پخش زنده
امروز: -
قائممقام بنیاد ملی نخبگان گفت: قرار دادن دانشجویان و طلاببرتر در مسیر اثرگذاری نخبگانی از جمله مهمترین اهداف طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قائممقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر توسعه فرهنگ کار و تلاش در سیاستهای بنیاد ملی نخبگان در دور جدید اظهار کرد: مسئلهمندی در میان آیندهسازان و ترویج نگرش توانمندی بیشتر به معنای مسئولیت سنگینتر است.
ناصر باقریمقدم در ادامه با اشاره به طرح شهید وزوایی گفت: در تدوین طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی، توسعه فرهنگ کار و تلاش و مسئلهمندی مورد توجه بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: متنوع دیدن معیارها و سنجهها با مقیاسبندی متناسب با آنها و تأکید بر کیفیت بروندادها و دستاوردهای پژوهشی، فناورانه و نوآورانه به جای کمیگرایی صرف در مصداقهای شناسایی دانشجویان و طلاب برتر، از دیگر ویژگیهای طرح شهید وزوایی به شمار میرود.
وی با اشاره به تعداد دانشجویان برگزیده در این دوره از طرح شهید وزوایی بیان کرد: در ۶ عرصه علمی (فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و تربیت بدنی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری و علوم پزشکی) تعداد دانشجویان برگزیده در این دوره از طرح شهید وزوایی در سال جاری ۳۶۶۰ نفر است که در مقایسه با سال گذشته بالغ بر ۵۰ درصد افزایش داشته است.
باقری مقدم در ادامه تصریح کرد: در عرصه علوم پایه رشد ۹۰ درصدی، در عرصه علوم انسانی رشد ۷۵ درصدی و در عرصه کشاورزی رشد ۹۰ درصدی را در تعداد پذیرفتهشدگان در طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی (طرح شهید وزوایی)، شاهد هستیم که پس از تهران، به ترتیب استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، فارس، البرز و خراسانرضوی دارای بیشترین تعداد برگزیده هستند.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: برای حمایت از دانشجویان مستعد مشغول به تحصیل در استانهای کمتر برخوردار در رشتههایی که مزیت نسبی در استان داشته باشند، در صورتی که افراد حداقل ۹۰ درصد امتیاز حدنصاب را کسب کرده باشند، در این دوره برای استفاده از تسهیلات طرح شهید وزوایی انتخاب شدهاند در نتیجه شاهد رشدی چشمگیر در تعداد دانشجویان مشمول این طرح در این استانها هستیم.
باقریمقدم با اشاره به ضرروت گسترش فعالیتهای مسئلهمحور نیز گفت: این افزایش در تعداد برگزیدگان از یک سو و از سویی دیگر رشدی که در تعداد هستههای هفتمین دوره طرح شهید احمدی روشن در استانها داریم باعث ایجاد زمینه مناسب برای گسترش فعالیتهای مسئلهمحور میان دانشجویان میشود.
وی با بیان اینکه برگزیدگان میتوانند از تسهیلات متنوعی بهرهمند شوند، خاطرنشان کرد: اعتبار همکاری دستیاری شامل دستیاری پژوهشی و فنیاری، اعتبار همکاریهای دانشجویی، کمکهزینه شرکت در رویدادهای رقابتی مسئلهمحور، کمکهزینه فعالیت در هستههای مسئلهمحور، هدیه ازدواج و تولد فرزند، تسهیلات ودیعه اجاره مسکن، کمکهزینه شرکت در همایشها و کنفرانسهای معتبر ملی و بینالمللی و فرصتهای مطالعاتی حول مسائل راهبردی کشور، از جمله تسهیلات متنوعی است که برگزیدگان میتوانند از آن بهرهمند شوند و جزئیات بیشتر در شیوهنامه این طرح مندرج در وبگاه بنیاد به نشانی www.bmn.ir قابل دسترس است.