پخش زنده
امروز: -
سخنگوی کمیسیون اقتصادی گفت :کسانی که با نگاه سوداگرانه وارد بازار خودرو می شوند ومصرف کنندگان واقعی رادچار مشکل می کنند باید مالیات پرداخت کنند .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شبکه دو سیما دربرنامه: صبحانه ایرانی با حضور آقای طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره التهابات بازار خودرو به گفتگو پرداخت .
مجری: سلام عرض می کنم خدمت شما و وقت شما بخیر
مهمان برنامه: بنده هم سلام عرض می کنم خدمت شما و همکاران محترمتان
سؤال: گفتگوی ما با سخنگوی وزارت صمت را دیدید؟
آقای طغیانی: خیر متأسفانه.
سؤال: بازار خودرو و التهاباتی که می بینیم و خریدار را دچار مشکل کرده است را چه کسی باید کنترل کند؟
آقای طغیانی: نمی دانم آقای قالیباف چه صحبتی کرده اند،
سؤال: ایشان التهابات ارزی و نبود ثبات اقتصادی و سیاست های کلان اقتصادی که هست، ازجمله عواملی نام بوده اند که کنترل بازار خودرو را مشکل ساز کرده است و البته ابراز امیدواری کردند و وعده دادند تا ششماه آینده به ثبات در بازار خودرو برسیم؟
آقای طغیانی: همانطور که می دانید که بازارها در اقتصاد متأثر از عوامل مختلفی می شوند عوامل مختلفی اثر می گذارند هم هزینه های تولید هم از طرف عرضه از طرف تقاضا میزان تقاضایی که به بازار وارد می شود، من چند روز پیش یک صحبتی داشتم در مورد اینکه ما الان تقاضایی که وارد بازارمان شده است تقاضایی است که مصرفی هم نیست یعنی طرف نمی خواهد که خودرو بخرد که استفاده کند میزان مصرف ما حدود 1 و نیم میلیون خودرو در سال است. آمارهایی که سال هایی که ما التهابی نداشتیم و شرایط عادی بوده است نشان می دهد که ما 1 یا 1و نیم میلیون خودرو در سال تقاضای مصرفی مان است ولی از آن طرف تقاضاهای سرمایه ای یعنی کسانی که پول شان را می آورند در این بازار تا بتوانند از مابه التفاوت قیمت افزایش یافته آن استفاده کنند، وقتی فضای اقتصادی ملتهب می شود خیلی زیاد می شوند. این را شما می توانید از تعدادی که قرعه کشی ها شرکت می کنند ببینید که بعضاً تا 6 میلیون نفر ثبت نامی درخواست می کنند که خودرو خریداری کنند در آن قرعه کشی هایی که آخرها هم شاهد بودیم این اعداد بود یعنی چیزی حدود 4 برابر مصرف.
سؤال: که قول داده شده بود که قرعه کشی هم به طور کلی برچیده شود؟
آقای طغیانی: بله. وقتی یک همچنین تقاضایی وارد بازار می شود مدیریت بازار مدیریت دشواری است، یک تدبیری مجلس داشت در قانون بودجه 1401 بحث واردات خودرو، که یک آئین نامه قرار دولت برای آن مصوب کند مدت ها طول کشید تا اینکه آبانماه مصوب شد و مقرر شد که واردات انجام بشود تا مقدمات واردات پیش می رفت، تا حد زیادی هم باز هم زمان بود ما امیدوار بودیم که در سال 1401 این مقدار واردات که البته تعداد آن زیاد نیست نهایت 5 درصد بازار اگر باشد، بتواند ولی از جهت روانی بازار را تنظیم کند یعنی افرادی که به امید افزایش قیمت می آیند در بازار کم و کمتر بشوند واقعاً مصرف کننده واقعی بتواند با قیمت واقعی خرید کند.
سؤال: در کمیسیون اقتصادی مجلس آخرین بار چه زمانی جلسه داشته اید در مورد بازار خودرو؟
آقای طغیانی: موضوع خودرو خاص صنایع است یعنی بعنوان یک صنعت..
سؤال: یعنی در مورد نوسانات التهابات بازار و قیمت ها در همه حوزه ها کمیسیون اقتصادی ورودی ندارد؟
آقای طغیانی: در حوزه مثلاض ارز مرتب جلسه داریم تقدینگی جلسه داریم نظام بانکی و پولی اینها موضوعات کمیسیون اقتصادی هستند موضوع خودرو مشخصاً در کمیسیون صنایع بررسی می شود که دوستان هم آخرین جلسه شان همین یکشنبه یازدهم جلسه دهمین جلسه شان در امسال در بحث خودرو داشتند و همه موضوعات را بررسی کردند از واردات تا تولید داخل تا مدیریت بازار. کلیت مجلس دنبال این موضوع بوده است.
سؤال: قبول دارید یک نابسمانی در یکی از بازارهای ما است بازار خودرو، آیا در صحن ما از نمایندگان مردم نباید انتظاری داشته باشیم که ورودی داشته باشند، یعنی صرفاً بسنده کنیم که جلساتی که در کمیسیون ها گرفته می شود، و احتمالاً هم نمی توانند مصوبه بدهند در حد پیشنهاد و راهکار می توانند با وزارتخانه ها در تعامل باشند؟
آقای طغیانی: بله بحث مجلس یک بعد آن بعد مصوبه وتقنین است که ما بحث ساماندهی بازار خودرو را پارسال مصوب کرده ایم و اصلاحات قانون اساسی و غیره آن انجام شده است و ابلاغ شده است اما بحث های نظارتی که آیا دارد به قوانین عمل می شود یا خیر و تا چه حد از قوانین عقب هستیم و تا چه حد دارد منطبق بر قانون پیش می رود، اینها بسته به نظارتی است که در همین جلسات دنبال می شود یعنی ما فقط به اینکه یک مصوب قانون داشته باشیم نباید بسنده کنیم هر دوی اینها است البته یک قانونی است که همین روزها هم در مجلس پیش می رود یعنی مالیات بر سوداگری سفته بازی، یکی از عناوین آن خودرو است یعنی کسانی که با همان نگاه های سوداگرانه وارد بازار می شوند و مصرف کننده واقعی را دچار مشکل می کنند و عملاً به مصرف کننده واقعی گم می شود این سوداگران همین امروز در دستور مجلس است طرح آن یکشنبه شروع شده است و امیدواریم این طرح به نتیجه برسد در 4 بازار خودرو، طلا، ارز و ملک بحث های مسکونی، ما نتایج آن را داشته باشیم و واقعاً کسانی که به قصد سوداگری وارد این بازارها می شوند هزینه آن را هم بپردازند.
پایان