پخش زنده
امروز: -
معاون پژوهش و منابع دیجیتال اسناد و کتابخانه ملی گفت :در جشنواره سیزدهم به مطالعات تمدنی در حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی توجه ویژه شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون پژوهش و منابع دیجیتال اسناد و کتابخانه ملی در ارتباط تلفنی با برنامه سلام خبرنگار گفت: محورهای جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در جشنواره متناسب با ماموریت های این سازمان است.
خانم صدر در پاسخ به پرسش محورهای جشنواره و آثاری که در جشنواره شرکت داده شده و امروز در اختتامیه قرار است معرفی شود ، گفت: این جشنواره سابقه ای 13 ساله دارد.
در این جشنواره در یک بازه زمانی سه ماهه ، آثار پدیدآورندگان کتاب طرح پژوهشی، پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله های دکتری در زمینه هایی که سازمان برای آنها ماموریت دارد بررسی و ارزیابی می شود و در جلسه اختتامیه این جشنواره آثار برگزیده بعد از فرآیند داوری که چند مرحله ای است و به نتیجه رسیدند و حائز رتبه شدند؛ در این جشنواره معرفی می شوند.
خانم صدر افزود: محورهایی که در جشنواره به آن می پردازیم متناسب با ماموریت های این سازمان در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی، حوزه امور آرشیوی و اسنادی، حفاظت و نگهداری و مرمت منابع کاغذی، مطالعات ایران شناسی و اسلام شناسی، مطالعات تاریخ معاصر، مطالعاتی که مربوط به حوزه صنعت شناسی یا صنعت پژوهی و مطالعات مربوط به عرصه رساله پژوهی است.
باتوجه به منابع غنی نسخ خطی سازمان و مجموعه ارزشمند اسناد تاریخی و اسناد اداری ، دو موضوع نسخه شناسی و نسخه پژوهی و سند شناسی و سند پژوهی دو موضوع اصلی اند که سازمان به آنها توجه دارد و کمتر جشنواره ای است که به این دو موضوع نپردازد.
معاون پژوهش و منابع دیجیتال اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: در جشنواره سیزدهم به مطالعات تمدنی در حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی توجه ویژه کرده ایم.
در تالار تخصصی ایران شناسی، منابع ایران شناسی و هر آنچه که غربی ها، غیرایرانی ها و شرقی ها از گذشته تاکنون در باره ایران و اسلام نوشته اند نگه داری می شود و بیشترین توجه در این حوزه به این اسناد است.
یکی از آثاری که امسال به عنوان یکی از اثرهای برگزیده در حوزه تاریخ معرفی می شود، همین مطالعات تمدنی است که به زبان انگلیسی هم به نگارش درآمده است.
خانم صدر در پاسخ به سوال «از این آثاری که گفتید و در اختتامیه برگزیدگان معرفی می شوند چگونه قرار است اعلام شود و چه بهره برداری هایی از این منابع خواهد شد» گفت: آنچه که مسئولیت اصلی جشنواره است ارزیابی آثار و داوری تخصصی این آثار است.
و پس از آن جهت دهی و توجه به آثاری است که به تولید آثار پژوهشی منتهی شود.
وی افزود: ما به سه شاخص در ارزیابی ها توجه کردیم و کمیته علمی جشنواره این سه شاخص را در مورد همه آثار اجرا کرد.
این سه شاخص با حوزه حکمرانی یا سیاست گذاری مرتبط است: 1. اثر جنبه کاربردی داشته باشد 2. در حوزه تولیدِ مرزهای دانش و 3. به روز باشد.
داوران با این سه شاخص سعی کردند آثاری که جنبه کاربردی دارد و می تواند در عرصه سیاست گذاری کاربردی باشد؛ جداگانه بررسی کنند.
خانم صدر معاون پژوهش و منابع دیجیتال اسناد و کتابخانه ملی در ادامه گفت: بخشی از اثرهای بررسی شده که می توانند حل مساله کنند؛ معاونت های تخصصی کتابخانه ملی و معاونت اسناد ملی سازمان اسناد بررسی می کنند.
به طور مثال اثری که در عرصه حفاظت و نگهداری مرمت آثار کاغذی (یک رساله دکتری است) برگزیده شده و معرفی می شود معاونت های سازمان پژوهش های آن را کاربردی می کند و در ادارات کل و معاونت های تخصصی سازمان بهره برداری می شود.
بخش دیگر آن با تقدیر از این آثار و پدیدآورندگان به جامعه علمی معرفی می شوند.