یک سوم سیب زمینی خراسان رضوی در استان تولید می شود
کشت سیبزمینی در خراسان رضوی پاسخگوی تنها یک سوم میزان مصرف این محصول است و باقی نیاز با ورود سیب زمینی از استانهای دیگر تامین میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:
امسال در فصل بهار سه هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت این محصول رفت که با آغاز فصل برداشت از مهر ماه و پایان آن در آبان ماه در مجموع تولید ۱۰۵ هزار و ۶۰۰ تن سیب زمینی در استان ثبت شد.
فرزاد عدالتیان افزود: طبق برآورد انجام شده سرانه سالانه مصرف سیب زمینی در استان ۵۰ کیلوگرم است که به این ترتیب حدود ۳۲۵ هزار تن نیاز استان در این محصول است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کمبود سیب زمینی مورد نیاز در استان در قالب اجرای طرح استمرار کشت هم اکنون از استانهای دیگر تامین میشود.
عدالتیان افزود: سیب زمینی تولیدی خراسان رضوی هم اکنون به مصرف رسیده و تمام شده و محصول شیراز در بازار در حال عرضه است.
وی اضافه کرد: شهرستانهای قطب تولید سیبزمینی خراسان رضوی به ترتیب فریمان، تربتحیدریه و قوچان هستند.
طرح استمرار کشت یا همان طرح خارج از فصل به دلیل شرایط جغرافیایی مناطق کشور ارائه شده است به این صورت که زمانی که در زمستان، بسیاری از نقاط کشور درگیر بارش برف هستند در نقاطی دیگر که شرایط آب و هوایی برای کشت محصولات پر مصرفی همچون سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی مساعد است با کشت و عرضه این محصولات پرمصرف برای تعادل در تولید و قیمت و نیز تامین آن تلاش میشود.