پخش زنده
امروز: -
در روزهای آلوده ، از ورود مواد زائد و سمی دیگر که در نهایت باعث افزایش انباشت سموم در بدن میشوند جلوگیری کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، آغاز فصول سرد سال به دنبال برودت و وارونگی هوا همواره مشکل آلودگی هوا به شکل جدی مطرح میشود. موضوعی که همه گروههای سنی با آن درگیر هستند، اما در شرایطی که حتی گاهی غیرحضوری شدن مدارس و دورکار شدن کارمندان هم دوای درد نیست، شاید بتوان با رعایت توصیههای طب ایرانی اندکی از عوارض قرارگیری در معرض آلودگی هوا را کاهش دهیم.
پرهیزهای غذایی در آلودگی هوا:
۱_ از ورود مواد زائد و سمی دیگر که در نهایت باعث افزایش انباشت سموم در بدن میشوند جلوگیری کنید. این موارد شامل نکات زیر است:
_ پرهیز از مصرف سیگار و قلیان
_ عدم استفاده از حشره کش در محیط
_ پرهیز از پخت و پز بدون تهویه مناسب در آشپزخانه
_ پرهیز از مصرف غذاهای مانده، گوشتهای صنعتی، خوراکیهای حاوی مواد نگهدارنده، روغنهای چندبار حرارت دیده مانند فستفودهای سرخ شده بازاری، تنقلاتی مانند چیپس و ...
۲_ پرهیز از خوردن خوراکیهایی که غلظت خون را افزایش میدهند مانند مصرف گوشت گاو، عدس، قارچ، بادنجان به خصوص میرزاقاسمی، گوشتهای صنعتی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی و غذاهای چرب و سنگین مانند کلهپاچه.
۳_ از خوردن خوراکیهایی که یبوست آور هستند و دفع مواد زائد از طریق روده را کاهش میدهند مانند غذاهای خشک، عدس پلو، موز سفت، میوههای ترش، سنجد و خرمالوی گس اجتناب کنید.
۴_ از آرایشهای سنگین که تنفس اندک پوست را کاهش میدهند بپرهیزید.
۵_ از همه اموری که نیروی عمومی بدن را کاهش میدهند مانند خواب ناکافی و شب زندهداری، ورزش شدید و طولانی، مواجهه با هوای سرد و مواجهه طولانی با تابشهای الکترومگنتینگ به خصوص یارانه و تلفن همراه خودداری کنید.
به طور کلی توصیه میشود در شرایط آلودگی هوا از خوراکها و روشهایی استفاده شود که از راههای گوناگون، آثار زیان آور مواد آلاینده را کاهش میدهند. به این ترتیب مصرف خوراکیهای زیر را در برنامه غذایی خود قرار دهید:
مواد غذایی مفید برای بدن هنگام آلودگی هوا
_ سیب شیرین
_ انار شیرین یا کمی مایل به ترش
_ خوردن کدو حلوایی یا کدو سبز به اشکال مختلف مخصوصا همراه با آلو بخارا
_ مصرف فلفل دلمهای در وعدههای غذایی
_ مصرف پیاز و سیر پخته شده در وعدههای غذایی که منجر به پاکسازی مجاری ادراری میشود
_ مصرف پرتقال شیرین
_ استفاده از سالاد کاهو، هویج رنده شده، روغن زیتون با کمی آب نارنج طبیعی. البته بهتر است سالاد همراه غذای اصلی میل نشود و خود یک وعده جداگانه باشد.
_ مصرف سوپهای سبزیجات همراه با زرشک، هویج رنده شده، شلغم و به
_ مصرف دمنوش آویشن شیرازی بویژه برای مبتلایان آسم و برونشیت
_ مصرف دمنوش گلگاوزبان همراه ریشه سنبلالطیب و بهارنارنج بویژه برای افسردگان و افراد مبتلا به پرفشاری خون
_ مصرف عرق بارهنگ برای تقویت ریه
_ استفاده از چای دارچین و یا استفاده از دارچین در برنج
_ مصرف ماءالشعیر طبی
_ استفاده از سیرترشی در کنار غذاها
البته توجه به این نکته ضروری است که هر فردی باید با توجه به شرایط فردی و خصوصا گوارشی یک یا چند مورد را انتخاب کرده و انجام دهد.
همچنین توصیه میشود افراد مرتبا اقدام به شستوشوی مجاری تنفسی خود کرده و همچنین اقدام به بوییدن گلاب، عرق بهارنارنج، برگ شمعدانی عطری، سیب و به کنند.