ابعاد مختلف برنامه ۱۰ ساله فضایی ایران
رئیس سازمان فضایی ایران درباره برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور گفت: این برنامه ابعاد مختلفی دارد و ما در چهار حوزه سنجش از دور، مخابرات، ناوبری و علوم و اکتشافات فضایی سرفصل های مشخصی داریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سالاریه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری گفت: ۱۴۰۱ شروع برنامه است و برای سالهای ۱۴۰۴، ۱۴۰۷ و ۱۴۱۰ برنامه زمانبندی در نظر گرفته شده است.
سالاریه افزود: دو زمینه ساخت پرتابگرها به عنوان یک زمینه پشتیبان و همچنین ساخت آزمایشگاهها و مراکز تست و تجمیع ماهواره به عنوان دو حوزه زیرساختی در این برنامه ۱۰ ساله، اهداف کاملاً مشخصی را در بازههای سه ساله دارد.
وی گفت: سال ۱۴۰۴ باید به حدی از زیرساخت برسیم و تا سال ۱۴۱۰ همه برنامههای ما با هم موازی و همزمان است و در زمان به خصوص باید هم زیرساخت و هم دانش ما در طراحی و ساخت پرتاب گر و طراحی ماهواره با هم مراحل را طی کنند.
سالاریه گفت: در زمینه اقتصاد فضا نیز با توجه به جایگاه فعلی اهداف کاملاً مشخصی را در نظر گرفتیم که بر توسعه کاربردهای مبتنی بر دادههای فضایی، تصاویر و همچنین خدمات مخابرات مبتنی بر فضا، اینترنت اشیا و امثال آن قرار دارد که جزئیات آن در سایت سازمان فضایی به زودی منتشر میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مثلا در حوزه ساخت ماهواره تا سال ۱۴۱۰ باید به چه جایگاهی برسیم؟ گفت: ماهوارههای متنوعی باید تا سال ۱۴۱۰ داشته باشیم و در حوزه دقت برای تصویربرداری به دقت یک متر و حتی کمتر از آن برسیم که الان قابلیت محمولههای با دقت ۵ متر به صورت سیاه و سفید و ۱۰ متر رنگی را داریم که سال به سال با توسعه زیرساخت و طراحیهایی که صورت میگیرد بهبود پیدا میکند.
وی گفت: در زمینه سکو «پلتفرم» ماهوارههای سنجشی هم اوزان مختلف وجود دارد و الان قابلیت ساخت ماهوارهها تا ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم را داریم که کلاسهای میکرو و مینی محسوب میشود که باید به سمت ماهوارههای تا وزن ۵۰۰ کیلوگرم پیش برویم.
وی گفت: البته صنعت فضایی رو به رشد و پیشرفت است و این احتمال وجود دارد که با توجه به توسعه تکنولوژیهای پایه مثل پردازشگرها و امثال آن حتی به مرور زمان خودشان را جایگزین ماهوارههای سبکتر کنند که اینها سال به سال رصد میشود و بر اساس آن هرسال برنامهها اصلاحاتی را خواهیم داشت.