پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در استان یزد: قانع نبودن تولیدکنندگان و صادرکنندگان و واردکنندگان به سود منطقی و کمتر، عامل گرانی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، آیت الله محمدرضا ناصری در دیدار با مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرکل حوزه وزارتی این وزارتخانه گفت: اقتصاد موفق آن است که بتواند از امکانات موجود به تولید پرداخته و رشد اقتصادی را رقم زده و فاصله اقتصادی را از بین ببرد. این در حالی است که در کشور ما بیشتر به تجارت و واردات، آن هم با سودهای غیرمنطقی توجه شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی اجحافها در زمینه نرخ گذاری به ویژه در زمینه محصولات وارداتی صورت گرفته است، تصریح کرد: برخی واردکنندگان و حتی تولیدکنندگان به سودهای منطقی قانع نیستند و این امر سبب شده برخی قیمت تمام شده کالا تا قیمت عرضه آن، بالغ بر ۳۰۰ درصد تفاوت داشته باشد.
امام جمعه یزد، این مساله را عامل گرانی توصیف کرد و اظهار داشت: پول پرستی آفت تولید، واردات و تجارت است و اگر فعالان این عرصه فقط به دنبال سود بیشتر باشند، هر روز فشار بر جامعه بیشتر میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی دلالان نیز اجازه پیشرفت در بسیاری از تولیدات را نمیدهند که نمونه آن را چند سال پیش در زمینه تولید چادر مشکی شاهد بودیم.
ناصری خاطرنشان ساخت: علت اینکه اقتصاد ما آنگونه که باید رشد نمیکند و گرانی هر روز بیشتر میشود، قانع نبودن تولیدکنندگان و صادرکنندگان و واردکنندگان به سود منطقی و کمتر است و اگر وزارت صمت بتواند این امر را اصلاح کند، اتفاقات بهتری رقم میخورد.
امام جمعه یزد تأکید کرد که منشأ بسیاری از گرانیها همین شیوه نرخ گذاری است و افراد باید مردم را نیز در نظر بگیرند.
وی با اشاره به اینکه حوزه صنعت، معدن و تجارت بسیار پیچیده است، گفت: باید با عمق بخشیدن به آموزش ها، فناور پایه کردن تولید و دانش بنیان شدن شرکت ها، پیچیدگیهای این بخش را رفع کرد.
ناصری با تاکید بر اینکه صنعت، نیازمند تقویت تفکر است، اظهار داشت: متاسفانه برنامه ریزی آموزشی ما به نحوی است که به این عنصر مهم توجه جدی نشده و این امر سبب شده روحیه خلاقیت و کارآفرینی در جوانان وجود نداشته باشد و همه جوانان در انتظار ایجاد شغل توسط دولت باشند.
نماینده ولی فقیه در استان افزود: برخی مدیران ما نیز دارای سطح فکری پایینی هستند و این مدیران با سطحی نگریهای خود، مانع پیشرفت اقتصادی کشور شده اند و برخی از آنها با وجود استعدادهایی که در کشور وجود دارد، همواره چشمشان به خارج از کشور بوده است.
وی افزود: این در شرایطی است که ظرفیتها و استعدادهای موجود در کشور ما از بسیاری از کشورهای دیگر بیشتر است، اما جرأت، جسارت، تفکر و تعقل در جامعه ما به ویژه در میان برخی مدیران کمتر است.