پخش زنده
امروز: -
همایش نگرشی تحلیلی بر چشم انداز باستان شناسی کشور صبح امروز در پژوهشکده گیلان شناسی سلیمانداراب رشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان گیلان ؛ دبیر نگرشی تحلیلی بر چشم انداز باستان شناسی کشور در رشت گفت: در این همایش، اساتید، باستان شناسان، دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته باستان شناسی، ایران شناسی و نمایندگان و کارشناسان شهرداریها و دستگاههای متولی فرهنگی همچون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی به صورت حضوری و مجازی حضور داشتند.
مهدیس نجف زاده افزود: در این سمینار ۶ مقاله با عناوین " باستان شناسی شهری"، " گزارش تحلیلی بر چشم انداز باستان شناسی ایران "، " چشم انداز باستان شناسی ایران در پس یک سده تجربه"، " ضرورت بازنگری در کاوشهای آموزشی باستان شناسی "، " بررسی آثار حقوقی، حفاری و مستند سازی آثار تاریخی" و " آشنایی با علوم میان رشتهای با محوریت نخستین آزمایشگاه انسان شناسی زیستی پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان ارائه شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان و مسئول برگزاری این سمینار، هدف از برگزاری این همایش را بررسی آسیبها، چالشها و فرصتهای حوزه باستان شناسی و ارائه راهکار، پیشنهاد، تبادل نظر و هم اندیشی در این خصوص عنوان کرد.
ولی جهانی افزود: این سمینار، مقدمهای برای برگزاری همایش بین المللی است که قرارست سال آینده به میزبانی گیلان برگزار میشود.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور هم گفت: در یک سال گذشته، ۹۳ فعالیت باستان شناسی در ۳ حوزه " بررسی باستان شناسی "، " گمانه زنی آثار تاریخی " و " کاوشهای گسترده " در کشور انجام شد.
مصیب امیری افزود: ایران به دلیل داشتن آثار باستانی در دورههای مختلف از جمله ایلامی، هخامنشی، ساسانی، ایرانی و اسلامی به بهشت باستان شناسی معروف است و جایگاه ویژهای در دنیا دارد.
در این سمینار همچنین محمد اسماعیل اسماعیلی جلودار رییس انجمن علمی باستان شناسی ایران، جبرئیل نوکنده رییس موزه ملی ایران، مصطفی ده پهلوان رییس موسسه باستان شناسی و عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه تهران، بیژن عباسی عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و محمدرضا اقدامی عضو هیات علمی گروه اجتماعی دانشگاه گیلان و مسئول آزمایشگاه زیستی کشور هم حضور داشتند و ضمن سخنرانی مقاله هایشان را ارائه دادند.
در پایان این سمینار از ۸ پژوهشگر برترتجلیل و از ۴ جلد کتاب در حوزه میراث فرهنگی گیلان رونمایی شد.