اینکه اوضاع و شرایط را در سطح شهرستان رصد کنند و گزارش دهی به موقع داشته باشند و با ستاد مرکز بهداشت استان ارتباط تنگاتنگ ایجاد کنند.
بستری ۴۲ بیمار کرونایی در بیمارستانهای خوزستان
دکتر حبیب حی بر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر ۴۲ بیمار با عنوان کووید-۱۹ در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه بستری هستند که ۹ نفر از آنها مورد مراقبتهای ویژه قرار دارند.
وی با بیان اینکه این سرعت پیشرفت بیماری از هفته قبل تاکنون بسیار زیاد و تعجب برانگیز است، افزود: این موضوع را جدی بگیرید و جلسههای مدیریتی منظم، کمیته بحران و سایر اقدامات لازم از هم اکنون در شبکهها انجام گیرد.