پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سهمیه کودهای شیمیایی کشاورزان استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۳ درصد افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ,پیمان اسکندری اظهار داشت: هر سال با توجه به سطح زیر کشت محصولات کشاورزی سهمیه انواع کودهای مورد نیاز از سوی وزارت جهاد به استانها ابلاغ میشود.
وی با اشاره به اینکه با راه اندازی سامانه پایش مواد کودی، از ابتدای سال جاری توزیع کودهای شیمیایی بر اساس این سامانه و با صدور حواله الکترونیکی انجام میشود، افزود: از جمله مزایای وجود این سامانه، نظارت بیشتر بر روند تحویل کود به کشاورزان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کرد: سهمیه کودی استان در سال جاری شامل ۸۶ هزار و ۵۲۵ تن ازته، ۱۸ هزار و ۷۸۰ تن فسفاته و ۳۶ هزار تن پتاسه است که از این میزان تاکنون ۸۳ درصد ازته، ۷۲درصد فسفاته و ۱۰۰ درصد کود پتاسه وارد استان شده است.
اسکندری با اشاره به اینکه بخش زیادی از این کودها به شهرستانهای استان حمل شده است، گفت: تاکنون ۷۶ درصد کود ازته، ۵۳ درصد فسفاته و ۷۱ درصد پتاسه وارد شده به استان، به شهرستانها حمل شد.
وی با بیان اینکه ۶۶ هزار و ۲۶۵ تن ازته، ۹ هزار و ۶۳۱ تن فسفاته و ۲ هزار و ۴۴۳ تن پتاسه تحویل کشاورزان استان داده شده است، ادامه داد: بیشترین مقدار جذب کود به ترتیب متعلق به شهرستانهای سقز، کامیاران، دهگلان و قروه است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: با پیگیریهای استاندار، تامین و جذب سهمیه کودی و میزان کودهای تامین شده استان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۳ درصد افزایش پیدا کرد که با توجه به ترویج مصرف بهینه کود در بین کشاورزان و لزوم مصرف توام سه نوع کود پایه، تامین و جذب این کودها در استان امسال بی سابقه بوده است.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.
۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا میکند.