پخش زنده
امروز: -
یکی از راههای کمک به حفظ سلامتی بدن در روزهای آلوده تغییرات تغذیهای است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ویتامین E و منابع غذایی حاوی ویتامین E جزء یکی از بهترین تغذیههای مناسب در هنگام آلودگی هواست.
گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیهای دارای برگ سبز به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی و ویتامین E در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C، تقویت کننده سیستم ایمنی دارای آنتی اکسیدان قوی لیکوپن است که به کاهش التهاب در مجاری تنفسی کمک میکند.
گوجه فرنگی خطر مشکلات تنفسی مانند آسم را که با هوای آلوده تشدید میشود، کاهش میدهد. همچنین حاوی بتاکاروتن است که به سلامت ریهها کمک میکند.
میوهها و سبزیها
سبزیها و محصولات گیاهی تازه، غنی از آنتی اکسیدان هستند و عوارض آلودگی هوا را کاهش میدهند.
در میان میوهها سیب، سرب را جذب میکند و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود.
پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجهفرنگی، کیوی و غلات سبوسدار هم این خاصیت را دارند.
سیر و پیاز
آلسین در سیر به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی و قدرتمند در بدن عمل میکند و میتواند به نابودی عفونتهای تنفسی که باعث انسداد ریهها میشود، کمک کند.
شیر و لبنیات
مصرف لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است، اما تاثیری بر بهبود مسمومیت ناشی از آلایندهها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و... ندارد. مصرف شیر و لبنیات پرچرب موجب عود بیماریهای ریوی در هوای آلوده میشود؛ زیرا اسیدهای چرب اشباع موجود در این محصولات خود تضعیفکننده سیستم ایمنی بدن هستند.
دانه کتان
بذر کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و فیتواستروژن است که به مقابله با آلودگی هوا کمک میکند.
اسیدهای چرب امگا ۳ با کاهش اثرات دود از سیستم قلبی عروقی محافظت میکند و فیتواستروژن با خواص آنتی اکسیدانی، علایم واکنشهای آلرژیک در ریهها را کاهش میدهد.