پخش زنده
امروز: -
تاکنون بیشتر روشهای بارداری ارائه شده در جهان، توسط زنان مورد استفاده قرار گرفته و به همین دلیل ساخت یک روش پیشگیری از بارداری که مردان را هدف قرار دهد، دارای اهمیت زیادی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ برای چندین دهه، مسوولیت پیشگیری از بارداری عمدتاً بر دوش زنان قرار داشت. بیشتر روشهای پیشگیری از بارداری دارای تاثیرات منفی جانبی از قبیل نوسانات خلقی، خونریزیهای نامنظم، درد و چندین عارضه ناخواسته دیگر هستند، ساخت و ارائه روشهای جدید پیشگیری از بارداری دارای اهمیت زیادی است.
در حال حاضر، مردان با وجود تمایل به تقسیم مسئولیت، گزینههای محدودی در مورد پیشگیری از بارداری دارند. آنها میتوانند از کاندوم استفاده کرده یا روشهای تهاجمی تری مانند وازکتومی را تجربه کنند که یک روش جراحی برای عقیم سازی دائمی محسوب میشود. از سوی دیگر، زنان گزینههای بیشتری در اختیار دارند که قابل اعتمادتر هستند: قرصهای ضد بارداری، دستگاههای داخل رحمی، چسبها، ایمپلنتها و تزریقها.
محققان در تلاش برای ایجاد یک روش مناسب جهت پیشگیری از بارداری برای مردان، سالها بر روی قرصهای ضد بارداری مردانه تحقیق کرده بودند، اما هنوز موفق به ایجاد یک روش موثر که عوارض جانبی ناخواسته نداشته باشد، نشده اند.
اکثر قرصهای آزمایش شده قبلی با مسدود کردن هورمون تستوسترون برای سرکوب تولید اسپرم عمل میکنند. در این میان مشکل تداخل با هورمونهایی از قبیل تستسترون بدون شک عوارض جانبی مانند افسردگی، افزایش وزن، مشکلات کبدی، آکنه و کاهش میل جنسی در پی دارد. در نتیجه، تا کنون هیچ قرص ضد بارداری مردانهای به بازارها راه پیدا نکرده است.
به تازگی، پس از آنکه تیمی از محققان دانشگاه مینه سوتا گزارش دادند که یک قرص ضد بارداری جدید برای مردان ساخته اند، این قرص دوره آزمایشی خود روی موشها را طی کرده و قرار است به زودی وارد آزمایشات انسانی شود.
با توجه به نتایج ارائه شده در نشست انجمن شیمی آمریکا در بهار سال گذشته، این قرص پس از دریافت به مدت چهار هفته توسط موشهای نر، ۹۹ درصد در پیشگیری از بارداری مؤثر بود.
از سوی دیگر به نظر میرسد که این قرص هیچ عارضه جانبی نداشته باشد و نکته جالب این که حتی پس از مصرف بیش از حد دارو نیز عوارضی دیده نشد.
بر اساس گزارشی که روز گذشته منتشر شد، برخلاف قرصهای ضد بارداری زنانه، این قرص جدید فاقد هورمون بوده و در عوض، با جلوگیری از اتصال پروتئین به ویتامین A، که برای تولید اسپرم و باروری ضروری است، عمل میکند. محققان دریافتند که اثر ضدعفونی کننده این قرص میتواند در عرض چهار تا شش هفته پس از قطع دارو کاملاً معکوس شود. پس از این مرحله، موشهای نر با موفقیت توانستند قدرت باروری خود را به دست آورند.
بنا بر اعلام وبگاه ساینس فوکس (sciencefocus)، با توجه به نکات مثبت عمده مشاهده شده در مطالعات موشها و عدم وجود هورمون، دانشمندان امیدوارند که این قرص ضد بارداری موثر و عاری از عوارض جانبی باقی بماند.
اگر آزمایشهای انسانی آینده این قرص موفقیت آمیز باشد، ساخت یک قرص ضد بارداری مردانه ممکن است پیشرفتی انقلابی در پیشگیری از بارداری مردانه ایجاد و به مردان اجازه دهد تا کنترل سلامت باروری خود را در دست بگیرند.