پخش زنده
امروز: -
با وجود ذخیره ۴۶۰ هزار تن سردخانه های آذربایجان غربی صادرات سیب در ۹ ماهه گذشته سال جاری ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش دارد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، دبیر میز سیب آذربایجان غربی با اعلام این خبر گفت : از ابتدای سال تاکنون تنها ۱۹۰ هزار تن سیب صادر شده است در حالیکه سال گذشته این میزان صادرات ۳۹۰ هزار تن بود .
ده مکری با بیان اینکه سالهای قبل نبود واحدهای سورت و بسته بندی بزرگترین مانع صادرات سیب بود افزود : امسال به همت بخش خصوصی ۵۲ واحد سورت و بسته بندی با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن در سال راه اندازی شده است اما گره از صادرات سیب استان باز نکرده است.
وی کمبود عرضه سیب را دلیل اصلی کاهش صادرات سیب عنوان و اضافه کرد : باغداران استان انتظار دارند قیمت سیب به دو برابر قیمت امروز برسد و بر همین باور از عرضه سیب درجه یک خود خوداری میکنند و این کار باعث کمبود سیب صادراتی و توقف واحدهای سورت و بسته بندی شده است.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی میزان ذخیره فعلی سردخانه های استان را ۴۶۰ هزار تن اعلام کرد و گفت : در حال حاضر ماهانه میزان خروج سیب از سردخانه ها تنها ۳۰ هزار تن است در حالیکه که باید ۲۰۰ هزار تن باشد.
ده مکری با بیان اینکه کمبود عرضه سیب موجب شده است واحدهای سورت و بسته بندی با یک سوم ظرفیت فعالیت کنند تصریح کرد : در صورت ادامه این وضعیت بازارهای صادراتی را از دست خواهیم داد و بدلیل عرضه زیاد در پایان سال با توجه به بهم خوردن نسبت عرضه و تقاضا قیمت سیب به پایین ترین حد ممکن خواهد رسید و ضرر و زیان باغداران را در پی خواهد داشت .
وی همچنین افزایش ضایعات سیب به دلیل ماندگاری زیاد در سردخانه ها را از دیگر مشکلات سیب عنوان و اظهار کرد : با توجه به اینکه سردخانه های استان مجهز به کنترل اتمسفری نیستند عمر ماندگاری مفید تنها ۳ ماه است و سیب پس از این مدت به خصوص سیب های تولیدی در دشت آب و استحکام خود را از دست خواهند داد و با توجه به افزایش قند بازارپسندی خارجی و داخلی را از دست خواهند داد .
دبیر میز سیب استان با اعلام وضعیت بحرانی در صورت ادامه کمبود عرضه سیب از باغداران خواست بر اساس قیمت های جهانی عرضه سیب به واحدهای سورت و بسته بندی را آغاز کنند کنند تا به موقع نسبت به صادرات سیب اقدام و از پایین آمدن قیمت و کیفیت سیب استان جلوگیری شود ومتضرر نشوند.
سالانه در آذربایجان غربی به عنوان قطب تولید سیب در کشور ۱ میلیون ۲۰۰هزار تن سیب تولید میشود که از این میزان ۳۰۰ هزار تن به عنوان سیب صنعتی جذب صنایع فرآوری میشود و ۹۰۰هزار تن دیگر آن سهم تازه خوری و صادرات به بازارهای داخلی و خارجی است .